jaki leash?

Forum dla początkujących
RAFAŁ

Post25 kwie 2010, 21:59

kowalm pisze:Koniu mówisz o takim :?:

Obrazek

Używam takiego leszka od 3 lat i jeszcze nigdy sam mi się nie wypiął.
Przemass nie ma możliwości żeby zerwał się leszek podpięty do IDS, więc nie opowiadaj takich historii. :wink:
Bo to nawet śmieszne nie jest. :naughty:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2010, 22:27

Przemass nie ma możliwości żeby zerwał się leszek podpięty do IDS, więc nie opowiadaj takich historii. :wink:

Czyli, że jak jeszcze nigdy się nie połamałem, to nie ma możliwości żebym to zrobił :?: :roll:

Mi na przykład też się wypiął taki leszek, fakt, faktem trąciłem go łokciem, widziałem też "dobrze wygięty" karabińczyk z takiego leasha.
Żeby nie było uważam to za dobry system, ale że jest niezawodny to przesada - takich chyba nie ma.

RAFAŁ

Post25 kwie 2010, 22:42

Jak mi się nie udało go rozwalić przez ten czas to naprawdę trzeba mieć mega zdolności żeby to zrobić. :D
Powtarzam jak jest podłączony do IDS to niema możliwości żeby się zerwał lub był" dobrze wygięty".

Awatar użytkownika
k2
Kontaktowanie:

Post26 kwie 2010, 01:03

RAFAŁ pisze:
kowalm pisze:Koniu mówisz o takim :?:

Obrazek

Bo to nawet śmieszne nie jest. :naughty:

To i ja dorzuce swoje 3 grosze...
Sam uzywałem leasha IDS, i jak karabinczyk jest bez zarzutu, to juz nie raz zdarzyło mi sie po "lepszej" glebie zostać z wypiętą zrywka. [czerwony element]. Jak sie potem okazało nie tylko mi sie to zdarzało.
Nie mówie ze leash od kabrychy jest zły, ale osobiście mam wieksze zaufanie do leasha od wainaman-a:
Obrazek

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2010, 00:57

RAFAŁ pisze:Jak mi się nie udało go rozwalić przez ten czas to naprawdę trzeba mieć mega zdolności żeby to zrobić. :D
Powtarzam jak jest podłączony do IDS to niema możliwości żeby się zerwał lub był" dobrze wygięty".

No to może tak - ile razy w ciągu jednej sesji nie przechwytujesz baru i latawiec zostaje na leashu? Jak uczyłem się 313, zdarzyło mi się policzyć - 25 - policz, ile takich prób możesz zrobić w ciągu sezonu, gdy pływasz codziennie? Dalej twierdzisz że coś jest niezniszczalne? TO jest śmieszne... :wink:

RAFAŁ

Post27 kwie 2010, 11:12

To może napisz ile leszków Cabrinha zerwałeś pływając na latawcu Cabrinha :wink:
3 sezony używałem 1 leszka i się nie rozleciał i nieraz nie dwa latawiec odleciał
chociaż mistrzem w nie przełapywaniu nie jestem :wink: .
Ale ty napewno :wink: więcej pływałeś z leszkiem Cabrinha więc pewnie masz rację. :wink:

przemass
Kontaktowanie:

Post27 kwie 2010, 14:28

RAFAŁ pisze:To może napisz ile leszków Cabrinha zerwałeś pływając na latawcu Cabrinha :wink:

1. JAK WIESZ nie zerwałem ani jednego i raczej nie zerwę bo na Cabrinhi nie pływałem, nie pływam i pływać nie będę dopóki nie zrobią latawca na którym jest mi dobrze - chociaż z Nomadem - nice try ;) :)

RAFAŁ pisze:3 sezony używałem 1 leszka i się nie rozleciał i nieraz nie dwa latawiec odleciał

2. ... a w przełapywaniu ? ;)

RAFAŁ pisze:3 sezony używałem 1 leszka i się nie rozleciał i nieraz nie dwa latawiec odleciał
Ale ty napewno :wink: więcej pływałeś z leszkiem Cabrinha więc pewnie masz rację. :wink:

3. Czy pływałem - patrz punkt 1wszy ;) Napisałem jednak że PRZED TRZEMA DNIAMI zerwał się lisz cabrinha w Rewie co skutkowało utratą latawca przez kolegę... Topic nie jest o latawcach cabrinha lecz o liszach, tym bardziej że nie kupuje się latawca ze względu na leash ;) A kontekst całej sprawy był taki że nie ma liszów "niezniszczalnych" i "nigdysięniezrywających" :hand: Co dziwi tym bardziej że pisze to dystrybutor przez którego powinny przechodzić sprawy gwarancyjne - ale w to nie wnikam.

Ponieważ nie pływam na Cabrinha, nie wypowiadam się ani słowem w temacie jakości ich liszów, wyglądają spoko - stwierdzam tylko niezaprzeczalny fakt zerwania się lisza ;)

RAFAŁ

Post27 kwie 2010, 21:47

Napisz na jakim latawcu pływał ten kolega.Tak z ciekawości.

przemass
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2010, 10:34

Na eclipse. A czy jak pływasz na Cabrinhi unhooked, zawsze używasz IDS? Tak z ciekawości ;)

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2010, 12:27

I wyszło szydlo z worka.
KOledze od eclipsa strzelil chicken :idea: :idea: :idea:

RAFAŁ

Post28 kwie 2010, 13:16

przemass pisze:Na eclipse. A czy jak pływasz na Cabrinhi unhooked, zawsze używasz IDS? Tak z ciekawości ;)

Mówisz o tym:
gasper88 pisze:Halo,
Dzisiaj uciekł mi przy ofshorze w Rewie latawiec eclipse 8m 2009. Robiłem sobie kiteloopiki i przy którymś lądowaniu odpiął mi się leash a następnie urwał chicken :D

przemass pisze: A czy jak pływasz na Cabrinhi unhooked, zawsze używasz IDS? Tak z ciekawości ;)

Tak, tylko co ma wspólnego :D :D Przemass po raz kolejny pokazałeś że nie masz pojęcia jak działa IDS. :wink:
Wpadnij na MM to na pewno ktoś Ci wytłumaczy jak działają systemy bezpieczeństwa w Cabrinha IDS.
Leszek się nie urwał tylko chicken i do tego nie był to latawiec Cabrinha a to jest duża różnica. :doh:

Tak żebyś zrozumiał na czym polega IDS: http://www.youtube.com/watch?v=g1PnNvxSFVo&NR=1
2.02 min.zobacz gdzie jest podpięty leszek :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2010, 23:17

przemass pisze:

2. ... a w przełapywaniu ? ;)

pięękneeeee :clap: stylóweczka wujka ciętej riposty
od "kogo" się uczyłeś? ;]

w tej dyskusji rację przyznaję na 100% Przemassowi "niestety"

a poniższe zdanie jest w całym wątku najprawdziwsze:

przemass pisze: A kontekst całej sprawy był taki że nie ma liszów "niezniszczalnych" i "nigdysięniezrywających" :hand:

jeśli mam trochę włożyć kijaszek w mrowisko dolewając oliwy do ognia :wink: w czym jak wiadomo radzę sobie nie od dziś :wink:
zapytam Cię Przemass - a ILU widziałeś W OGÓLE ludzi na Cabriniach przełapujących bary :lol:
nie - nie w Rewie i ABSOLUTNIE nie na forum :lol: (bo TU to dwie trzecie :wink: )
- W OGÓLE W ŻYCIU :idea:

bo ja na żywo to ..JEDNEGO sobie przypominam
cH :idea:
Resztę Rafał dopowiedz sobie sam

Zgred - faktycznie leash BESTa akurat jest bezdyskusyjnie BARDZO dobry
JEDNAK :idea:
i On potrafi się zaczepić jak KArolinie - choć nie tak szybko jak ta klamra Kabrini - której RÓWNIEŻ UŻYWAŁEM :idea:
- OBA jednak wystarczy okleić taśmą i gra..
jak również potrafi się wypiąc sam - i z karabińczyka i z systemu
o czym przekonałem się tydzień temu w Egipcie
co skończyło się lądowaniem Yargi na brzegu i rozprutą tubą główną niestety..

cóż też nie jestem miszczem ani w przełapywaniu ani w nieprzełapywaniu :wink:
za to "zdarza mi się" wypiąc UH - nie tylko na kf.pl :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
terranborn

Post28 kwie 2010, 23:46

Ziomek. pisze:zapytam Cię Przemass - a ILU widziałeś W OGÓLE ludzi na Cabriniach przełapujących bary :lol:
nie - nie w Rewie i ABSOLUTNIE nie na forum :lol: (bo TU to dwie trzecie :wink: )
- W OGÓLE W ŻYCIU :idea:

bo ja na żywo to ..JEDNEGO sobie przypominam
cH :idea:

Eee tam paru by się znalazło ;) Widziałem jednego takiego nawet na Kia Cup ;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2010, 00:39

terranborn pisze:Eee tam paru by się znalazło ;) Widziałem jednego takiego nawet na Kia Cup ;)

a to ja na Kia Cup nie widziałem by ktoś ODPŁYNĄŁ :idea: hp
(ale może tylko dlatego nie widziałem - że nie byłem na Kii :roll: :wink: :lol: )

pzdr

RAFAŁ

Post29 kwie 2010, 09:45

Ziomek. pisze:
w tej dyskusji rację przyznaję na 100% Przemassowi "niestety"

pzdr

Dobrze że na forum mamy wyrocznie :lol: :lol:
Ziomek nie rozśmieszaj mnie. :lol: :lol:
Osoba która nie używa takiego leszka nawet nie widziała takiego rozwalonego ma rację. :wink:
Ziomek. pisze:

Zgred - faktycznie leash BESTa akurat jest bezdyskusyjnie BARDZO dobry

pzdr

I tym miłym akcentem zakończmy ten temat. :lol: :lol:

Wróć do „Pierwsze Kroki”