fando pisze:
tia .... latawce prosto z chin !
a nie TO właśnie postulowałeś dwa posty wyżej?

MNIE to nie bulwersuje
- ja zasady rynku na swoje potrzeby znam i stosuję
- póki co z powodzeniem
"ubolewam" jeśli TO kogoś bulwersuje

pzdr
fando pisze:
fando pisze:Ziomek. pisze:evolutionVIII pisze:
Mleko prosto od krowy
przemjas pisze:fando pisze:Ziomek. pisze:
to zobacz na swój sprzęt, nie tylko kite, ale TV, audio, AGD itp to zorientujesz się że 95% tego co masz jest z CHIN, zrobione za miskę ryżu.
Ziomek. pisze:
a Ty do mnie piszesz?
czy JA jestem autorem tego posta który cytujesz?
jak nie ogarniasz cytowania - to użyj klawiatury "..prosto z Chin"
mnie uświadamiać nie musisz , że zdecydowana większość WSZYSTKIEGO co nas otacza - pochodzi z Chin
fando pisze:tia .... latawce prosto z chin !
Gumi$ pisze:Czyli jeżeli ktoś może sprzedać taniej to niech tego nie robi? Powjeżdżajcie jeszcze na Wenzela czy osobie odpowiedzialne parę lat temu za SkyT.
Po prostu osoby tam kupujące muszą być świadome że z gwarancji nici. Jeżeli np -1500 zł z ceny to dla nich dobra rekompensata za brak gwarancji to niech kupują...
przemjas pisze:
to zobacz na swój sprzęt, nie tylko kite, ale TV, audio, AGD itp to zorientujesz się że 95% tego co masz jest z CHIN, zrobione za miskę ryżu.
maski pisze:
moment, moment , wszystkie produkty sprzedawane przez nas objęte są gwarancją producenta !!!
nabyte i sprzedawane są legalnie !!!
fando pisze:przemjas pisze:
czytaj typie ze zrozumieniem .......
....ta zrobione za miske ryzu , prosto z chin , ale dla tego takie drogie jak kupujesz to miedzy toba a producentem zarabia na tym cala armia niepotrzebnych posrednikow takich jak wlasnie dystrybutorzy i inni pazerni marketingowcy , analitycy wymyslajacy ceny z kosmosu ...
kowalm pisze:Tak oczywiście, bo dla wszystkich to cena produktu = cena jego wytworzenia...
Cena kite'a to nie tylko "zbędni pośrednicy", ale głównie to, że ktoś musi to wymyślić, ktoś musi to przetestować, ktoś musi to dopracować, ktoś musi "lansować" produkt, właściciele firmy też nie są organizacją non-profit, a wydaje mi się, że część tego wymaga.
Zresztą co to w ogóle za pier..., że niższa cena powinna byćTeż wolałbym mniej płacić za kite'y, ale każdy dystrybutor/diler ktokolwiek, albo ich większość nie robi tego "4fun", tylko żeby ZAROBIĆ. Bez tego (istnienia całej tej struktury) dostęp szarego Kowalskiego do kite'ów byłby zdecydowanie utrudniony. Ja rozumiem, że każdy by wolał wszystko za darmo dostawać, ale popatrzmy na to wszystko może z większej perspektywy
Nie wspominam już o takim "mądrym" wymyśle, że nasza waluta jest słabsza i do tego liczbowo mniej zarabiamy niż Niemcy to co powinniśmy mieć kite'y za 1000zł sprzedawane, a Niemcy za 1000euro...
pzdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości