Czy bedzie zauwazalna roznica pomiedzy deskami o wymiarach 140/38 a 138/34 (obie tej samej marki i typu),czy moze popatrzyc za czyms mniejszym.Pozdrawiam rolnik
Jak na mój "gust" to żadna z nich nie jest silnowiatrowa.
Mam prawie 90 kg i np. 141/38 mialem jako podstawową czyli dla mnie "słabowiatrową".
Moim zdaniem różnicę bedzie można odczuć, a to za sprawą głównie szerokości deski.
Pozdrawiam
rolnik pisze:Czy bedzie zauwazalna roznica pomiedzy deskami o wymiarach 140/38 a 138/34 (obie tej samej marki i typu),czy moze popatrzyc za czyms mniejszym.Pozdrawiam rolnik
ano bedzie, poza tym ta 138/34 to nie najlepsze polaczenie przy twojej wadze z latawcem 18 (taki chyba masz najwiekszy) no chyba ze uzywasz w tylko w gornym zakresie
Wlasnie 140/38 mam jako slabowiatrowa do 18 i 13 a przymierzam sie kupic cos na silne wiatry(wlasciwie to prawie kupilem 9mkw).Juz przy 5bf na 13 miewalem problem z krawedziowaniem .Nie chodzi nawet o dlugosc tylko 4 cm na szerokosci to jedenak sporo mniejza sila na krawedzi tylko czy wystarczy
szerokosc ma znacznie wieksze znaczenie przy przezaglownniu niz dlugosc, szerokosc tej dechy jest ok do latawca 9
dlugosc i rocker to bardziej dobieraj do charaktrystyki akwenow po ktorych plywasz
wydaje mi się, że powinieneś rozglądać się już jednak za czymś mniejszym, bo poźniej będziesz chciał zmieniać dechę po dwóch tygodniach.
2cm - nie przesadzajmy zero różnicy - jak juz to na szerokości chyba, ze jest różnica w ustawieniu finow