Po co mi PSKite w kontekście walki o Plebiscyt.

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 sty 2012, 21:16

Ale: Cyt: Jeśli nie wiesz jak sie zachować to zachowaj sie przyzwoicie
wiecej nieprzyzwoitosci widze w kilku innych wypowiedziach :doh: szkoda komentarza .
Kite daje nam wolność, a na nią trzeba zasłużyć
czy o fosie piszesz ja bym powiedzial ze ZAPRACOWAC trzeba w wiekszosci przypadkow
Zasluzyc to mozna na szacunek do tego ciezko zmusic ludzi na sile :thumbsup:

PusieK
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy

Post04 sty 2012, 21:32

BraCuru pisze:Proszę - niech się ktoś odważy napisać w czym mu PSKite tak naprawdę zaszkodziło.

Żaden problem, chciałem wystartować w zawodach Forda, chyba w ostatniej edycji który były rangą chyba MP, jednak PSKite postawiło warunek, że każdy kto chce wystartować musi być członkiem PSKite!! Pamiętasz BraCuru? Dopiero po nagonce na KF zrezygnowano z tego zapisu!

Druga sprawa pomysł wprowadzenie obowiązkowego OC dla wszystkich osób uprawiających KS. Pamiętasz? Po nagonce temat też ucichł.

Przypomnę w momencie gdy PSKite powstało głównym celem było umożliwienie startu zawodnikom w międzynarodowych zawodach, a teraz słyszy się popularyzacja kite!

Panie Jacku, o GROMIE i Fokach nie znajdziesz informacji o rekrutacji. Jednak ludzie potrafią zgłosić się do służby. Dziwne porównanie jednak trafiające w sedno dla chcącego nic trudnego. Kite gdzieś kiedyś zobaczyłem i tak się nim zainteresowałem i nie potrzebowałem do tego PSKite, forum czy też miliona stron czy też filmików!

Działajcie na rzecz zawodników, a nie na rzecz hobbystów! To tak jak by stowarzyszenia snowboardowe mówiły że tylko goofy jest ok a regular to lipa, czy też odwrotnie.

cytując Barosza21:
Póki co róbcie swoje i nie wciskajcie przeciętnemu kowalskiemu że jesteście dla niego i działacie w jego interesie. Wtedy nikt nie będzie miał do Was żadnych pretensji.

poprawka :P
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 23:20 przez PusieK, łącznie zmieniany 1 raz.

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 sty 2012, 22:39

jacekdaktera pisze:Bartosz21. Spór zaczyna sie robić osobisty. Nie byłeś na kolacji wigilijnej, nie jadłeś tortu makowego- żałuj, a na dodatek znowu zaczynasz z tym Panem. Może byłbyś w Nowym Roku był tak mily i pisał do mnie na ty jesli oczywiście uznasz to za mozliwe. Pozdrawiam.

Byłaby dla NAS szansa jakbyś 2 raz nie przekręcił mojego pseudo :) Spoko już będę grzeczny. A o pana się nie obrażaj- tak dla zgrywy to było za tego Bartosza.
Pozdrawiam i Wesołego 2012

PusieK pisze:cytując Bartosza21:

I ty PusieK przeciw mej ksywie ??
i ch... obrażam sie na was wszystkich :wink:
Ostatnio zmieniony 04 sty 2012, 22:48 przez Barosz21, łącznie zmieniany 1 raz.

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post04 sty 2012, 22:42

Witaj Rolnik. Rozbiezność zdań z Tobą to normalka, często cieszy ale równocześnie szkoda, że tak rzadko daje satysfakcję, :roll: ale parafrazując już nie pamiętam czyj aforyzm: "człowiek, który zgadza sie ze wszystkimi nie zasługuje na to by z nim sie zgadzać " smiało donoszę. Jesli masz watpliwości odnosnie Wolności pisz mail-a do Sir Winstona Churchilla. Pozdrawiam i powodzenia. Jak chodziłem do szkoły mówili, że często odpowiada. :lol:

jacekdaktera

Post04 sty 2012, 22:49

Bartosz21. Ja Ci nie chciałem dokuczyć. Słabo już widzę i nie zawsze pamiętam co i do kogo chcę napisać. Piszę w wolnej chwili z pamięci, nie zawsze siedząc przed netem. Piszę więc, wklejam i do roboty. A Wy dobraliście się do mnie w kilku i nie dajecie mi czasu nawet zebrac pomysły na odpowiedz. Już nie mówiąc o poprawieniu błedów ortograficznych. Na szczęście w planie wyjazd kitowy. Nowa ale już z dziurą z pływania przedświątecznego na Lanzarocie wave deska hotbuttered wymaga testów i kolejnej opinii. Pozdro.

jacekdaktera

Post04 sty 2012, 22:52

Jezu, znowu wpadka. Bez okularów masakra. BAROSZ21. Spróbuję zapomiętać.

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 sty 2012, 23:05

:thumb:spoko zazdroszcze wypadu. O kanarach myśle 26 stycznia. Bede miał makowca jakby co :P :thumbsup:

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post04 sty 2012, 23:17

jacekdaktera pisze: Cytuję fragmenty Twojego tekstu: A może chcecie uczyć młodzież looz’u obyczajowego. Wielu panienek w wakacje na Helu, jarania dżointów i żeby mieć wszystko w dupie? No, jeśli tak to ja wycofuje wszystko, co wcześniej napisałem i od jutra przeznaczam 50% swojej pensji na PSKite. A co mi tam, dam 100% byle dać młodzieży wszystko, czego potrzebują do pływania za darmo, bo przecież w życiu tak właśnie jest, że za friko wszystko dają.Bo to nie jest tak młody adepcie sztuki kitesurfingowej, że trzeba ciężko tyrać na sukces. Stowarzyszenie zapłaci za nie kasą społeczności wpłacającej haracz.
To co piszesz to zwyczajna łobuzerka(...)

jackudaktera - proszę czytaj ze zrozumieniem i nie odwracaj kota ogonem, zamiast wybiórczo cytować czyjeś wypowiedzi. Kolega jas. wyraźnie użył sarkazmu w swej wypowiedzi:

jas. pisze:Praca z młodzieżą. Hmm jak to pięknie brzmi! Ale że co znowu macie robić?
Wychowywać młodych patriotów?! Jak ich starzy (czyt. Ja, ty, oni my wszyscy) ich nie wychowają to PSKite tym bardziej (tak samo jak szkoła nie wychowuje wy -forma bez osobowa nikogo nie wskazuję, piętnuję głupotę- zmęczeni, znudzeni rodzicielstwem rodzice). A może chcecie uczyć młodzież looz’u obyczajowego. Wielu panienek w wakacje na Helu, jarania dżointów i żeby mieć wszystko w dupie? No, jeśli tak to ja wycofuje wszystko, co wcześniej napisałem i od jutra przeznaczam 50% swojej pensji na PSKite. A co mi tam, dam 100% byle dać młodzieży wszystko, czego potrzebują do pływania za darmo, bo przecież w życiu tak właśnie jest, że za friko wszystko dają.
Bo to nie jest tak młody adepcie sztuki kitesurfingowej, że trzeba ciężko tyrać na sukces. Stowarzyszenie zapłaci za nie kasą społeczności wpłacającej haracz.

Teraz łatwiej zrozumieć jego słowa? Może i trochę mu nerwy puściły, ale ja też zaczynam coraz bardziej uważać, że zaczynacie się zbyt arogancko wpychać ze swoimi sprawami w środowisko nas, że się tak wyrażę "zwykłych kajciarzy"...

Marek pyta:
BraCuru pisze:Proszę - niech się ktoś odważy napisać w czym mu PSKite tak naprawdę zaszkodziło.

