szanowni kiteforumowicze

!
ostatnio pisze coraz mniej, bo mam wrazenie ze cokolwiek by sie tu nie znalazło, to wy odbieracie jako prowokacje, ...
dziwne !
napisałem, ze wiem ze ksiązka jest w przygotowaniu przez Ziomka bo wiem to na 100%, gdyz rozmawialem ostatnio z osobą, która bierze w tym udział ! Potwierdza to w tym momencie jeszcze koniu !
Napisałem, tylko dlatego, bo nie rozumiem czemu sluzy taka konspiracja i wprowadzanie NAS/WAS w błąd !
Osobiscie gdybym pisał booka ( a nie siedze próżno - eska ), to zaczerpnalbym opinii na forum-ach, wpisałbym zapowiedz, ...
ale moze to ma byc niespodzianka, która niechcacy wyjawiłem !
Uważam, podobnie jak Koniu (choc nie ukrywam ze zamiary stworzenia kite-booka mielismy juz dawno), ze jednak nie jest jeszcze czas na wypuszczanie na rynek polski takiej pozycji, z różnych powodów. Z tego tez względu m.in. od roku na
www.almapress.com.pl w zapowiedziach jest ksiazka o kite, ale póki co ŚWIADOMIE jest wstrzymana.
Powody ?:
- na dzien dziseijszy, przy dobrze funkcjonującej ksiazce IKO i internecie nie ma sensu powielac tego samego, bo jak już coś robić to Twórczo !
- kitesurferów jest poki co za mało aby robic coś wiecej (bo jak juz pływają i sie doaskonalą to nie robią tego z ksiązek, tylko ze wsplnego pływania, ...) - nie ma jeszcze poslkich kursów instruktorskich, na które ewentualnie takie materiały byłyby potrzebne !
- kitesurferów jest mało a wiec sprzedaz booka tez nie byłaby zadowalająca ! (to względy wydawnictwa i tego aby ksiazka nie musiała kosztowac krocie, przy nakładzie 500 szt)
- ... i kilka jeszcze !
Ja przyznaje sie do tego ze perzygotowuje next booka o sportach zimowych ! narty, snowboard, freeskiing, sporty zimowe osób niepełnosparwnych (temat na czasie) - ksiazka wyjdzie na poczatku zimy i ... tyle ! w miedzyczasie jeszcze bedzie przygotowywany film instrukazowy ! żadna tajemnica !
ale poki co wtorek - El Gouna !
zycze helowcom równie dobrej pogody
pedro