szkoła LAVIDA na ZEGRZU???

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post09 maja 2011, 08:33

No to mamy juz szkolke z helu na gruponie, choc sie bardziej ceni, bo juz 200zl za IKO1.

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto- ... ign=Varies

G3

Post09 maja 2011, 09:06

zły pomysł z gruponem? dobry,
tylko trzeba uważać
http://wyborcza.pl/1,87648,9558172,Post ... zjera.html

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 09:23

predzej czy pozniej...
hiperinflacja musi nastapić. obniżanie cen = obniżanie jakości szkoleń.
fakt, jest to jakoś zeskalowane, ale nie wierze w skuteczność szkolenia "intro" za 100 pln /a tyle zarabia tutaj szkółka/

wychodzę z założenia, jeśli jest ktoś dobry/ ma renomę, nie musi w takim szmacianym wyścigu o klienta się ścierać.

przykład tego fryzjera, czy kilku restauracji potwierdza tylko fakt że grupon, to zabawa ale dla tych którzy
umieja liczyć a nie ulegają manii wielkich liczb.

dpacior pisze:No to mamy juz szkolke z helu na gruponie, choc sie bardziej ceni, bo juz 200zl za IKO1.

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto- ... ign=Varies

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 maja 2011, 12:01

cos czuje ze na tych gruponowych kursach instruktorami beda napite beje spod najblizszego sklepu :lol:

Chyba ze ktos naprawde liczy ze ludzie porobia u niego IKO 2 i/lub3,

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 10:34

KTÓRA jeszcze ze szkół kite miała "propozycję współpracy" ?
tu nie trzeba nawet żadnej kalkulacji robić - by wiedzieć z góry że to niemożliwe :idea:
jeśli zysk z dobrze prowadzonego szkolenia jest na poziomie max 20 % przychodu
to w cenie 25 % przychodu NIE DA się tego szkolenia nawet zacząć ..

pzdr

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 11:30

można wręcz powiedzieć, że Grupon działa jak paser...
przecież za 20-25% normalnej ceny nie można dostarczyć usługi, towaru na normalnym poziomie jakości.
czyli z założenia, będzie się oferowało usługę która nie nauczy niczego?

co do szkółek - kolejna już skorzystała /scandal/. z rozmów wiem, że grupon już uderzał do kilku.
nie zdziwiłbym się jeśli ktoś w końcu pęknie /bo trzeba przeżyć/ i kolejne tego typu oferty się pojawią.

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 12:23

mysle ze juz nikt wiecej nie peknie, te kupony to dla normalnej szkolki strzal w kolano - nie da sie na tym zarobic. A jesli ktos sypyli 400 kuponow to ma automatycznie prawie tylu niezadowolonch klientow, ktorzy szkolki raczej nie poleca (bo jak ich "zrobic" - sezon ma limit czasowy jakim jest pogoda, klienci tez maja preferencje urlopowe itp.),

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post10 maja 2011, 12:30

A ja sie dziwie, ze do tej pory nie ma zadnej opinii o tej szkolce z pierwszej strony... Prawie 400 osob kupilo kurs i zadna nie przeglada to forum? Cos mi tu nie pasuje. Moze jakas cisza przed burza? :doh:

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 12:44

@bolec666 - oby tak było. bo działa maksyma "money talks people listen"
zawsze może się zdarzyć jakiś desperat lub biznes się nie będzie domykał. tego nigdy się nie uniknie.

@unhooked - chyba nie odpalili tych szkoleń? a co do ludzi... watpie by czytali KF

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2011, 13:49

unhooked pisze:A ja sie dziwie, ze do tej pory nie ma zadnej opinii o tej szkolce z pierwszej strony...

..pewnie : "sezon się jeszcze nie rozpoczął"..

unhooked pisze:... Moze jakas cisza przed burza? :doh:

..jestem przekonany że niestety TAK :idea:

pzdr

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post09 cze 2011, 13:25

widze że gruper cisnie szkółki bo chyba kolejna tam się pojawiła (z watku o kite film)
rozumiem, ze chęć zwiększenia obrotu...

ale w ten sposób to kwestia czasu, jak norma stanie się 1h = 25pln.
i pojawiające się oferty sprzedaży szkółek za cene dykty.
mnie tam nic do tego, ale sami chłopcy zepsujecie szybko rynek.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 14:02 przez zaq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dpacior
Latawiec: dmuchawiec, wiatr....
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post09 cze 2011, 13:56

przemass pisze:Wracając do najważniejszego - bezpieczeństwa - NIE WIEM ile osób ZNA na Helu prawo drogi. :idea: Podejrzewam że większość, tylko tak jak jest w przypadku nart czy snowboardu - nie potrafią go zastosować...Natomiast jeśli instruktor nie uczy prawa drogi już na pierwszych zajęciach i nie powtarza tego przed wejściem do wody, to moim zdaniem jest to wystarczający powód do zgłoszenia tego menadżerowi szkoły ( JA przynajmniej BARDZO chciałbym o takich wypadkach w szkole wiedzieć ) i zmiany miejsca nauki....tyle chyba ;)

Zgodnie z życzeniem - nie wiem czy wiesz, ale w twojej szkole nie mówią o prawie drogi na pierwszych zajęciach i nie powtarzają tego przed wejsciem do wody, przynajmniej tak wynika z programu kursu dwu godzinnego z grupera:

Szkolenie obejmuje:
podstawowe zajęcia teoretyczne z zakresu wyboru sportu – obsługi latawca, kierunków wiatrów,
naukę przygotowania sprzętu na plaży (pompowanie, obsługa systemów bezpieczeństwa, przygotowanie baru, trapezu i leasha),
sterowanie latawcem komorowym lub małym latawcem pompowanym,
bodydragi – nauka ślizgów za latawcem po wodzie

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post09 cze 2011, 14:16

W 2h może byc słabo z tymi bodydragami :wink: O ile nie jest to program IKO 1 ... to u Ziomka jak sie szkoliłem to circa 1,5h zabralo nam wyjscie na plaze, teoria, napompowanie latawca, omowienie systemu bezpieczenstwa, skladanie kajta itd. Kazdy sie zrywka pobawil, powlazil w trapez itd. A to bez odpalania kajta i sterowania.

O ile fajnie, ze oferta Molo (w przeciwienstwie do szkolki LAVIDA :?: ) nie mowi, ze to IKO 1 itd. za 99 i sa to 2h a nie pelne szkolenie (chyba 4,5h) i fajnie, ze zaprezentowane to jest raczej jako wprowadzenie do sportu i 'zlapanie zajawki'. Tyle, ze zrealizowanie podanego programu w 2h .... jest malo realne.

A swoja droga, kiedys (nie pamietam ktora) szkolka w jeden dzien w tygodniu ZA FREE organizowała szkolenia z zakresu teorii (czyli sprzet, bezpieczenstwo i takie tam podstawy). Nie wiem czy to am dalej miejsce, ale imo to lepsza opcja lapania klientow, niz oferty na grouponie (a i o ile bezpieczniejsza i dla klienta .... i dla szkolki).

robi
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post09 cze 2011, 14:25

Cytat z oferty szkółki na gruperze:
"Kurs odbywa się w grupach 3-5/6 osobowych. Nie będziesz sam, dzięki temu szybciej się nauczysz, nawet na sukcesach i błędach innych!"
Ciekaw jestem jakie ma samopoczucie autor tych słów w momencie ich wymyślania i... kogo widzi następnego dnia w lustrze...

Wróć do „Forum Główne”