PILNE - Mistrzostwa Polski Racing 2011 - ZMIANA TERMINU

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 09:09

Eonrwi,
Zapytać nas, czyli kogo? Czy uważasz, że decyzje dotyczące tego co się będzie działo z polskim kajtem powinny być podejmowane w formie głosowania na tym forum? Może masz na to jakiś inny pomysł? Rozumiem, że udział w walnym stowarzyszenia (pskite, czy jakiegokolwiek innego), odpada, więc jaką proponujesz alternatywę?

enorwi

Post26 lip 2011, 09:14

Adam, to moze zrobcie glosowanie na "fejbuku" :lol:
A powaznie, ile osob nalezy obecnie do PSKite? Przyznasz chyba racje, ze poprzez to forum mozna dotrzec do wiekszej ilosci osob, niz np. na walnym Waszego stowarzyszenia albo na Waszym forum, ktore jak sie domyslam jest zamkniete dla ludzi nie nalezacych do PSKite.

P.S.: nas, czyli wszystkich plywajacych na kite, nie tylko czlonkow PSKite, osob startujacych w zawodach pro oraz amatorskich, wlascicieli szkolek, instruktorow, osob majacych na codzien kontakt z tym sportem, bezposrednio lub posrednio zwiazych z kitesurfing'iem... ale wszystkich bez wyjatku. Tych stawiajacyh pierwsze kroki takze.

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Dostał piwko: 2 razy

Post26 lip 2011, 09:42

Adam S pisze:Fokus123,
na jakie pytania nie uzyskałeś odpowiedzi?
Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie mogę znieść, że masz odmienne zdanie na jakikolwiek temat?

Nie odpowiedziałeś np. na pytania jak ma być rozwiązana kwestia tego OC, tylko dla nas czy wszystkich użytkowników akwenów wodnych oraz jak chcesz to kontrolować? Jesteś prezesem stowarzyszenia i powiem ci szczerze, że jak nie masz przemyślanego takiego tematu do końca to lepiej zachować to dla siebie bo oczywiste dla mnie jest, że taki temat wywoła kontrowersje i dodatkowe pytania.

"Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie mogę znieść, że masz odmienne zdanie na jakikolwiek temat?" To akurat nie było do ciebie tylko do Bracuru, który wcześniej usilnie sugerował żebym go oraz członków PSKite przeprosił.

Awatar użytkownika
Adam S
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 10:23

Moi drodzy, jak niestety wiele dyskusji na tym forum i ta zaczyna zmierzać donikąd.
Piszę tutaj, bo chcę znać Wasze zdanie - źle bo sam powinienem wiedzieć.
Jeżeli sam będę wiedział - źle bo nie pytam innych.
Sugeruję, żeby wyrazić swoją opinię na walnym, podpowiadam, jak zmienić kierunki działania PSKite - źle, bo na walne trzeba przyjechać.
Pytam, jaka alternatywa dla walnego? Brak poważnych propozycji.

Zatem kończę temat. Dziękuję tym, którzy wysili się w dobrej wierze i podzielili się coś wnoszącą opinią, argumentami.
Trzymam kciuki za tych którym wszystko nie pasuje - obu się Wam w życiu lepiej wiodło i obyście mieli więcej powodów do zadowolenia.
W razie potrzeby mail do mnie znajdziecie na pskite.pl

Z pewnością ktoś tu będzie miał jeszcze jakieś ostanie słowo i naukę dla potomnych do przekazania - proszę śmiało.

Awatar użytkownika
fokus123

Post26 lip 2011, 10:33

W takim razie Adamie ja tobie również dziękuje za dyskusję :) Ja rozumiem część twoich argumentów, z innymi się nie zgadzam, ale uważam że tylko takie dyskusje mogą coś wnieść i pozwalają poznać zdanie innych lepiej niż poklepywanie się i przytakiwanie na wszystkie pomysły żeby ktoś się tylko nie obraził albo żeby przypadkiem nie zniechęcił do działania. Mam nadzieję, że cześć moich słów czy innych osób które się wypowiadały pozwolą ci spojrzeć trochę z innej perspektywy na to wszystko bo raczej nikt nie ma tu na celu krucjaty przeciwko PSKite.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 10:47

Najśmieszniejsze jest ze argumentacja opiera sie na tym ze w Belgii sa juz nakazy i zakazy a pomysl jest ten sam !!! Co z tego ze w innej formie.
Dlaczego np pskite nie dogadal sie z ubezpieczycielami i nie przedstawil tutaj zajebistej oferty dla kajciarzy i jeszcze lepszej dla czlonkow ps kite? oferty waznej zagranica itp itd
Mozliwosci jest naprawde duzo.
Zaloze sie ze wtedy duzo osob by sie na to skusilo bo i tak sporo kupuje takie ubezpieczenia a ile czlonkow by wam przybylo :D
Jako zwiazek nie mozna tego zrobic? Grupowe negocjacje z ubezpieczycielami to zupelnie inna bajka.
To byloby pozytywne a tak to dalej twierdze ze nie tedy droga, po co robic to samo co w belgii w innej formie?
Kolego mylisz sie co do mojego odbioru swiata. nie jest tak ze mi wszystko nie pasuje :)

Awatar użytkownika
Tarboszek
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 12:40

Dlaczego np pskite nie dogadal sie z ubezpieczycielami i nie przedstawil tutaj zajebistej oferty dla kajciarzy i jeszcze lepszej dla czlonkow ps kite? oferty waznej zagranica itp itd
Mozliwosci jest naprawde duzo.
Zaloze sie ze wtedy duzo osob by sie na to skusilo bo i tak sporo kupuje takie ubezpieczenia a ile czlonkow by wam przybylo
Jako zwiazek nie mozna tego zrobic? Grupowe negocjacje z ubezpieczycielami to zupelnie inna bajka.

Prawda! ciekawe tylko na ile jest to realne i do załatwienia ale pomysł faktycznie niezły. :thumbsup:

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 13:27

Adam S pisze:Czy uważasz, że decyzje dotyczące tego co się będzie działo z polskim kajtem powinny być podejmowane w formie głosowania na tym forum?

A dlaczego miałyby nie być? TO forum ma sporo użytkowników, którzy są aktywnymi kajtserferami, zarówno śródlądowymi jak i zatokowo morskimi, zarówno amatorami jak i zawodowcami itd. Nie widzę problemu w tym żeby w sprawach ważnych nie można było zrobić glosowania na forum - skoro na grafę na desce się da to czemu za lub przeciw np obowiązkowemu OC ma się nie dać? To chyba bardziej DEMOKRATYCZNE niż walne - bo reprezentuje poglądy zarówno zawodowców jak i amatorów. każde głosowanie może poprzedzać dyskusja taka jak np w tym wątku - każdy przedstawi swoje racje i obawy a reszta wyciągnie wnioski i zagłosuje. Ja nie widzę kłopotu...

Co do obowiązkowego OC - wg mnie super sprawa pod dwoma warunkami:
1. upoważniamy przedstawicieli do negocjowania najlepszych warunków z potencjalnymi ubezpieczycielami,
2. obowiązkowym OC zostaje objęty KAŻDY pływający na jakimkolwiek akwenie z wyjątkiem plażowiczów na materacach.... WS, KS, łodzie, skutery, jachty, motorówki itd. Dopóki nie będzie spełniony ten warunek JESTEM PRZECIW OBOWIĄZKOWEMU oc kajta - niech każdy kupi je jeśli uważa to za stosowne a PSKite powinno zająć się raczej zadbaniem o ciekawe oferty OC od ubezpieczycieli i właśnie TYM działaniem rozpocząć propagowanie BEZPIECZNEGO korzystania z akwenów - swoją droga to najlepszy PR!

ALOHA!

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 17:47

Czemu w regulaminie Forda w takim razie nie ma żadnej wzmianki o tym że do startu koniecznie trzeba być członkiem PSK?

W ogóle genialnym pomysłem jest zmienianie regulaminu w trakcie sezonu. Gratulacje dla PSK !

Przestałem startować w zawodach między innymi dlatego że ktoś wpadł na wspaniały pomysł założenia stowarzyszenia i wszyscy zaczęli się wtedy spinać i ogólnie przestało być przyjemnie. Wydaje mi się, że przez to nie tylko mi się odechciało.

Bardzo dobrze wyszło Wam popularyzowanie kajta. 13 zawodników we freestyle to jest śmieszne. Żeby dojść do półfinału trzeba przejść jeden heat potem 4 miejsce jest gwarantowane. Bycie na podium pewnie jest niesamowicie satysfakcjonujące. Miałem zamiar przyjechać do Juraty ale na ostatnie zawody zmieniacie regulamin. Trzeba było o tym pomyśleć przed sezonem. Widać jak profesjonalne jest POLSKIE STOWARZYSZENIE KAJTSERFINGU.

Awatar użytkownika
fokus123

Post26 lip 2011, 19:00

Uhuhuh no to mamy w końcu wypowiedź zawodnika na ten temat :)

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 21:31

MatDe pisze:....Widać jak profesjonalne jest POLSKIE STOWARZYSZENIE KAJTSERFINGU.

Można liczyć tylko na to że członkowie PSKite zamiast podejmować kolejne kontrowersyjne decyzje będą po plaży latać sprawdzając OC :twisted:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post26 lip 2011, 23:00

Jurgen pisze:będą po plaży latać sprawdzając OC :twisted:

hehe bo chyba nikt inny nie bedzie :)
komiczne, absurdalne to by bylo jakby tylko kajciarze mieli oc a ws i inni nie musieli miec.

a nawet jesli bedzie to naprawde adamie sadzisz ze zmieni to cos? zapobiegnie belgijskiemu stanowi rzeczy?
rozumujac nie zmniejszy to ilosci wypadkow a jedynie sprawi ze beda one "kryte". Tak wiec jest w niej jakis blad bo jak sie cos wydarzy i ktos niby mialby nam "uporzadkowac" spoty to i tak to zrobi. dobrze ze macie oc ale spoty i tak trzeba zrobic porzadek bo sa wypadki.

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post27 lip 2011, 04:33

A tu coraz śmieszniej :lol:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post27 lip 2011, 10:20

pinio sie zna :)

Awatar użytkownika
Kaunertal

Post28 lip 2011, 23:07

Wracając trochę do sedna, czyli zawodów, związków, organizacji... jako że sporo było analogii do innych sportów, gdzie jedną z najtrafniejszych jest snowboard z wielu powodów, wrzucam artykuł o decyzji Pauliny Ligockiej, ku przestrodze:

http://transferpaulinaligocka.blogspot.com/2011/07/pismo.html

Polski Kitesurfingu nie podążaj tą drogą!

Wróć do „Forum Główne”