Hehe.. Jeżeli nie masz wietnamskiego paszportu to nie musisz się obawiać...

Pozdr
Lussik
viking321 pisze:Witam. Jak wyglada sprawa alkocholu w wietnamie.
Sa sklepy z normalnymi trunkami czy trzeba sie truc tylko lokalnym .
Drugie pytanie odnosnie wynajmu pokoju.
Na norweskiej stronie bylo napisane ze mezczyzna wietnamczyk nie moze zamieszkac z kobieta wietnamka w iednym pokoju .jezeli nie sa malzenstwem.![]()
Czy to tyczy sie wszystkich bez wyjatku. Ma ktos doswiadczenie w temacie. Dzieki.
Mondy pisze:
Do Egiptu warto zabrać jakieś T-shirty, byle jakie zegarki..
Ziomek. pisze:..no patrz, a ja myślałem że jednak odwrotnie
pzdr
stiv amoralny pisze:warto kupić na bezcłowym kilka polskich browarków, oni kochają piweczko, a okocim albo warka mocna to jest tutaj nie lada rarytas:)
Pod koniec stycznia, około 28-29 jedziemy na wyspę na około 10dni. Teraz w okresie nowego roku prom nie kursuje w ogóle - Święta!!:) Jak ktoś się chce podłączyć to dzwońcie na
moj nr vietnamski, +841237805339, pierwsze co to na lotnisku radzę kupić sobie też karte sim VINAPHONE . 9 dolarow kosztuje i połączenia do polski też są tanie ok 1zł/min, nie mówiąc o tym , że internet też ładnie fyrla:).
Lussik | EASY Surf Center pisze:Hej Wojtek
Internet jest niemalże wszędzie - nawet w hotelach za 8 USD za dobę![]()
Co do wypożyczenia deski to myślę ze bez problemu wypożyczysz na miejscu - w Mui Ne jest około 15 szkół, więc spokojnie coś znajdziesz.
Pozdr
Lussik
wsz pisze:Witam wszystkich
Wyklarował mi się dosyć nagle wyjazd do Azji. Wylot 23.01 czyli już pojutrze. Najpierw do Tajlandii , Malezji itp. przez 2 tygodnie, z grupą niepływających znajomych czysto turystycznie, a potem już sam na pozostałe 2 tygodnie (od około 6-22 lutego) Wietnam, Mui Ne.
Czytałem ten topic i wiem że sporo osób się wybiera w podobnym terminie więc można by się spotkać w Sajgonie i dalej razem... jeśli oczywiście terminy się zgodzą.
Z uwagi na rodzaj mojego wyjazdu próbuje upchnąć wszystko do plecaka, latawce , bary , ciuchy itp i zrezygnować z quivera i dechy. Jeśli dam radę.
Dlatego pytanie do obeznanych w temacie o możliwości wypożyczenia deski na miejscu. (na około 2 tyg). Wiem że temat był już kiedyś poruszany,ale mnie interesuje jak to obecnie wygląda. Oraz jakieś przykłady cen.
Czy trzeba to wcześniej ustalać , czy wystarczy pojawić się na miejscu i zawitać do jakiejś bazy i wypożyczyć od ręki?
Inne pytanie o internet wi-fi czy jest tam łatwy dostęp, bo chciałbym zabrać kompa.
pozdrawiam
Wojtek
Kris. pisze:jak warunki wiatrowe teraz?
znajdzie sie tam jakies dobre miajsce na podszkolenie osoby poczatkującej?jest jakaś płycizna?czy na poczatku marca przyda sie pianka?
stiv amoralny pisze:Kris. pisze:jak warunki wiatrowe teraz?
znajdzie sie tam jakies dobre miajsce na podszkolenie osoby poczatkującej?jest jakaś płycizna?czy na poczatku marca przyda sie pianka?
dobra płycizna (no i chyba najlepsza w vietnamie) jest na wyspie PHU QUI. Pianka przyda się, ale tylko cienka; 2 max 3mm. My na wyspę lecimy w dwóch terminach, najpierw koniec stycznia do połowy lutego i drugi termin właśnie luty/ początek marca. Jednak dokładne daty, tak naprawdę uzależnione są od kursowania promu. Na samą podróż promem cały dzień praktycznie trzeba przeznaczyć. Niektóre niedoinformowane biura podróży umieszczają błędne info, że płynie się 2h! Bzdura totalna, min czas to 5h, a bywa i 10h, w zależności od stanu morza. Podczas pobytu na wyspie szkolimy na każdym poziomie.
pozdrawiam
stiva
KiteProTeam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości