vietnam Mui Ne - najlepsza opcja na polską zimę!?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post17 sty 2012, 18:39

Hej viking 321

Hehe.. Jeżeli nie masz wietnamskiego paszportu to nie musisz się obawiać... :wink: :wink: :thumbsup:

Pozdr
Lussik

Awatar użytkownika
yureksurfer
Deska: naish
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sty 2012, 20:17

Ha ha widać że kolega z kraju gdzie gorzała droga... :lol:

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post18 sty 2012, 06:55

viking321 pisze:Witam. Jak wyglada sprawa alkocholu w wietnamie.
:D Sa sklepy z normalnymi trunkami czy trzeba sie truc tylko lokalnym .
Drugie pytanie odnosnie wynajmu pokoju.
Na norweskiej stronie bylo napisane ze mezczyzna wietnamczyk nie moze zamieszkac z kobieta wietnamka w iednym pokoju .jezeli nie sa malzenstwem.:lol:
Czy to tyczy sie wszystkich bez wyjatku. Ma ktos doswiadczenie w temacie. Dzieki.

Hej Zbyszek.
Wiesz juz kiedy sie wybierasz do Vietnamu ?
Moze tez bym sie skusil jak Natalia mnie pusci :oops:

Pozdro...

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2012, 10:15

Co "na handel" do Vietnamu? ;)
Czy jest coś co można przywieźć z Polski, czego nie ma w Vietnamie a jest pożądane?

Do Egiptu warto zabrać jakieś T-shirty, byle jakie zegarki, małe radyjka, okulary i porozdawać je beachboyjom lub obsłudze hotelu. Whiskacz dla taxiarza też się ceni. Ale czy w Vietnamie jest podobnie?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2012, 10:47

Mondy pisze:
Do Egiptu warto zabrać jakieś T-shirty, byle jakie zegarki..

..no patrz, a ja myślałem że jednak odwrotnie :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post18 sty 2012, 11:24

Ziomek. pisze:..no patrz, a ja myślałem że jednak odwrotnie :wink:

pzdr

Mysle ze zdecydowana wiekszosc z nas tak do tej pory myslala :doh:

Pozdro...

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2012, 14:32

warto kupić na bezcłowym kilka polskich browarków, oni kochają piweczko, a okocim albo warka mocna to jest tutaj nie lada rarytas:)

Pod koniec stycznia, około 28-29 jedziemy na wyspę na około 10dni. Teraz w okresie nowego roku prom nie kursuje w ogóle - Święta!!:) Jak ktoś się chce podłączyć to dzwońcie na
moj nr vietnamski, +841237805339, pierwsze co to na lotnisku radzę kupić sobie też karte sim VINAPHONE . 9 dolarow kosztuje i połączenia do polski też są tanie ok 1zł/min, nie mówiąc o tym , że internet też ładnie fyrla:).

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post19 sty 2012, 19:02

I to są cenne informacje :thumb:

stiv amoralny pisze:warto kupić na bezcłowym kilka polskich browarków, oni kochają piweczko, a okocim albo warka mocna to jest tutaj nie lada rarytas:)

Pod koniec stycznia, około 28-29 jedziemy na wyspę na około 10dni. Teraz w okresie nowego roku prom nie kursuje w ogóle - Święta!!:) Jak ktoś się chce podłączyć to dzwońcie na
moj nr vietnamski, +841237805339, pierwsze co to na lotnisku radzę kupić sobie też karte sim VINAPHONE . 9 dolarow kosztuje i połączenia do polski też są tanie ok 1zł/min, nie mówiąc o tym , że internet też ładnie fyrla:).

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 sty 2012, 20:58

jak warunki wiatrowe teraz?
znajdzie sie tam jakies dobre miajsce na podszkolenie osoby poczatkującej?jest jakaś płycizna?czy na poczatku marca przyda sie pianka?
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 22:26 przez Kris., łącznie zmieniany 2 razy.

wsz
Postawił piwka: 1 raz

Post21 sty 2012, 17:08

Witam wszystkich
Wyklarował mi się dosyć nagle wyjazd do Azji. Wylot 23.01 czyli już pojutrze. Najpierw do Tajlandii , Malezji itp. przez 2 tygodnie, z grupą niepływających znajomych czysto turystycznie, a potem już sam na pozostałe 2 tygodnie (od około 6-22 lutego) Wietnam, Mui Ne.
Czytałem ten topic i wiem że sporo osób się wybiera w podobnym terminie więc można by się spotkać w Sajgonie i dalej razem... jeśli oczywiście terminy się zgodzą.
Z uwagi na rodzaj mojego wyjazdu próbuje upchnąć wszystko do plecaka, latawce , bary , ciuchy itp i zrezygnować z quivera i dechy. Jeśli dam radę.
Dlatego pytanie do obeznanych w temacie o możliwości wypożyczenia deski na miejscu. (na około 2 tyg). Wiem że temat był już kiedyś poruszany,ale mnie interesuje jak to obecnie wygląda. Oraz jakieś przykłady cen.
Czy trzeba to wcześniej ustalać , czy wystarczy pojawić się na miejscu i zawitać do jakiejś bazy i wypożyczyć od ręki?
Inne pytanie o internet wi-fi czy jest tam łatwy dostęp, bo chciałbym zabrać kompa.
pozdrawiam
Wojtek

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post21 sty 2012, 19:52

Hej Wojtek

Internet jest niemalże wszędzie - nawet w hotelach za 8 USD za dobę :thumbsup:

Co do wypożyczenia deski to myślę ze bez problemu wypożyczysz na miejscu - w Mui Ne jest około 15 szkół, więc spokojnie coś znajdziesz.

Pozdr
Lussik

wsz
Postawił piwka: 1 raz

Post23 sty 2012, 00:28

Lussik | EASY Surf Center pisze:Hej Wojtek

Internet jest niemalże wszędzie - nawet w hotelach za 8 USD za dobę :thumbsup:

Co do wypożyczenia deski to myślę ze bez problemu wypożyczysz na miejscu - w Mui Ne jest około 15 szkół, więc spokojnie coś znajdziesz.

Pozdr
Lussik

Hei Lussik
Dzięki za info. Widzę, że nie będzie problemu z wypożyczeniem.
Wszystko oprucz dechy spakowane w plecak - waga prawie 20 kg - dało rade. Rano wylot do Bangkoku a za 2 tygodnie już W Wietnamie.
pozdr

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post23 sty 2012, 19:53

wsz pisze:Witam wszystkich
Wyklarował mi się dosyć nagle wyjazd do Azji. Wylot 23.01 czyli już pojutrze. Najpierw do Tajlandii , Malezji itp. przez 2 tygodnie, z grupą niepływających znajomych czysto turystycznie, a potem już sam na pozostałe 2 tygodnie (od około 6-22 lutego) Wietnam, Mui Ne.
Czytałem ten topic i wiem że sporo osób się wybiera w podobnym terminie więc można by się spotkać w Sajgonie i dalej razem... jeśli oczywiście terminy się zgodzą.
Z uwagi na rodzaj mojego wyjazdu próbuje upchnąć wszystko do plecaka, latawce , bary , ciuchy itp i zrezygnować z quivera i dechy. Jeśli dam radę.
Dlatego pytanie do obeznanych w temacie o możliwości wypożyczenia deski na miejscu. (na około 2 tyg). Wiem że temat był już kiedyś poruszany,ale mnie interesuje jak to obecnie wygląda. Oraz jakieś przykłady cen.
Czy trzeba to wcześniej ustalać , czy wystarczy pojawić się na miejscu i zawitać do jakiejś bazy i wypożyczyć od ręki?
Inne pytanie o internet wi-fi czy jest tam łatwy dostęp, bo chciałbym zabrać kompa.
pozdrawiam
Wojtek

problemu nie będzie żadnego z deską, mamy tu sporo sprzętu. skontaktuj się ze mną, najlepiej na mój nr wietnamski +841237805339, zaraz jak przylecisz do sajgonu , kup sobie kartę vinaphone, najlepiej za ostatnimi bramkami, tuż przed wyjściem na zewnątrz - koszt 9$ , ale wcześniej potwierdź proszę na mail, w jakim terminie potrzebujesz deskę.

pozdrawiam

stiv a

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post23 sty 2012, 22:36

Kris. pisze:jak warunki wiatrowe teraz?
znajdzie sie tam jakies dobre miajsce na podszkolenie osoby poczatkującej?jest jakaś płycizna?czy na poczatku marca przyda sie pianka?

dobra płycizna (no i chyba najlepsza w vietnamie) jest na wyspie PHU QUI. Pianka przyda się, ale tylko cienka; 2 max 3mm. My na wyspę lecimy w dwóch terminach, najpierw koniec stycznia do połowy lutego i drugi termin właśnie luty/ początek marca. Jednak dokładne daty, tak naprawdę uzależnione są od kursowania promu. Na samą podróż promem cały dzień praktycznie trzeba przeznaczyć. Niektóre niedoinformowane biura podróży umieszczają błędne info, że płynie się 2h! Bzdura totalna, min czas to 5h, a bywa i 10h, w zależności od stanu morza. Podczas pobytu na wyspie szkolimy na każdym poziomie.

pozdrawiam

stiva
KiteProTeam

tomaszwo

Post29 sty 2012, 17:51

stiv amoralny pisze:
Kris. pisze:jak warunki wiatrowe teraz?

dobra płycizna (no i chyba najlepsza w vietnamie) jest na wyspie PHU QUI. Pianka przyda się, ale tylko cienka; 2 max 3mm. My na wyspę lecimy w dwóch terminach, najpierw koniec stycznia do połowy lutego i drugi termin właśnie luty/ początek marca. Jednak dokładne daty, tak naprawdę uzależnione są od kursowania promu. Na samą podróż promem cały dzień praktycznie trzeba przeznaczyć. Niektóre niedoinformowane biura podróży umieszczają błędne info, że płynie się 2h! Bzdura totalna, min czas to 5h, a bywa i 10h, w zależności od stanu morza. Podczas pobytu na wyspie szkolimy na każdym poziomie.

pozdrawiam

stiva
KiteProTeam

czesc chcialbym spedzic 2-3 tyg na wyspie-na windguru sila wiatru jest ok 30-35 wezlow-czy prom plywa w tych warunkach?
jaka jest szansa na wypozyczenue deski 132-135 na 40-41 cm
pzdr tomek

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”