CABRINHA 2010 FAJNE LATAWCE :)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post11 maja 2010, 15:41

fokus123 pisze:Fando jak nigdy ma rację

e tam nigdy :mrgreen: czasem mam racje jak diabli :twisted: :twisted: :twisted: sryy za oftop

RAFAŁ

Post11 maja 2010, 16:59

eska pisze:Jak dl mnie w tym wątku widać, że znakomita większość osób, które popierają firmę "H" nie ma na codzień doczynienia z własnym biznesem. Ja to rozumiem, że żuczek pracuś będzie szukał jak najtańsego sprzętu, bo każda złotóweczka się liczy, bo nie mając własnej firmy nie zakuma o co chodzi z tymi cenami.
.

:clap: :clap: :clap: :clap: Myślę że Cabrinha jako firma zrobi porządek z firmą H( to znaczy z dystrybutorem który sprzedaje towar firmie H).
Trzeba naprawdę nie mieć pojęcia o handlu żeby nie rozumieć całej sprawy. :doh:

Awatar użytkownika
slawek
Postawił piwka: 18 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 19:01

eska pisze:Jak dl mnie w tym wątku widać, że znakomita większość osób, które popierają firmę "H" nie ma na codzień doczynienia z własnym biznesem. Ja to rozumiem, że żuczek pracuś będzie szukał jak najtańsego sprzętu, bo każda złotóweczka się liczy, bo nie mając własnej firmy nie zakuma o co chodzi z tymi cenami.

Dlaczego krytykujemy bazarowe produkty "Chińskie", mimo tego że są tanie? Bo wiemy że ludzie który je robią pracują za głodowe pensje i nigdy nie bedzie ich stać na kupno mieszkania, samochodu, posłania dzieci do szkoły.

Tak samo jest z firmami, które sprzedaja po kosztach - pracownicy dostają psi grosz, nikt nie daje im stałego zatrudnienia tylko umowę o dzieło, więc nikt nie płaci im za przyszłą emeryturę, ubezpieczenie zdrowotne, a jak dziewczyna- sprzedawczyni z takiego sklepu na przykład będzie w ciąży no to ją wywalą z pracy, bo umowa o dzieło to żadna umowa, a pracownik ma być w pracy a nie dzieci bawić za kasę pracodawcy.

I tak właśnie buduje się słabą gospodarkę, gdzie opłaca się sprzedawać po kosztach ku uciesze kupujących, który patrzą tylko na siebie. Życzę wszystkim, którzy tego nie rozumieją, aby trafili do właśnie takiej roboty "po kosztach" i mieli potem z tym problemy.

eska na prezydenta!! albo na premiera!!
eska od dzis mow mi zuczku.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 19:17 przez slawek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fando

Post11 maja 2010, 19:14

RAFAŁ pisze: :clap: :clap: :clap: :clap: Myślę że Cabrinha jako firma zrobi porządek z firmą H( to znaczy z dystrybutorem który sprzedaje towar firmie H).

Tak z punktu widzenia Polskiego klienta to trochę szkoda że zrobi porządek ta Cabrinha bo znowu bedzie trzeba płacić kupę kasy :twisted:
Więc ....
Albo coś zrobi ?
Albo Cabrinha jako producent na to zleje bo i tak dostaje swoją kasę za produkt od dystrybutorów , dealerów , szkółki, team riderów i innych których zaopatruje . A cała ta gadanina o polityce sprzedaży , wyłącznych dystrybutorach na danym obszarze , takich samych cenach na całym świecie to już wyłącznie sztuczka mająca na celu uzależnienie dystrybutora/sprzedawcy od rozpowszechniania tej jednej jednej marki . Taki lans :mrgreen:
:twisted: :mrgreen:

A tak na marginesie Boardsport , czy Cabrinha dla której oficjalnym dilerem czy tam dystrybutorem jesteście , wie o tym że sprzedajecie na jednej ze swoich surfstron sklepówkrzaków również latawce konkurencyjnej firmy Takoon ? Bo podobno jak się jest oficjalnym dystrybutorem to nie wiem czy to aby legalne jeśli popatrzeć w umowę producent/dystrybutor ??? .... :D :mrgreen:
A Takoon to dystrybutora oficjalnego to w Polsce nie ma ,ani nawet dilera , można sprawdzić na ich stronie , więc gdzie wy je legalnie kupujecie ?
Co z gwarancją , co z fachowymi poradami czy ewentualnymi darmowymi częściami/udoskonaleniami w produktach Takoon które dostępne są tylko u legalnych dystrybutorów ??? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 19:37 przez fando, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 19:27

Hmmm...ciekawe dlaczego dystrybutorzy sprzętu Naish, North, Nobile nie wnoszą sprzeciwów w działalność H..y :doh: ?

Widocznie obecność konkurencji prawie zza płota podgrzewa atmosferę...

Pozdro.

paukwi
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 5 razy

Post11 maja 2010, 21:26

fando pisze:
RAFAŁ pisze: :clap: :clap: :clap: :clap: Myślę że Cabrinha jako firma zrobi porządek z firmą H( to znaczy z dystrybutorem który sprzedaje towar firmie H).

