Buggy

Buggy, Mountainboard, Powerkiting, Dirtsurfer i inne lądowe cuda.
Awatar użytkownika
w@riat
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2005, 09:29

na asfalty,beton i twardy szuter stosuje się koła szprychowe od roweru, są najszybsze i nie uślizgują

Człowieku co ty za głupoty gadasz? Szprychowe? W ciągu 2 sekund wszystkie szprychy pękną. Chyba ,że ktoś gania z latawcem 1m2 i pociesza go jazda 5 km/h. Tu nie ma przeciążeń przód tyl a lewo, prawo. Koło rowerowe nie jest przystosowane do tego.

nNa mokry piach i trawę te od taczki z plastikową felgą trzeba w niej osadzić 2 łożyska i tu polecam oponę z podłużnymi rowkami. przy plażach odpływowych morza północnego najlepsza jest kombinacja kół przód rowerowy tył taczka

Nie wiem gdzie to wyczytałeś albo osobiście przetestowałeś ale nigdzie nie wiedziałem ,żeby ktoś jeżdził na rowerowych kołach. Daruj je sobie naprawde.

Z doświadczenia wiem ,że każde koło (plastiki, rowerowe, od taczek za 25zł) się rozsypią albo po pierwszej jeździe albo po tygodniu.

W@riat to oparcie to z kina zajebales

Można tak powiedzieć :wink: ale jest zajebiście wygodne :lol: Tylko obszyć zostało.

toudi
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2005, 13:25

Zapraszam na allego po wózek firmowy EOLO.
Cena wynosi 999+przesyłka.
Inne foty na meila.

Awatar użytkownika
Mariusz33
Kontaktowanie:

Post04 wrz 2005, 21:15

Chyba ,że ktoś gania z latawcem 1m2 i pociesza go jazda 5 km/h

tu sie z toba niezgodze, na kolkach szprychowych akurat bije sie rekordy predkosci, nie sa to wprawdzie kola od bobo :D .

http://cgi.ebay.de/libre-buggy-komplett ... dZViewItem

na takich wozkach do 130 km/h leca. ale cena :shock: 4849 EUR

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 13:55

No ma ktos jakies plany?

toudi
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:08

No, bije się rekordy prędkości ale po prostej a nie w slalomie - przy zakrętach i nawrotach szprychy na pewno będą pękać.

Włodar
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:37

Jeżeli chodzi o koła ze szprychami to rzeczywiście stosuje się je do wózków do jazdy po mokrej powierzchni, żeby uniknąć ślizgania się po kałużach, co może wystąpić w przypadku szerokich opon. Ale nie są to zwykłe koła od roweru górskiego, widziałem taki wózek, konstrukcja kół jest inna, dodatkowo szprychy są osłonięte dla większego bezpieczeństwa. Natomiast do jazdy po łące czy betonie, to się jeszcze nie spotkałem, siły są tak duże, że wydaje mi się, bardzo łatwo by się pogięły.

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:42

no dobra z kołami sprawa wyjasniona ale co z WÓZKIEM??!!
Plany
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2005, 14:46 przez FERRER, łącznie zmieniany 1 raz.

Włodar
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:45

FERRER pisze:no dobra z kołami sprawa wyjasniona ale co z WÓZKIEM??!!

Tutaj jest bardzo duży wybór, znajdziesz taki jaki sobie wymarzyłeś: www.chicco.com :twisted:

Awatar użytkownika
Maverick
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:48

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:51

Włodar pisze:

Tutaj jest bardzo duży wybór, znajdziesz taki jaki sobie wymarzyłeś: www.chicco.com :twisted:

Nie bede szedł w twoją strone bo chyba róznimy sie wiekiem

Włodar
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 14:59

FERRER pisze:
Włodar pisze:

Nie bede szedł w twoją strone bo chyba róznimy sie wiekiem

Dobra Ferrer, tylko ciekawe w którą stronę się różnimy. Może rzeczywiście na takie produkty dla Ciebie jest dużo za wcześnie, a ja jestem na czasie mając dwóch synów. Albo też jesteś stetryczałem dziadkiem bez poczucia humoru :?

Awatar użytkownika
FERRER
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 15:44

Ferrer------>Włodar

Jestem od roku po 30.
A co do reszty to zadałem pytanie w poscie na ktore w czesci dostalem odpowiedz i dzieki wszystkim za odpowiedzi i pomysły.

A stan Twojej rodziny i jakimi wozeczkami smigaja twoje dzieci na dzien dzisiejszy raczej mnie i nikogo w tym POSCIE nie interesuje.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post05 wrz 2005, 15:50

Włodarku zjebki dostałeś :lol: ale beka :lol: :lol:

Włodar
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2005, 15:59

Neyu (yoz), no zdarza się zjebkę zarobić czasami, szkoda tylko, że ludzie nie mają poczucia humoru. No ja też sie takowym nie wykazałem o ile post Ferrera miał być żartem. Jednak minusem dyskusji netowych jest to, że ciężko jest intencje miejscami odczytać. W każdym razie po to umieściłem :twisted: żeby było wiadomo, że bekę kręcę. Chyba że :twisted: ma oznaczać jakąś złośliwość, nie to było moim zamiarem.

No szkoda, że takie rzeczy mają miejsce bo Ferrer mi na swojskiego gościa wyglądał, nawet mu plany buggy wysłałem :D Ferrer, skasuj tego maila ode mnie natychmiast jak go dostaniesz :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Neykon
Deska: z OBI
Latawiec: ze Składnicy Harcerskiej
Dostał piwko: 1 raz

Post05 wrz 2005, 16:04

:lol: :lol:

Włodar pisze:Jednak minusem dyskusji netowych jest to, że ciężko jest intencje miejscami odczytać.

w takim razie aby pozbyć się niedomówień, proponuje spotkać się jutro na piwku w Sopocie, w celu omówienia powyższego problemu :twisted: .

Wróć do „Landkiting”