Prasonisi płaska woda
Prasonisi wave
--------------------------------------------------------------------------------
elo 4all
kilka informacji dla zainteresowanych cenami i warunkami życia na Prasonisi...
a wiec tak, transfer z lotniska do Prasonisi 40 euro (Lotnisko - Prasonisi, Prasonisi - Lotnisko)
kwatery - 0 euro

trzeba tylko znaleźć sobie skrawek piachu za bazą lub obok Zenka
w namiotach przechowujemy wszystko kasę, dokumenty, telefon komórkowy, itd. (mi nic nie zginęło)... sprzęt w bazie... szamanko lub wodę lepiej trzymać tez w bazie gdyż jest tam o wiele chłodniej niż w namiocie...
Higiena
prysznic jest przy bazie Deskado (zasilanie grawitacyjne tak wiec im jesteś wyższy tym słabiej leci woda

), obok Sklepu Zenka są dwa (z normalnym zasilaniem), o ciepłej wodzie możecie zapomnieć. Kible i umywalki są u Kiki i w Knajpie obok, do męskiego klopa często jest kilkunasto minutowa kolejka, naszczeście jest tez pisuar tak wiec jeśli ktoś ma mniej treściwą sprawę do załatwienia nie trzeba czekać
Telefony, Aparaty i inne sprzęty elektroniczne ...
Kika nie robi żadnego problemy jeśli chcemy podładować akumulator w sprzęcie, można zostawić telefon na noc na zapleczu lub podłączyć się do gniazdka przy czajniku (zostawiłem na cały dzień ładowarkę z akumulatorami do aparatu w publicznym miejscu i nikt o dziwo się nią nie zainteresował (nie zajebał))
Szamanko (ceny u Kiki, podobno u Zenka drożej, nie sprawdzałem) :
Bułka 30 centów
Woda nie gazowana 60 centów (lepiej kupić kilka zgrzewek w Markecie po drodze do Prasonisi, zgrzewka kosztuje tam około 1,7 euro)
Serki topione 1,6 euro
Nektarynki, brzoskwinie 1,5 - 1,6 euro
Nestea 1l - 1,6 euro
Puszka fasoli 1,4 euro (to akurat tańsze jest u Zenka

)
Gyros 1,5 e (w Genadi) 2 e (w Lindos)
Szamanko można spokojnie przygotować sobie u Kiki (pierwszy sklep w Prasonisi) jest czajnik elektryczny, lodówka (powinno się przechowywać tylko towary zakupione u Kiki), jest stół i kilkanaście krzeseł a jak zabraknie placu szamano robi się na murku lub posadzce

nikt nikogo nie goni atmosferka podczas śniadania, obiadów i kolacji jest zajebista...
hlańsko
Browar od 0,9 euro
Wóda Absolut 1l około 15 euro (nie pamiętam dokładnie)
Uzo 1l 5-6 euro
Wino od 5 euro
Metaxa od 6 euro
Picie tez odbywa się na terenie Głównego Ośrodka Kulturalnego w Prasonisi (czyt. sklep u Kiki)
lub na przeciwko sklepu pod Palmą, kubeczki są za free a składniki do napełnienia kubeczków w powyższych cenach...
Warunki pogodowe ...
przez pierwsze dni była kicha, pływałem na 15, fuu1 na 14... od wtorku zaczęło cos wiać wiec poszły w ruch szmaty od 11 do 9, następne dni przyniosły troszkę lepsze warunki (od 35 do 38 węzłów) i zaczęła się jazda na 7 i 6, Niebrzydki, Młody i Grzesiek (DJ ...* nie pamiętam) przykleili się do wody i co 15 minut zmieniali się na wodzie (była tylko jedna szmata w rozmiarze 6m)...
Transport
wypożyczenie skutera na 1 dzień to 15 euro (najbliższa wypożyczalnia znajduje się w Genadi), litr benzyny nie całe euro... samochód od 25 euro ale z tego co wiem to jest problem ze znalezieniem auta gdyż po zamachach w Egipcie, Rodos przezywa najazd turystów...
Koszty pobytu
Bilet lotniczy około tysiąca
transfer 40 euro
życie od 50 do ... euro na tydzień, w zależności od sposobu życia...
foty z zeszłego tygodnia
http://www.strefaextreme.com/gallery1/t ... p?album=96
pozdr Ney