Tak z punktu widzenia Polskiego klienta to trochę szkoda że zrobi porządek ta Cabrinha bo znowu bedzie trzeba płacić kupę kasy :twisted:
Więc ....
Albo coś zrobi ?
Albo Cabrinha jako producent na to zleje bo i tak dostaje swoją kasę za produkt od dystrybutorów , dealerów , szkółki, team riderów i innych których zaopatruje . A cała ta gadanina o polityce sprzedaży , wyłącznych dystrybutorach na danym obszarze , takich samych cenach na całym świecie to już wyłącznie sztuczka mająca na celu uzależnienie dystrybutora/sprzedawcy od rozpowszechniania tej jednej jednej marki . Taki lans :mrgreen:

A tak na marginesie Boardsport , czy Cabrinha dla której oficjalnym dilerem czy tam dystrybutorem jesteście , wie o tym że sprzedajecie na jednej ze swoich surfstron sklepówkrzaków również latawce konkurencyjnej firmy Takoon ? Bo podobno jak się jest oficjalnym dystrybutorem to nie wiem czy to aby legalne jeśli popatrzeć w umowę producent/dystrybutor ??? .... :D :mrgreen:
A Takoon to dystrybutora oficjalnego to w Polsce nie ma ,ani nawet dilera , można sprawdzić na ich stronie , więc gdzie wy je legalnie kupujecie ?
Co z gwarancją , co z fachowymi poradami czy ewentualnymi darmowymi częściami/udoskonaleniami w produktach Takoon które dostępne są tylko u legalnych dystrybutorów ??? :mrgreen:

I tak dalej ,ciekawe czy Cabrinha wie o Waszych praktykach sprzedaży tzw. latawców po testowych pod koniec sezonu orginalnie zapakowanych po śmiesznych cenach :naughty:

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post11 maja 2010, 22:01

HYDRO wrocilo do starych cen.

A do UOKiK moza zawsze skrobnac :D

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post11 maja 2010, 22:07

...
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 05:52 przez Pinio, łącznie zmieniany 2 razy.

RAFAŁ

Post11 maja 2010, 22:16

fando pisze:
Więc ....
Albo coś zrobi ?

Nie będziesz płacił kupę kasy tylko tyle ile ten produkt powinien kosztować.A czy Cabrinha to zleje to mi się nie wydaje chyba że nie wie czym to grozi.
Swoich dystrybutorów trzeba szanować sam produkt się nie sprzeda, a jak myślisz że szkółki będą handlowały z 5%-10% zyskiem to lekko się mylisz.

fando pisze:

Wydaje mi się że lekko niezorientowany jesteś w temacie. :wink:

Chociaż ja sam wolał bym żeby latawce dokładali jako gratisy do gazet. :pray:

Awatar użytkownika
Hersones
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 22:45

Dlaczego krytykujemy bazarowe produkty "Chińskie", mimo tego że są tanie? Bo wiemy że ludzie który je robią pracują za głodowe pensje i nigdy nie bedzie ich stać na kupno mieszkania, samochodu, posłania dzieci do szkoły.

Tak samo jest z firmami, które sprzedaja po kosztach - pracownicy dostają psi grosz, nikt nie daje im stałego zatrudnienia tylko umowę o dzieło, więc nikt nie płaci im za przyszłą emeryturę, ubezpieczenie zdrowotne, a jak dziewczyna- sprzedawczyni z takiego sklepu na przykład będzie w ciąży no to ją wywalą z pracy, bo umowa o dzieło to żadna umowa, a pracownik ma być w pracy a nie dzieci bawić za kasę pracodawcy.

I tak właśnie buduje się słabą gospodarkę, gdzie opłaca się sprzedawać po kosztach ku uciesze kupujących, który patrzą tylko na siebie. Życzę wszystkim, którzy tego nie rozumieją, aby trafili do właśnie takiej roboty "po kosztach" i mieli potem z tym problemy.

każda złotóweczka zawsze sie liczy, czy jestes żuczkiem, milionerem czy kurwiszonem,
produkty chińskie?- 3/4 świata jest chińskie ..
takie życie
:doh:

Awatar użytkownika
DISKORELAKS
Deska: DUOTONE PROWAM 5'10
Latawiec: Switch Element 6
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 08:10

Hersones pisze:każda złotóweczka zawsze sie liczy, czy jestes żuczkiem, milionerem czy kurwiszonem,
produkty chińskie?- 3/4 świata jest chińskie ..
takie życie
:doh:

:thumb:

baklarz

Post12 maja 2010, 12:03

UOKiK może za takie coś przywalić srogą karę więc lepiej tutaj się nie żal.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 12:47

fando pisze:Jak dla mnie osobiscie dystrybutorow moglo by nie byc , poniewaz sa tylko zbednym posrednikiem miedzy producentem - sprzedawca - klientem .. :mrgreen:

"genialny pomysł" :wink:
opatentuj go :idea: :lol:
z wyłącznością na wszystkie branże - od mleka po samochody :wink:
ustalmy nowe zasady rynkowe - zero pośredników :lol:

pzdr

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 12:55

Ziomek. pisze:
fando pisze:Jak dla mnie osobiscie dystrybutorow moglo by nie byc , poniewaz sa tylko zbednym posrednikiem miedzy producentem - sprzedawca - klientem .. :mrgreen:

"genialny pomysł" :wink:

pzdr

Mleko prosto od krowy :thumbsup:

Awatar użytkownika
fando

Post12 maja 2010, 13:19

Ziomek. pisze:"genialny pomysł" :wink:

Czytajac ten temat widze ze najbardziej to bulwersuje ludzi zwiazanych z zarabianiem na kitesurfingu i innych przyjaciól królika :roll: :lol:
Reszta czyli potencjalni klienci jak najbardziej pozytywnie oceniaja dzialalnosc przeciwko polityce sprzedarzy lokalnych dystrybutorow :mrgreen:

evolutionVIII pisze:
Mleko prosto od krowy :thumbsup:

tia .... latawce prosto z chin ! :thumb:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 13:33 przez fando, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Forum Główne”