F-one Bandit 3

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post23 lip 2010, 10:34

e-board pisze:Latawce dostępne na http://www.e-board.pl

pisałem do was 3 maile na adres ze strony i cisza . zero odpowiedzi ... :doh:

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 lip 2010, 12:05

http://www.kiteshop.pl

Tam powinni Ci odpisać:)

pzdr

e-board

Post23 lip 2010, 14:02

cebulka@signx.pl : odpisze, odpisze ;))

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post25 lip 2010, 08:42

Jak wygląda wstawanie z wody , bez deski, na głębokiej wodzie przy dolnym zakresie wiatrowym?

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 18:44

oXy pisze:Jak wygląda wstawanie z wody , bez deski, na głębokiej wodzie przy dolnym zakresie wiatrowym?

latawiec nie wstaje z wody oczywiscie tak gladko jak BOW ale napewno znacznie lepiej niz poprzednie modele F-ONE wystarczy chwilka cierpliwosci (piszemy tu oczywiscie o naprawde slabym wiaterku i o sytuacji o ktorej napisales) jak wieje lekko powyzej 10 knot , kite wstaje z wody blyskawicznie (B III 11m) w kazdych warunkach :thumbsup:

Awatar użytkownika
oXy
Kontaktowanie:

Post26 lip 2010, 19:40

Dzięki za info.

Już teraz za późno :wink: 10m w drodze :thumb:

Awatar użytkownika
kinjar
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha, F-One

Post26 lip 2010, 23:34

Czy ktoś ma lub pływał na F-One Bandit 3 w rozmiarze 7? Proszę o opinię.

Awatar użytkownika
cex
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Vapor 10, Flexifoil Atom 12 15
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 sie 2010, 11:58

Czy ktos ma jakies info czy stajnia f-one planuje wypuscic na rynek jakes nowe latawki ?

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post01 sie 2010, 12:26

cex pisze:Czy ktos ma jakies info czy stajnia f-one planuje wypuscic na rynek jakes nowe latawki ?

viewtopic.php?f=1&t=31541 ;)

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post03 sie 2010, 03:03

cex pisze:Czy ktos ma jakies info czy stajnia f-one planuje wypuscic na rynek jakes nowe latawki ?

nowy Bandit IV juz w wersji prototypa:
Obrazek
More volume in the tips and less in the centre on the Bandit 4
Obrazek
Three strut design
Obrazek
The EVO bridle is still in effect
Obrazek
Squared of B4 wing tips

OK – so primary changes:
Design:
1. Thee struts
2. Different C-profile. Not more C, not less C, just curved in different spots
3. A new bar with a re-designed safety is in the offing, BUT the 4 still works perfectly with the 3 bar
4. Wingtips are much more squared off
5. Not so fat in the middle, fatter in the tips, but still a delta.
In flight:
1. More urgency to the steering – many will prefer the Bandit 4 handling to the Bandit 3. Put this lively feel down to the wider tips
2. Easier to hit the boost button with it
3. Same massive wind range as the Bandit 3
4. Even smoother and more forgiving when powered / in choppy conditions than the Bandit 3
5. Better kiteloops; the Bandit 3 was good, but the 4 flies up even faster to the zenith and gives you a nice lift on the way down In the short time I had to fly it, the 4 feels to have all the versatility of the 3, but the last few remaining quirks that were putting off die hard hybrid or C fans have been ironed out. I was most impressed with the direct feel of the 4 over the I personally anticipate it will be an even better kite in the waves for this.
Brief details over. Expect the same stellar build quality and Dacron Force Frame and Integrated Struts, oh and EVO bridle. Here are a few shots I grabbed, REMEMBER THESE ARE PROTOTYPES so there are no graphics and that’s why there are so many bridle connection points on them.

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post07 sie 2010, 07:37

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post28 wrz 2010, 13:45

Parę słów co do bandita III ..
Latawiec wyśmienity w powietrzu :clap: Nie powinen wpadać do wody :mrgreen: Gorycz dotyczy o linię dystrybucji i o gwaranta . 2 tygodnie temu na Miedwu podczas normalnego użytkowania mój BIII tipem po skoku zahaczył o wodę . Latawiec pękł na szwie na skrajnej tubie. Po tym dostał dzikiej rotacji . Niestety system bezpieczeńswa nie zadziałał jak na filmikach. Wyliszowany ciągniety jak szmata na całe szczęście jakoś ocalałem. Dodam że mam już trochę doświadczenia i pierwszy raz miałem tak ciepło. Po tym wszystkim starałem się wyreklamować latawiec(Ewidentne pęknięcie na szwie wina materiałowa lub produkcyjna) u Polskiego dystrybutora tej firmy u którego latawiec był kupiony .Kontakt wręcz naganny . Ciężko się dodzwonić sms bez odpowiedzi mailowa droga też powolna . Po 12 dniach i wysłanych z 20 zdjęciach uzyskałem odpowiedź że latawiec nie podlega gwarancji gdyż uległ zniszczeniu po kontakcie z wodą :evil: Zastanawiam się do czego służy mój latawiec ale po filmie który otrzymałem wraz z latawcem powinien służyć na wodzie i przeżywać nie takie numery...Może mieliście podobne problemy z banditem :?: Dystrybutor mówił że w podobnych sytuacjach odżucane były też reklamacje.
Jeżeli tak ma wyglądać gwarancja ja dziękuję f-one :hand: Pooglądam świetne filmiki i tylko przy tym pozostanę w f-one :thumbsup:
Na BIV już się nie skuszę :naughty:

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post29 wrz 2010, 08:51

maniek1975 pisze:Parę słów co do bandita III ..
Latawiec wyśmienity w powietrzu :clap: Nie powinen wpadać do wody :mrgreen: Gorycz dotyczy o linię dystrybucji i o gwaranta . 2 tygodnie temu na Miedwu podczas normalnego użytkowania mój BIII tipem po skoku zahaczył o wodę . Latawiec pękł na szwie na skrajnej tubie. Po tym dostał dzikiej rotacji . Niestety system bezpieczeńswa nie zadziałał jak na filmikach. Wyliszowany ciągniety jak szmata na całe szczęście jakoś ocalałem. Dodam że mam już trochę doświadczenia i pierwszy raz miałem tak ciepło. Po tym wszystkim starałem się wyreklamować latawiec(Ewidentne pęknięcie na szwie wina materiałowa lub produkcyjna) u Polskiego dystrybutora tej firmy u którego latawiec był kupiony .Kontakt wręcz naganny . Ciężko się dodzwonić sms bez odpowiedzi mailowa droga też powolna . Po 12 dniach i wysłanych z 20 zdjęciach uzyskałem odpowiedź że latawiec nie podlega gwarancji gdyż uległ zniszczeniu po kontakcie z wodą :evil: Zastanawiam się do czego służy mój latawiec ale po filmie który otrzymałem wraz z latawcem powinien służyć na wodzie i przeżywać nie takie numery...Może mieliście podobne problemy z banditem :?: Dystrybutor mówił że w podobnych sytuacjach odżucane były też reklamacje.
Jeżeli tak ma wyglądać gwarancja ja dziękuję f-one :hand: Pooglądam świetne filmiki i tylko przy tym pozostanę w f-one :thumbsup:
Na BIV już się nie skuszę :naughty:

wyglada na wade fabryczna w twoim Fone ... tez mam B III po calym sezonie intensywnego plywania rowniez na falach stan latawca jest idealny, szwy bardzo dobrze trzymaja na tubie. U nas cala ekipa lata na F-ONE i wiem ze kolega mial problemy z DOSem puszczaly szwy na tubach poprzecznych wystarczylo kilka zdjec i odpowiedz od producenta z francji z prosba o wyslanie latawca do nich. Naprawili odesłali. Podobnie bylo z rozpadajacym sie chicken loopem z DOSa ... tu wystarczylo samo zdjecie i dostalismy 2 nowe . moja rada jesli masz problem z polskim dystrybutorem daj znac francuskiemu producentowi
P.S zgadzam sie z twoja opinia co do systemu bezpieczenstwa jest do dupy :doh: i jedynym jego plusem jest fakt ze pozwala na szybki restart ALOHA :thumbsup:

Awatar użytkownika
kinjar
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha, F-One

Post29 wrz 2010, 11:26

Macie jakiś link poglądowy pokazujący zachowanie się Bandit'a po liszowaniu? Zawsze to lepiej liznąć trochę teorii...

maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post29 wrz 2010, 14:57

SYSTEM BEZPIECZEŃSTWA UŻYTY W MOIM PRZYPADKU ,MOIM ZDANIEM NIE ZADZIAŁAŁ GDYŻ PODCZAS BEZWŁADNEGO ROBIENIA KITELOPÓW PRZEZ LATAWIEC OPLECIONA A DALEJ ZAKLESZCZONA LINKA BEZPIECZEŃSTWA NIE LISZOWAŁA LATAWCA . CZĘŚCIOWO NA OK 50CM WYCIĄGNIĘTA SPOWODOWAŁA JESZCZE SZYBSZE OBROTY LATAWCA JAKIEŚ 10M NAD WODĄ . WAŻĘ 100KG W TYM MOMENCIE NAPRAWDĘ POCZUŁEM MOC :shock:

CO DO GWARANCJI ZWRÓCĘ SIĘ BEZPOŚREDNIO DO PRODUCENTA, CHOCIAŻ TU OD CZEGO JEST POLSKA DYSTRYBUCJA I GWARANT. jESTEM PO ROZMOWIE Z INSPEKTOREM URZĘDU OCHRONY KONUMENTA. CIEKAWOSTKA DLA WSZYSTKICH POMIMO ŻE PRODUCENT WYSTAWIA ROCZNĄ GWARANCJĘ ,SPRZEDAJĄCY DYSTRYBUTOR JEST GWARANRTEM PRZEZ 2 LATA :idea:
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, 21:15 przez maniek1975, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Recenzje & Opinie”