Rodos - bagaż

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post10 wrz 2010, 18:09

Przed chwilą po przeczytaniu informacji o Hestia dzwoniłem do nich i niestety dostałem jasną informację: ubezpieczamy tylko i wyłącznie sprzęt narciarski i snowboardowy. Nie mamy ubezpieczenia na jakikolwiek sprzęt wodny. :(

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post10 wrz 2010, 18:34

PaKi pisze:Hej,

Ubezpieczenie dodatkowe bagażu można sobie dodatkowo wykupić. Ja jakis czas temu po niezbyt dobrych opiniach o Signal Iduna przesiadłem się na Allianz i tam taka opcja istnieje, wystarczy zrobić sobie symulację polisy:

https://www.allianzdirect.pl/ubezpieczenia/start.html

Oczywiście dodatkowe ubezpieczenie nie działa dla każdej kwoty ale jest to więcej niż standardowo.

Własnie skończyłem rozmawiać z allianzdirect na które się powołujesz i okazuje się, że Allianzdirect nie posiada ubezpieczenia bagażu innego niż bagaż podręczny. Tak więc kalkulator z tej strony niestety do niczego się nie przyda. Pani po konsultacji z przełożonym stwierdziła, że w pakiecie z ubezpieczeniem podróżnym u agenta (o ile dobrze rozumiem to już wtedy nie jest Allianz Direct tylko Allianz) jest możliwe zawarcie ubezpieczenia bagażu podróżnego jednak Pani nie była pewna czy nie ma wykluczenia na sprzęt sportowy.

Ależ mamy super ubezpieczenia w PL :(

Awatar użytkownika
Piotrbyku
Deska: BraCuru , Moses -Onda
Latawiec: Soul, Soul ,Soul, Capa
Postawił piwka: 31 razy
Dostał piwko: 70 razy

Post11 wrz 2010, 07:30

Przykro mi ,że nie możecie tego załatwić , napisałem wcześniej że to ubezpieczenie było niestandardowe a to oznacza że , to jest trochę inna procedura niż normalna , "nie jestem specem od ubezpieczeń " ale załatwiałem to tak że zapytałem agenta ,że chcę takie ubezpieczenie i on z firmy Hestia dostał zgodę na zawarcie takiego ubezpieczenia na takiech warunkach 23 zł .że tak powiem w pakiecie to nie występuje , Więc może dlatego na pytanie czy jest możliwe takie ubezpieczenie dostajecie odp NIE.Agentowi nie chce się dodatkowej roboty . Cycki od klapnięcia ,nogi od cerulitu sobie ubezpieczają ,. a myślicie że kity są mniej ważne :-)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post12 wrz 2010, 10:56

z mojego doświadczenia z ubezpieczeniami wynika, że jeden agent wie co mu wolno i raczej nie wchodzi w ubezpieczenia niestandardowe jak nie wie co to, a inny wpisuje co chcesz żeby tylko podpisać umowę. Jak ubezpieczałem OC firmy w Hestii to wpisywali wszystko co chciałem, bo Pan, który przyjmował ubezpieczenie nie za bardzo wiedział o czym mówię. Nie wiem tylko jak potem jest jak coś sięstanie, chociaż czarno na białym jest co jest zakresem ubezpieczenia...

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post12 wrz 2010, 11:26

Agent nie wpisał tego tak sobie , dostał zgodę z centrali , na która czekaliśmy kilka dni ,zadzwonił i poinformował mnie ,że ma zgodę na podwyższenie wartości bagażu i dał mi taką umowę .Gdyby coś się stało tak jak napisałeś miąłem czarno na białym , nie mieli by możliwości wymigania się z wypłaty .Oczywiście jakby co to musiałbym udowodnić ,że sprzęt był tyle i tyle wart , jakieś dowody zakupu albo co , ale to całkiem inna bajka .
Następnym razem jak będę jechał też się tak ubezpieczę , Oczywiście ubezpieczenie obejmowało ,tylko zaginięcie, zniszczenie w transporcie i w hotelu / jakby mi ktoś zapiepszył sprzęt , lub torbę / nie obejmowało zniszczenia podczas używania lub straty sprzętu na wodzie lub plaży ale to chyba oczywista oczywistość ..
Piszę o tym tyle bo ktoś może skorzystać z moich doświadczeń , bo będzie wiedział że jest możliwe takie ubezpieczenie sprzętu .

On The Edge
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2010, 15:12

A propos płatności za bagaż sportowy na linii Warszawa - Rodos - Warszawa to na Okęciu zapłaciłam za quiver opłatę za sprzęt golfowy 60zł, a z powrotem nic, także nie było tak źle:) Jednak mieściłam się w limicie 20kg.
Powodzenia!

Awatar użytkownika
Kris.
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2010, 15:49

Poznań-Hrghada,linie Midwestairlines-podobno trzeba było zgłosić sprzet do kitesurfingu-75E w jedną stronę...jak chciałem opłacić to na lotnisku,Pani z okienka podeszła ze mną do odprawy i powiedziała,że nic nie trzeba płacić... :D Z powrotem,bez problemu...tez free...tylko nie kupujcie węgielków do sziszy...skonfiskowali mi je po prześwietleniu bagażu...

Awatar użytkownika
Piotrbyku

Post30 maja 2011, 14:24

O ubezpieczeniu ciąg dalszy . Znów jadę do Hurghady i bez problemu ubezpieczyłem cały sprzęt teraz nie w Hestii gdzie wyszło za drogo , ale w Europijskiej gdzie z OC na 100.000 żl i dodatkowymi ubezpieczeniami na dwa tygodnie 120 zł . Dużo ????? nie wiem . Jak się nic nie stanie /czego sobie życzę / będę 120 zł w plecy , a jakby co .......
To jako odp. dla kolegów którzy nie mogli załatwić ubezpieczenia na bagaż bo się nie da :-)

Wróć do „Forum Główne”