Naprawa balona vegas 07

Pytania odnośnie naprawy, budowy, i modyfikacji sprzętu.
bresiu

Post17 sie 2010, 22:55

Witam,
Posiadam latawke Vegas 07 i w srodkowej poprzecznej tubie mam dziurke, znajduje sie ona kolo wyjsca przewodow do 2pumpa.
Moje pytanie jest jak rozlaczyc ten trojnik na koncu tuby, aby mozliwe bylo jej wyjecie, da sie to zrobic bez szycia? poniewaz jestem teraz w holandi i chlopcy zawolali za naprawe 125E :/ wiec postanowilem sam z tym powalczyc.

Na trojnik nalozone sa gumowe przewody zacisniete tajsami, ale nadal jak je odepne to bede mial problem chyba aby wyjac tube, robil to juz ktos kiedys? Moze ktos napisac krok po kroku jak wyjac tego balona ?

Dziura nie jest duza, poniewaz czasami jak przycisne tam paluchem to wogole przestaje spuszczac,
pozdrawiam i dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post18 sie 2010, 08:56

najlepiej wrzuć fote tego patentu

bresiu

Post19 sie 2010, 21:20

Udalo mi sie to rozebrac, niestety z koncowki z uplywem lat zrobilo sie pruchno i jak tylko zgialem zaworek wszystko sie rozsypalo (prochno) http://yfrog.com/0f20100819003j
Teraz trzeba wstawic cos w zamian, zakladam z gory ze identycznego wentylo-zlaczki juz nie kupie.
Teraz pytanie czy warto to robic bo tuba cala. Zastanawiam sie czy nie kupic http://www.kitefix.com/catalog/product_ ... ucts_id=55 i na koncu zamocowac trojnik taki jak do wezy ogrodowych jedyne pytanie czy bedzie to sie trzymac w tym zaworku ? Probowal ktos kiedys czegos takiegos, albo moze ktos podejmie sie naprawy ?

QBAJ

Post06 wrz 2010, 22:18

Witam po przerwie!
Ten sam problem. Vegas07 16mkw kupiony "okazyjnie" ze sklepu jako nowy i taki był rzeczywiście. 1/2h pływania na Zatoce 1h w Chorwacji. Na szczęście był z nami staruszek Rebel07. T-kształtki na zakończeniu tub poprzecznych rozłażą się w palcach (temperatura?). Może ktoś pamięta jak przerobił 2-pumpa na tuby osobno pompowane tak jak było w Rebelu. Wydaje mi się, że to jedyna droga. Na razie zgłosiłem sprawę sprzedawcy i czekam na efekt. Podobno wymieniają tuby na wykonane z lepszego materiału.
Swoją drogą to czemu tak cicho nad tą trumną? Przecież ten patent to totalna poracha. Szukałem na forach i niewiele znalazłem, a przecież Vegas to podobno flagowa maszyna była.
Jak ktoś poświęcił problemowi trochę czasu to proszę napisac przyda się myślę paru osobom.
Pozdrawiam.
Aha, t-kształtki mam koloru czarnego, a nie takie jak kolega powyżej.

QBAJ

Post03 lis 2010, 21:21

UP :thumbsup:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2010, 09:42

125 euro :shock: , to ja chyba, przenosze serwis do Holandzi :roll:

Na waszym miejscu olałbym to i zakleił tą dziurę od OP na sztywno i pompował normalnym zaworkiem tą jedną tube oddzielnie :idea:
Jeśli latawiec ma swoje lata, to poco w niego inwestować :?:

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post04 lis 2010, 20:59

Crazy problem w tym że ten model ma wentyl tylko w dwóch tubach :mrgreen: ,trzeba by obszyć nowy otwór w tubie i wkleić nowy zaworek a stary zakleić a to już nie takie tam byle co za 20 -50zł nikt tego nie zrobi, więc lepiej zainwestować w gumke nową :P .Takie jest moje zdanie .

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post05 lis 2010, 11:10

A no tak, teraz sobie przypomniam, że kiedyś ktoś był u mnie z tym cudem.
Brakowało tam tylko, żeby w każdje komorze był jeszcze inny zaworek i inne wyjście do OP ;)

No ale ta komora ze zdjęcia akurat ma wnetyl, wiec moze jednka zakleic i odcinek weza prz tej komorze wywyalic razem z trojnikiem i wstawic nowy, długi bez żadnego łacznik, tak aby tylko sięgnął do nastepnej komory?

Tylko teraz skąd wężyk, mamy trochę od Cabrinha ale chyba będą mialy ok 1m (takie do pociecia).

Swoja dorga pytanie najprostsze co na to p.Marek i ska czyli VENTO ?

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post05 lis 2010, 18:54

masz rację że jest zaworek bo przez niego właśnie pompuje sie wszystkie poprzeczne ,jest jeszcze jeden na ostatniej tubie i można by nim pompać ale trzeba jak mówisz wywalić trójnik zrobić mostek w tym miejscu i mieć 3pomp a nie 2pomp :mrgreen:

QBAJ

Post01 lis 2011, 11:10

Należy wyp... two pump. Obszyc nowe zawory na tubach co są bez. Zaślepic otwory na końcach tub. Cieszyc się b dobrym latawcem za grosze.

Wróć do „Zrób to Sam & Naprawa Sprzętu”