w Poole jest dużo kajtów to fakt ale miejsca jest wystarczająco nawet dla początkujących. Pierwsze halsy w obie strony zaliczone jak tylko powieje w weekend to napewno się zobaczymy.
ja tez bylem w srode i dzisiaj w chalupach. Wczoraj mega warunki , za to dzisiaj totalna klapa do zobaczenia miejmy nadzieje juz w weekend nad morzem pln., lub atlantyku
kto i gdzie w ten weekend? Jutro wyglada juz mniej groznie. Wlasnie przegladalam kitecrowd i widze, ze chlopaki w camber sands mieli w srode "cieplo" po pojawieniu sie tego monstera:
Wedlug jakiego serwisu sprwdzacie progno ? Ja przeprowadzilem sie do Southampton i plywam pomiedzy southampton i portsmouth i za kazdym razem widze piekny front nacierajacy od poludnia do anglii z wiatrem SSW SWW a prognozy pokazuja okolo 10-12 wezlow. tymczasem na spocie bylo 16-18 knots. Czy macie takie same problemy z dokladnascia prognozy ?
niestety przez nastepne dwa tyg w pl, ale zeszly weekend w hunstaton byl naprawde klasa, szkwaly do 35 kn, 1 dzien na 8m potem lekko na 12, drugi zaczal sie na 8 i potem testowalem skoki na vegasie 10, wypas....polecam (podziekowanie za udostepnienie)
a ja tez lubie Hunstanton - zwlaszcza plaze przy old town. Oby wiaterek powial znowu Ebol, jak dla mnie to windguru sprawdza sie zawsze najlepiej ale nigdy nie kieruje sie wskazowkami GFS tylko WRF9, ktore sprawdzaja sie o wiele lepiej. Pozdro
IHMO trzeba jeszce troche poczekac. wiac prawdopodbnie bedzie w sobote po poludniu + plus low tide wiec wybieram sie do Lee-on-solent. fajna miejscowka i blisko domu. w niedziele to chyba tylko rowerek ze sportow