Cex ok 12 ale ten ozone light ? deske mysle 130/40 lub 132/40 cos kolo tego..
ps.cos moze wiesz o jakims sprzecie w okolicach Dublina?
Magnus pisze:Witam. Jestem zupełnie świeży w Kite. Puki co uczyłem się sterować normalnym latawcem.
Ważę ~60 kg, chciałbym zakupić w miarę tani sprzęt, najlepiej prosiłbym również o jakieś linki.
EDIT: Zapomniałem dodać, głównie będę pływał po Bałtyckim. : )
adrianex pisze:Cex ok 12 ale ten ozone light ? deske mysle 130/40 lub 132/40 cos kolo tego..
ps.cos moze wiesz o jakims sprzecie w okolicach Dublina?
Magnus pisze:Witam. Jestem zupełnie świeży w Kite. Puki co uczyłem się sterować normalnym latawcem.
Ważę ~60 kg, chciałbym zakupić w miarę tani sprzęt, najlepiej prosiłbym również o jakieś linki.
EDIT: Zapomniałem dodać, głównie będę pływał po Bałtyckim. : )
adrianex pisze:iko 2- z 2 tyg temu wiec swierzy poczatek,na kursie troszke wialo i probowalem na 7m i 9m to 9m miala moc jak dla mnie,wiec mysle czy te 12m to nie za duzo??choc wiadomo nie zawsze mocno wieje.. kurde najlepiej to by bylo miec 7,9,12.. ale powoli od ktoregos musze zaczac..
ps,Cex ile warzysz ze na tej 7m smigasz?
cex pisze:Mam pytanie to troche bardziej oblatanych w freeride.
Jak zrobic zeby wychamowac troche predkosc.
Mianowicie mam czasami takie sytuacje ze lapie duzo powera i cala na przod po chwili orientuje sie ze za szybko plyne i nadchodza obawy przed wypadkiem, nie mam tez dobrej kontroli nad deska kiedy zaczynam za szybko plynac. Reakcja taka - odpuszczam bardziej bar chamuje cala krawedzia i wbijam sie do wody po czym obcinam latawke i ponownie start.
Czy jest jakas mozliwosc wychamowania jak np na snowboardzie ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości