peg pisze:Ja też jestem stronniczy - latam tylko NORTHem i napiszę o EVO 12m 2010 w porównaniu do 12m Rebel 2008:
1. wyraźnie lżejszy na barze
2. wyraźnie szybszy w powietrzu
3. wyraźnie mocniejszy - w tych samych warunkach Rebel nie był zdepowerowany a Evo musiałem zdepowerować na maxa
4. skoki - trudno mi napisać sporo po półgodzinnym pływaniu ale bez problemu osiągałem wysokości skoków Rebela więc po wpływaniu się byłoby zapewne jeszcze lepiej
5. latawiec szybki, zwinny, fajnie kręci loopy - szybciej i ciaśniej niż Rebel.
6. można go ustawić na 4 lub 5 linek
Typ DELTA. Pięknie wstaje z wody. Plasuje się pomiędzy Rebelem a Vegasem jeśli chodzi o przeznaczenie. Jeśli uwielbiasz latać ale nie jesteś maniakiem extremalnego FS a nie sprawia Ci już przyjemności zwykły FR to jest to latawiec dla Ciebie. Od siebie mogę powiedzieć tylko tyle: pływałem nim 30 minut i od momentu oddania latawca zacząłem zbierać na niego kasę.
ALOHA!
mkmiec pisze:Ale po co Ty pytasz jak i tak kupiles?
Sam potestujesz i bedziesz wszystko wiedzial. Przeciesz miales i Rebela i Vegasa wiec sam porownasz, nie?! Troche dziwne podejscie moim zdaniem, bo niepotrzebnie wyganiasz wilka z lasu, IMHO.
Pilar pisze:Witaj Peg, powiedz proszę przy jakim warunku testowałeś, tę 12-kę, chodzi mi o siłę wiatru, wielkość deski no i jesli nie jest to tajemnicą waga Ridera. Interesuje mnie dół tej latawki, osobiscie pływam na EVO 8 m z tego roku, i spokojnie daje radę od 16 wezłów przy mojej wadze 90 kg i desce 135/42
Pozdrosy
mkmiec pisze:Dlatego, ze jezeli ktos by napisal cos zlego na temat latawca poczulbys sie zle nawet zanim bys go wzial w rece, a Ty juz go kupiles. Po prostu sprawdz sam! Juz raczej jestes na tyle oplywany, ze bedziesz potrafil ocenicPo co Ci 5. linka do delty? One i tak same wstaja z wody! Evo 09 bardzo przyzwoicie lata na 4. linkach i 5. jest NIEPOTRZEBNA!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości