CABRINHA 2010 FAJNE LATAWCE :)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
BoardSport.pl
Deska: Cabrinha
Latawiec: Cabrinha
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 13:16

Lista profesjonalnych dilerów Cabrinha:
http://www.boardsport.pl/sklepy_kite.php

Obrazek

W TROSCE O ZADOWOLENIE KLIENTÓW CABRINHA ZWRACAMY SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA:

1. Gwarancja.
Każdy latawiec sprowadzony do Polski posiada numer seryjny zapisany w bazie danych dystrybutora.

2. Porady i fachowa pomoc.
Sklepóy i szkoły, które od lat oficjalnie handlują sprzętem Cabrinha, potrafią profesjonalnie doradzić i pomóc w każdej sprawie.

3. Upgrade sprzętu.
Ewentualne darmowe części/udoskonalenia w produktach Cabrinha dostępne są tylko u podmiotów legalnie współpracujących z dystrybutorem.

4. Serwis i częsci.
Zapewniamy dostępnośc wszystkich części "od ręki", a uszkodzony latawiec naprawimy w 24godziny

BOARD SPORT
CABRINHA POLSKA
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 22:03 przez BoardSport.pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 13:22

Wpisując w google 'Cabrinha 2010' nietrudno znaleźć ten diabelski sklep :P

Jesli mają dobrego dostawce, jesli nie stosują cen dumpingowych, jeśli im się opłaca to ja ze swojej strony nie widze przeciwskazań do zakupu w takim sklepie. Zapewne wystawiają jakiś dowód zakupu, także zgodnie z prawem, kupującemu przysługuje rękojmia za wszelakie wady towaru. Nawet jeśli nie otrzymamy gwarancji producenta, nadal będziemy mogli rościć od sprzedawcy. Mamy kapitalizm ;)

Awatar użytkownika
fokus123
Deska: SU-2
Latawiec: Core
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post04 maja 2010, 13:51

Ale w czym problem? Jesteśmy w UE i z tego co wiem to Board Sport nie jest jedynym dystrybutorem na Europe. Sprzedawca może kupować kajty np. u dystrybutora z Niemiec który na dzień dzisiejszy nie liczy sobie euro po kursie 4,20. Nie jestem pewien jak wygląda umowa Cabrinhy z Board Sport, ale z tego co się orientuje towar sprzedawany na terenie UE podlega gwarnacji w każdym kraju. Do tego jak rozwalisz kajta to i tak za naprawę sam musisz zapłacić bo nie spotkałem się jeszcze z taką gwarancją która coś takiego obejmuje.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 14:07

fokus123 pisze:Do tego jak rozwalisz kajta to i tak za naprawę sam musisz zapłacić bo nie spotkałem się jeszcze z taką gwarancją która coś takiego obejmuje.

A była jedna taka firma, skończyła nienajlepiej, chociaż raczej nie z powodu gwarancji.

BoardSport.pl
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 15:39

Nie chodzi o Easy, który jest w porządku ;)

waldace1904

Post04 maja 2010, 16:34

BoardSport.pl pisze:Nie chodzi o Easy, który jest w porządku ;)

znaczy kosimy klientów ile wlezie tak ?

Awatar użytkownika
kinjar
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha, F-One

Post04 maja 2010, 17:22

BoardSport.pl pisze:Pozwolę sobie nie przytaczać nazwy, wszyscy i tak wiedzą, o których specjalistów chodzi...

Nie wszyscy !!
Podaj nazwę tego "specjalisty" to zamówimy u niego trochę sprzętu. Oczywiście będzie to zakup kontrolowany :wink:

BoardSport.pl
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 17:31

Tak naprawdę, rozchodzi się o któryś sklep z zagranicy, który szanownym kolegom nie boi się sprzedawać.
Gdyby to ustalić, to może dostać "@#$%^&" od Cabrinha z samej "góry".
Jest to tylko kwestia ustalenia numerów seryjnych ;)

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post04 maja 2010, 17:55

no to moze podajcie w koncu nazwe tego sklepu i napiszcie dokladnie o co chodzi...
bo na razie z niewiadomego sklepu robicie prawie ze zlodzieji, albo conajmniej sprzedawcow na lewo/bez gwarancji/pod stolem.

czy moze chodzi tylko o to, ze sklep z Agnlii, Niemiec czy skas tam sprzedaje do Polski, a to.... jest zakazane odgornie przez Carbihne???? (jak to ponoc jest w Best...)

Danielo

Post04 maja 2010, 18:48

Całkowicie nie zgadzam się z punktem nr 2 ! A latawiec zakupiłem u Polskiego dystrybutora.

Danielo napisał:
"Witam!
Jestem użytkownikiem latawca Cabrinha,po około 1 h pływaniu muszę go dopompowac.Pare dni temu udałem się do serwisu tej firmy na półwysep (MM),odmówiono mi naprawy "nikt nie będzie szukał dziurki zwłaszcza że jest to system one pump"..."
--------------------------------------------------------------------------------

BoardSport.pl pisze:Od pewnego czasu jeden z polskich surf sklepów stacjonarno/internetowych proponuje latawce Cabrinha 2010 po mocno zaniżonych cenach.
Pozwolę sobie nie przytaczać nazwy, wszyscy i tak wiedzą, o których specjalistów chodzi.
Obrazek

W TROSCE O ZADOWOLENIE NASZYCH KLIENTÓW ZWRACAMY SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA:

1. Gwarancja.
Każdy latawiec legalnie sprowadzony do Polski posiada numer seryjny zapisany w bazie danych dystrybutora.
Zatem próby reklamowania sprzętu niewiadomego pochodzenia w "5 sekund" zakończą się fiaskiem.
Sprzęt sprowadzany z pominięciem oficjalnych kanałów dystrybucji nie podlega gwarancji u polskiego dystrybutora!!!

2. Porady i fachowa pomoc.
Brak fachowej pomocy, serwisu w przeciwieństwie do sklepów i szkół, które od lat oficjalnie handlują sprzętem Cabrinha, potrafią profesjonalnie doradzić i pomóc w każdej sprawie.

3. Upgrade sprzętu.
Ewentualne darmowe części/udoskonalenia w produktach Cabrinha dostępne są tylko u podmiotów legalnie współpracujących z dystrybutorem.

http://www.boardsport.pl/sklepy_kite.php

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 19:05

rok temu kupiłem waroo "niewiadomego" pochodzenia, taniej o ok.1500 zł. nie było i nie ma z nim żadnych problemów.
oby więcej takich sklepów gdzie można kupić coś "okazyjnie"

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 19:15

Danielo pisze:Całkowicie nie zgadzam się z punktem nr 2 ! A latawiec zakupiłem u Polskiego dystrybutora.

"Witam!
Jestem użytkownikiem latawca Cabrinha,po około 1 h pływaniu muszę go dopompowac.Pare dni temu udałem się do serwisu tej firmy na półwysep (MM),odmówiono mi naprawy "nikt nie będzie szukał dziurki zwłaszcza że jest to system one pump"..."

Hmm...to trochę jak byś chciał żeby ci w salonie w którym kupiłeś samochód wymienili koło bo złapałeś gumę :disgusted:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 19:20

kowal pisze:
Danielo pisze:Całkowicie nie zgadzam się z punktem nr 2 ! A latawiec zakupiłem u Polskiego dystrybutora.

"Witam!

Hmm...to trochę jak byś chciał żeby ci w salonie w którym kupiłeś samochód wymienili koło bo złapałeś gumę :disgusted:

Nie znam salonu samochodowego który odmówiłby wymiany przykładowego koła .... hmmmmmmm
oczywiscie za jakąś opłatą :)

ps. swoja drogą sam jestem zadowolony z PRO naprawy sprzetu u BoardSport , pomimo faktu że producentem nie byłą firma na C

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post04 maja 2010, 19:29

[quote="Danielo"]Jestem użytkownikiem latawca Cabrinha,po około 1 h pływaniu muszę go dopompowac.Pare dni temu udałem się do serwisu tej firmy na półwysep (MM),odmówiono mi naprawy "nikt nie będzie szukał dziurki zwłaszcza że jest to system one pump"..."

Bądźmy obiektywni:
- jeśli jest dziura fabryczna to powinno byc zrobione przez serwis a nawet balon wymieniony na nowy (oczywiscie na koszt Boardsportu),
- jeśli dziura powstała w ciągu tej 1h pływania to Twój problem i serwis na MM zrobi Ci to JEDYNIE odpłatnie.
- jeśli jest inna przyczyna schodzącgo powietrza to trzeba to najpierw ustalić, bo może się okazać, że masz piasek na korku (parę ziarenek czasami robi) i powietrze tamtedy umyka. Autentycznie miałem takie zdarzenie w nowiusieńkim CB3.

Także nie masz podstaw aby CAŁKOWICIE nie zgadzać się z dystrybutorem. Wg mnie nie przedstawiłeś żadnego argumentu na potwierdzającego Twoją tezę.

Poza tym mi by sie nie chciało latać do Konia z jedną dziurką nawet jakby była fabryczna (nie słyszałem o takim przypadku).
Chyba szybciej zrobić to samemu. Nie zawraca się gitary innym a samemu mozna sie czegoś nauczyć - max 30min. Powaga - nawet z łanpumpem :idea:
Po naprawie zadzwoniłbym do Konia i powiedział, że zaistniał taki przypadek i niech podeśle mi zapasowe łatki, które zużyłem na naprawę.

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post04 maja 2010, 19:43

BoardSport.pl pisze:Tak naprawdę, rozchodzi się o któryś sklep z zagranicy, który szanownym kolegom nie boi się sprzedawać.
Gdyby to ustalić, to może dostać "@#$%^&" od Cabrinha z samej "góry".
Jest to tylko kwestia ustalenia numerów seryjnych ;)

A mi coś się wydaje że to Boardsport nabija klientów w przysłowiową butelkę i sprzedaje po zawyżonych cenach .
Jak gdzieś okaże się że ktoś ma lepsze ceny to krzyczy że " UWAGA !CABRINHA NIEWIADOMEGO POCHODZENIA !!! "
Znam jak takie zachowania sklepikarzy którym wydaje się że maja na coś monopol hehe :)
Jesli ktoś ma lepsze ceny to nie oznacza od razu że jest złodziejem czy oszustem .
Po prostu sklep za granicą ma jeszcze lepsze dojście w Cabrinha i ma umowę z nimi na trochę innych zasadach niż Ty lub inni "dystrybutorzy" a raczej napisał bym - sklepikarze .
Ot... nie robisz takich wyników sprzedaży albo pewnie zamawiasz latawce dopiero kiedy znajdzie się klient jak wielu "dystrybutorów" w Polsce :mrgreen: i dlatego masz takie wysokie ceny , a jak widać gdzieś da radę kupować czy sprzedawać te Cabrinhe taniej ....

więc wyluzuj "sprzedawco" :D bo mamy wolny rynek !
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010, 19:53 przez fando, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Forum Główne”