Ja odpowiem tak - nikomu chyba PSKite nie zaszkodziło, ale jeśli nadal będzie uważało, że ma prawo wymagać czegoś od nas, no bo przecież samo tyle stworzyło i dało dobrego (tylko czego, bo na dobrą sprawę zwykły Kowalski tego prawie wcale nie dostrzega i o to tu chyba najbardziej chodzi), to daleko w naszych oczach nie zajdzie... Sami (Wy- działacze PSKite) macie problemy z konkretnymi odpowiedziami na zadane w tym wątku konkretne pytania dotyczące działalności PSKite, realizacji statutu, uchwał, itp. Udzielacie naprawdę wymijających odpowiedzi, lub w kontrze, zamiast nas interesujących argumentów, tylko potępiacie zadawane przez nas brutalnie (często celowo) pytania. Dlaczego? Czy członkowie PSKite zanim zwrócą się do nas z pomocą, nie powinni być przygotowani na bitwę argumentów? Nie powinni nas najpierw zasypać konkretnymi informacjami n/t tego, co zrobili dobrego dla kite, aby móc liczyć na pomoc od nas? Bo wg mnie wtedy inaczej mogłaby się wtedy potoczyć cała ta rozmowa... Jeśli widzę, że ktoś wyciąga konkretnie rękę w moją stronę, a także w stronę mojego kumpla, to potem sam nawet w drodze wdzięczności potrafię się zdobyć na odwrotny gest. Ale co innego gdy ktoś mówi mi: "stary dzięki mnie masz to, tamto, aaa - i jeszcze to, no co ty, tylko nie udawaj, że nie widzisz... No więc to wszystko dzięki mnie, a teraz weź się w garść, zwołaj kumpli - czas mi za to podziękować i zapierd...lać dla mnie, no a może też kiedyś coś tam z tego będziesz miał" - tak w wieeelkim skrócie chyba właśnie zostaliście przez nas - Kowalskich niestety postrzeżeni... :?

Jako podsumowanie znany już cytat Bartosza21:

Póki co róbcie swoje i nie wciskajcie przeciętnemu kowalskiemu że jesteście dla niego i działacie w jego interesie. Wtedy nikt nie będzie miał do Was żadnych pretensji.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
boldek

Post04 sty 2012, 23:21

Uuups... mała wpadka :wink: Oczywiście chodzi o cytat kolegi Barosza21 :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2012, 09:11

boldek pisze:Ja odpowiem tak - nikomu chyba PSKite nie zaszkodziło, ale jeśli nadal będzie uważało, że ma prawo wymagać czegoś od nas,

No właśnie napisz jeszcze gdzie PSKite wymaga czegoś od Kowalskiego :idea:
Jako członek tego stowarzyszenia mam prawo wymagać aby "ufoludki" nie jechały po czymś o czym nie mają pojęcia albo po kimś po kim nie znają.
Jas. sypie "gównem" i jemu można bo to nerwy mu puściły, bo to trendy chlapać bez sensu o PSKite, bo to w modzie walczyć o "wolność" KS itd.
O jakiej pomocy piszesz od "nas"? Chyba sobie żartujesz - konkursu na sportowca 2011 nie jesteśmy w stanie choćby przygotować :doh: Podarlismy ryja, oblaliśmy się szambem i co? Cytując: "gówno" :idea: Dzięki Kiteforum.pl :doh:

Jeszcze raz napiszę: PSKite robi swoje a Kowalski niech się łaskawie odp***li od PSKite.
Ja nie wchodzę do domu Kowalskiego i nie komentuje jakie ma położyć tapety bo się na tym nie znam :idea:
Także Kristoff i inni specjaliści - naucz się pływać, zorientuj się kto jest kto, załóż klub, zorganizuj zawody lub wypad dla 20 osób na koniec świata a potem napisz z perspektywy doświadczonego - wówczas będziesz czaił klimat a jak zostaniesz członkiem PSKite to nawet będziesz mógł wymagać i żądać. Jeśli nie masz na to ochoty to skup się na pisaniu w innych wątkach bo stąpasz po nieznanym Ci gruncie.

Jeszcze jedna wskazówka dla inteligentnego Kowalskiego - ilu z nas pamięta ile Cabrinha miała Crosbowów w swojej linii wypuszczonej w 2005? Niech popatrzy ile jest ich teraz. Podobnie North i inne firmy. Ile latawców potrzebuje aktualnie Kowalski aby bezpiecznie pływać w każdych warunkach? Więcej niż w 2006. Zgadza się? Fajnie byłoby mieć 2 latawce pozwalające na bezpieczne pływanie. Czyż nie? Kto to wymusić na producentach? Kowalski? Poczytajcie sobie podsumowanie ostatniego walnego IKA i wpływu jaki miało na nim PSKite. Dlaczego Adam został jednogłośnie wybranym do zarządu IKA? To jest zbyt trudne dla większości do przealizowania. Lepiej walnąć "gównem" o wolności niż złożyć komuś gratulacje czy choćby podzielić się życzeniami świątecznymi (12 osób).

PusieK pisze: chciałem wystartować w zawodach Forda, chyba w ostatniej edycji który były rangą chyba MP, jednak PSKite postawiło warunek, że każdy kto chce wystartować musi być członkiem PSKite!! Pamiętasz BraCuru? Dopiero po nagonce na KF zrezygnowano z tego zapisu!

Fakt że zrobiło się gorąco ale to nie KF było przyczyną zawieszenia wniosku walnego. Fakt drugi jest taki że w racingu nie da się uniknąc takiego przepisu i jestem przekonany że niczego lepszego nie wymyślimy w zawodach PP i MP. Poziom jest już tak wysoki, że zawodnicy zabiją nas jeśli tego nie zrobimy. Zobacz jak jest w innych regatach PP innych klas żeglarskich. Zapraszam z wnioskami na forum PSKite. Fakt trzeci - czy gdyby regulamin pozwolił na wprowadzenie tego wniosku ile osób mniej faktycznie by się pojawiło? Zero! Przecież nie przyjechałeś a się nakrzyczałeś. Zgadza się?

Druga sprawa pomysł wprowadzenie obowiązkowego OC dla wszystkich osób uprawiających KS. Pamiętasz? Po nagonce temat też ucichł.

Komuś się chyba pomyliło. Ja będę zawsze dążył do rozwoju PSKite w kierunku BKSA. No chyba że Rolnik z Jurgenem i inni populiści zdominują PSKite i wprowadzą demokratycznie jakiś tam system hipisowsko-anarchistyczny. Mało prawdopodobne bo populistom nie na rękę rządzić.

Koniec końców jest taki że nikt nikogo do niczego na KF.pl nigdy nie przekonał i nie przekona.
Idę się pakować na mega wyjazd promujący ten pojebany KS i bandę cwaniaków z PSKite - a i przy okazji zarobię sobie na lepszą limuzynę niż ma już Prezes :lol:

PS.Barosz - może zmień nicka na Bartosza i nie będzie więcej przejęzyczeń :wink:
Co do sportów które się nie promują już na forum padły nazwy.

Wybacz nie mam czasu przejrzeć szczegółowo. Możesz wymienić parę popularnych sportów minimum rozmiarowi KS co nie mają żadnej formy zrzeszenia, klubów, stowarzyszeń, związku etc

Awatar użytkownika
Kristoff
Deska: Shinn Bronq Heritage, LF Foil
Latawiec: Flaj Speed 3, Flaj Boost
Dostał piwko: 28 razy

Post05 sty 2012, 09:36

Bracuru,
Możesz tu jęczeć o gównie na forum, o kosmitach, możesz negować moje prawo wypowiedzi punktując mój brak doświadczenia
ALBO
możesz konkretnie odnieść się do moich pytań z postu: Śr sty 04, 2012 13:47 w tym temacie.

Jak myślisz w jaki sposób mnie przekonasz?

Chyba że łatwiej Ci jęczeć takimi długimi postami o niczym.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2012, 10:03

Kristoff pisze:Jak myślisz w jaki sposób mnie przekonasz?

Będzie krótko bo faktycznie masz racje nie każdy potrafi przeczytać więcej niż 5 zdań (to akurat bez złośliwości do Ciebie):
Przekonaj mnie czemu mam Cię przekonywać.
Przecież napisałem że nikt nikogo tutaj nigdy nie przekonał.
Szkoda czasu.

Wolę popracować rzeczowo dla forum, PSKite, napisać relację i stworzyć film roku :wink: przetestować nową deskę rejsową SU2, podzielić się swoimi doświadczeniami z potrzebującymi niż jęczęć o maryni. Nikt jej dupy tutaj nie potrzebuje :wink:
Odezwę się z Wietnamu.
Tôi rơi - cô gái :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy

Post05 sty 2012, 11:09

BraCuru pisze:... ilu z nas pamięta ile Cabrinha miała Crosbowów w swojej linii wypuszczonej w 2005? Niech popatrzy ile jest ich teraz. Podobnie North i inne firmy.....

Ja pamiętam w 2005 było Nitro XB od 2006 8)
Dajcie so więcej luzu Chłopy :wink:
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i "Nowaków" i "Kowalskich" :D

Awatar użytkownika
Adam S
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post05 sty 2012, 11:14

Skoro jakakolwiek próba zapytania o realizację celów pskite jest dla Ciebie ładowaniem tego forum w szambo, to mi to śmierdzi autokracją i zamordyzmem. Nadal nikt mi nie odpowiedział jak z realizacją tych celów albo gdzie jest sprawozdanie ze spotkania członków z 2011 roku.

Kristoff, sprawozdanie z działalności PSKite w minionym ani w przyszłym roku nie będzie publikowane na kiteforum.pl. Z kilku powodów, z których każdy jest wystarczający.
Między innymi dlatego, że nikt go porządnie nie przeczyta, ani nie zastanowi się nad znaczeniem zapisanych słów przed rzucaniem gównem.
Sam tak się zachowujesz. Jeżeli zapomniałeś - zerknij kilka postów wyżej.

Jeżeli oczekujesz, że będę pisał książkę np. na temat polityki ISAF i IKA prowadzonej wobec producentów latawców (tak, to ma wpływ na Kowalskiego) - nie oczekuj. Nie zrobię tego.
W trzech zdaniach nie da się oddać istoty sprawy.

Jeżeli jesteś poważnie czymś zainteresowany, a nie chcesz czekać do Walnego - zapraszam żywego człowieka na spotkanie w realu. Daj znać - z pewnością ustalimy termin i miejsca, który obu nam będzie pasował.

Jeśli natomiast chcesz (wbrew temu, co sam piszesz), czepić się szczegółów by mieć symboliczne ostatnie słowo - jest ono Twoje.
Pomyślnych wiatrów.

Awatar użytkownika
boldek

Post05 sty 2012, 11:40

BraCuru pisze:
boldek pisze:Ja odpowiem tak - nikomu chyba PSKite nie zaszkodziło, ale jeśli nadal będzie uważało, że ma prawo wymagać czegoś od nas,

No właśnie napisz jeszcze gdzie PSKite wymaga czegoś od Kowalskiego :idea:

PSKite nie wymaga tego bezpośrednio od Kowalskiego. I tutaj się zgadzamy. Ale uważam, że robi to po części, pośrednio poprzez chęć popularyzacji, promocji kite'a według własnego pomysłu. W pewnym sensie wymusza na nas akceptację tego pomysłu i pragnie, abyśmy brali w nim udział.
Myślę, że większości ludzi wypowiadającym się w tym wątku (i nie tylko) nie jest to po prostu na rękę. Mają swój pomysł na promocję kite'a, a raczej wręcz chcą, aby go nie promowano na taką skalę, jak to widzi PSKite.
Uważam, że PSKite nie jest złym tworem. Robicie wiele dobrego dla zawodników i chwała Wam za to. Nie uważam też, abyście z powodu przynależności do tego stowarzyszenia pławili się w luksusach. A te kilka limuzyn - uznajmy, że trzeba było w końcu postarać się o porządną flotę reprezentacyjną, przynajmniej dla zarządu :wink:

Połamania finów Marku na tej nowej SUczce :twisted: :)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 12:28 przez boldek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Forum Główne”