Tunezja czy tam jest gdzie sie uczyc?

Miejscówki Kitesurfingowe
Spajro
Kontaktowanie:

Post21 lip 2010, 12:57

Witam
Mam pytanie od roku staramsei nauczyc plywac na kajcie :-) nei wiem jak sie odmienia. w kazdym razie w zeszlym roku bylam w Hurgadzie El guna a w tym juz 2 razy na Helu i nigdzie nei wialo ot pechunio. wiec teraz nei chce juz jechac do Egiptu bo bylby to raz 6ty a chcialabym sie nauczyc plywac i nasza 14 letnia corke tez zamilościć w tym sporcie.
LSyszlalam ze na Djerbie cos jest poradzcie plissssssssssssssssssss

Spajro

juras

Post22 lip 2010, 10:20

kiteboard to sport dla wytrwałych i dysponujących wolnym czasem, bo jak się przekonałaś jest to ciągłe poszukiwanie wiatru.
Zabierz swoją córkę na wyciąg wake np do augustowa i masz pewną zabawę, chyba że wyłączą prąd. Mogę się mylić bo dopiero zaczynam przygodę z kitem.

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post22 lip 2010, 14:29

Na Djerbie masz dwie fajne miejscowki (na poludniu i na polnocy). Zdecydowanie polecam ta na polnocy (przy takiej zatoczce i wyraznym duzym cyplu). Prowadza ja bardzo fajni ludzie. Jest to ok. 5-10 min jazdy taxi od najblizszych hoteli w polnocnej czesci wyspy. Cala zatoczka jest bardzo plytka. Mozna tez przez nia przeplynac i smigac po drugiej stronie cypla na wave. Mozna tez sie dogadac z baza, wywoza cie autem na cypel, tam smigasz caly dzien i na koniec dnia robisz downwind do bazy przez zatoczke.
Tu masz mala fotorelacje z naszego wyjazdu z 2007r.
viewtopic.php?f=7&t=16888&p=109345&hilit=djerba#p109345

Spajro
Kontaktowanie:

Post28 lip 2010, 14:54

ok w takim razie co polecacie ? jesli chdozi o miejsce?
i mzoe jakies fajne biuro?

Pozdrawiam

juras

Post07 sie 2010, 15:50

przez dwa dni były dobre warunki na jeziorze więc próbowałem swoich sił na kiteboardzie, ale bez imponujących rezultatów. Dłuższy wyjazd odpada więc pojechałem na dwa dni na wyciąg i jestem happy bo opanowałem jazdę na desce i to z pewnością pomoże mi uporać się z kitem.
Nawet jeżeli chcesz się wybrać na dobry spot, to myślę, że warto popróbować wakeboardu. Poza tym nikt nie może wskazać na 100% gdzie będą idealne warunki do nauki, bo nawet prognozy na windguru nie są dokładne.
Zależy na co możesz sobie pozwolić, możesz wybrać sie na dobry spot i czekać na wiatr. Na kiteforum znajdziesz dokładne opisy różnych spotów i szkółek.
Może to nic konkretnego, ale masz wiele możliwości. Pozdrawiam

Wróć do „Spoty”