ja jutro będę w Kadynkach z rańca ok 8. do Chałup niestety nie uda mi się teraz urwać, może piątek jeśli jakieś prognozki będą lub poniedziałek.
a teraz pytanko z innej beczki: Często bywa tak, że brakuje wiatru. i pytanie co tutaj robić. mam alternatywę. potrzebne jest tylko parę osób, które zdeklarowałoby chęć zabawy w coś takiego jak kajak polo. jest to ala piłka wodna na kajakach. Kiedyś się w to bawiłem, i powiem wam że zabawa jest super. sprzętem się nie musimy martwić, sprzęt będzie. grać też jest gdzie. kto byłby na coś takiego chętny?
Jeśli podepnę jakiegokolwiek neta stacja działa wyśmienicie. Jest problem z transferem danych. Dziennie stacja wysyła około 50mb danych do internetu. Jedyną rozsądną ofertą jest IPlus lub Era BlueConnect. W IPlusie za kwotę doładowania 50-90Pln mamy 1Gb do wykorzystania czyli około 20dni. Za kwotę 100pln 3gb czyli około 60dni.
A w jakim formacie spływają raporty czy jest możliwość wygenerowania do .xls. jeżeli była by taka możliwość to wystarczyło by tylko postawić mały serwer na który zbierane były by dane a użytkownik pobierał by tylko plik logując się na serwer i to nie obciążało by transferu a dane z xls można bardzo łatwo odczytać- obrobić do wersji wizualnej. ale pogodynka bardzo fajna, częstotliwość odświeżania powinna zmniejszyć transfer pozdrawiam
Stacja generuje pliki jakie tylko chcesz, walczymy z transferem ( stacja-serwer) . Oprogramowanie stacji ma wbudowany program do FTP, zbiera co 30sekund dane i wysyła je w formie plików(dane.txt ,pliki graficzne wykresów, i pliki javy ) w ten sposób sam generuje tą stronę....hm...jest jeszcze jedna opcja...usunąć pliki szablonów które nie są potrzebne, i zostawić tylko wiatr ( dane,wykres, kierunek). Wtedy powinniśmy zjechać z transferem do minimum.