Hang Time - rzecz ważna

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post13 sty 2004, 15:39

Te nowe balony są już mocne a cena tak atrakcyjna że ludzie do innych latawców też tych balonów używają. Te pierwsze balony były wykonane ze złego materiału przy rozciąganiu robił się biały i nie wracał do poprzedniego kształtu.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 sty 2004, 15:46

Powiem tak pewien Piotr lata na 12 loopa.Zaraz po zakupie musial wymienic wszystkie! balony chyba oprucz glownego - puszczaly na zgrzewie wentyla .Widzialem go potem kilkakrotnie ja katowal swoja 12 po wymianie wrecz znecal sie nad nia :cry: i wszystko bylo ok.Inny gosc ma juz wymieniony komplet balonow (ten darmowy)szkoda tylko ze wiekszosc z nich jest taka sama jak przed wymiana( jak sito) :disgusted: nie nadaja sie do klejenia (nawet trudno to sobie wyobrazic) - przypadek? Potwierdza regule - inaczej mowiac antyreklama :shock: .

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post13 sty 2004, 16:05

Wszystkie do wymiany? Wszystkie jak sito.
A ja ci jakoś nie wierzę.
No comment.

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 00:00

odnośnie balonów :?

fakt puszczają w loopie - w tych nowych w okolicy wentyla, wiem bo sam przerabiałem to zreszta z kolegą rolnikiem, który mi pomagał///
o balonach jeszcze starszych nie ma nawet co wspominać-kicha...

natomiast w tych nowszych trzeba mieć szczęscie - nieraz trafi się zestaw, który nie puszcza wogóle - ale co jest najwazniejsze mozna sobie przecież sprawić trzy komplety nowiutkie za 600 zeta i zawsze jest pewność, że sie popływa - a latawcach tzw uznanych nieraz się zdarzy, że sama główna komora kosztuje 400 - nie mówiąc o zestawie, i tzreba się nieźle naczekać, by wogóle ją przysłali, jeśli wogóle nie pomylą balonów...(made in china)

zawsze jest coś za coś - loop za darmo proponuje wymianę wętyli(zgrzewa nowe) a zimie(w martwym sezonie)to żaden problem nawet poczekać.
a tak przy okazji to sam dobrze wiesz drogi Rolniku jak trudno jest pozyskać nowe balony np do fona, i ile trzeba za nie wykartkować - a przecież nawet najlepszy balon mozna "niechcąco uszkodzić".

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cinek S.S.

Post14 sty 2004, 13:26

Mam całosezonową praktykę z balonami loopa. Jestem posiadaczem 16m2. Faktycznie jest problem ze zgrzewami wentyli, ale nie jakiś straszny. Mi wymienili balon główny, który był wadliwy prawie od początku. Stary sobie naprawiłem i mam zapasowy. Pod koniec sezonu problem pojawił się w innej komorze, naprawa zajęła mi 15 minut. Naprawdę da się to naprawić. A poczucie, że w expresowym czasie mogę stać się posiadaczem kompletu kondomów za 200 PLN działa na mnie w tym temacie kojąco.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 13:36

Jest jeden aspekt ktorego nikt nie porusza .Chodzi o dmuchanie nowo zalozonych balonow (lub nowego latawca)-wydaje sie prosta sprawa a jednak wiele potem od tego zalezy ,szczegolnie gdy balony wykonane sa z gorszych materialow 8)

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 13:46

[ jak trudno jest pozyskać nowe balony np do fona, i ile trzeba za nie wykartkować - a przecież nawet najlepszy balon mozna "niechcąco uszkodzić".

OOO tak to prawda czasem jest to niemozliwe ale zawsze mozna zamowic u loopa :wink:

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 14:29

No to jak tak może być.
Kupujesz latawiec chcesz wymienić i co nie ma. Ci co sprzedają nie mają u siebie kilku kompletów zapasowych?
I to nie jest obrona LOOPa bo niektórzy moga tak pomyśleć. Ale co z tymi co kupili używkę z pękniętym balonem :?:

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 16:13

Myslisz jak posiadacz loopa :lol: .Po co kupowac i wymieniac balony :?:
Jeszcze jedno oswieccie mnie bo w sumie to nie wiem ale czy loop od 2001 zmienil cos w swoich latawcach poza kolorystyka i chyba polepszeniem jakosci uzytych materialow(nie tyczy balonow)?

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 16:22

Przyznam ze ten serwis jest kuszacy :roll: ale mysle ze wiele osob mysli tak jak ja i beda musieli ostro pracowac zeby zyskac moja przychylnosc.
Bo wiecie jak to jest ;1 zadowolony przyprowadzi 2 a jeden niezadowolony zniecheci 20 :(

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 16:32

jeśli chodzi o różnicę w loopie 2001 a 02 i 03 jest ponoć znacząca :o
dokladnie nie wiem - ale był już swego czasu temat loopa na forum i było tam wiele wypowiedzi mi. in "2001 pozostawiał wiele do życzenia ale 2002 albo 3(nie pamietam) to już super maszyny :lol:
cytat oblatywacza loopa to był...

pozdrawiam

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 17:41

Z tego co sie orientuje, to nie wiem jak 2001 i 2002 ale 2003 to była kopia Northa a w przyszłym roku ma to byc kopia (już jest) kopia Gaastry.

Biorąc jeszcze pod uwagę opłaty za patent na dmuchane latawce ( nie wiem jak to dokładnie się nazywa - sprawdzcie na migającą naklejkę na kajatach Cabrinha, Northa, Wipika, czy Naish ), o których płaceniu loop nawet nie marzy to dla mnie loop jest troche jak płyty i dresy na stadionie 10 lecia.

Gdybym był producentem Northa, czy Gaastry to chyba bym się z nimi dla zasady "pobawił".

Pozdrowienia dla wszystkich loop'owców
crazyHorse

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post14 sty 2004, 19:11

Ok panie rolnik twoje zdanie i pewnie ni etylko twoje poznali juz wszyscy na temat loopa a ja i tak mam swoje zdanie.

Czytaj troszkę dokładniej cos co chcesz odrazu skrytykować.
Myslisz jak posiadacz loopa .Po co kupowac i wymieniac balony

Ale co z tymi co kupili używkę z pękniętym balonem
np. f-one.
I wciąż nie wiem co robicie np.posiadacze FONA.

A co do kopi norta czy gastry to pewnie nawet te firmy podgłądaja siebie nawzajem i zgapiają od siebie rozwiazania(ale to tylko przykład firma A zgapia coś od firmy B). Ja nie wiem czy to nie są kopie z przymrużeniem oka. Może sa wzorowane na np.gastrze a nie sa ich dosłowna kopią.

Tem patent na szycie latawców dmuchanych chyba nie należy do tych firm tylko do Wipiki. Wipika była pierwsza z takim typem latawca i to opatentowała a w pierwszej kolejności wykupił prawa Naish a potem cała reszta. Ja niewiem czy loop wykupił prawo do szycia takich latawców ale skoro jawnie sprzedaja swój produkt to mysle że tak.
dla mnie loop jest troche jak płyty i dresy na stadionie 10 lecia

Loop raczej nie kitra sie gdzieś na Chałupach i nie handluje na ulicy. To powinno dać do myślenia.
A dzięki temu że coś tam zgapi cena jest taka a nie inna.
To jest moje zdanie. Loop jest tylko przykładem bo takich firm jest pewnie kilkanaście na całym świecie.

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 19:43

Skoro jestes ciekawy to powiem ci ze fone ma oficjalna polska strone internetowa potrzebujesz cos wysylasz maila i juz to masz .Cena normalna - jak za markowa zecz.Nie jestem fanem Fona chociaz to jedne z najlepszych latawcow .Ja swoje chetnie wymienil bym na rrd.Podobnie jest z innymi renomowanymi firmami jak North.Cabrinha,Nash itd .Ostatnio zamowilem komplet balonow do swojego rrd i mam je juz w domu - szkoda ze nie mozesz zobaczyc jak wykonane sa dobre balony. :(

Awatar użytkownika
rolnik

Post14 sty 2004, 20:27

Chcialbym jeszcze cos wyjasnic :evil: .Moje zdanie na temat Loopa jest dokladnie takie samo jak na temat Cabbrhiny,Nasha,Fona i innych.Nie ma znaczenia na jakimlatawcu plywam tylko czy daje mi to satysfakcje i umozliwia osiagniecie zalozonych celow.To ostatni post na ten temat z mojej strony Pozdrawiam rol :beer: nik

Wróć do „Forum Główne”