obuch pisze:A ja zapaliłbym jeszcze jedno, do tego komputer, radio i piekarnik.
BraCuru pisze:obuch pisze:A ja zapaliłbym jeszcze jedno, do tego komputer, radio i piekarnik.
Ja do tego odpalę suszarkę, mikrofalę, dwa żelazka, magiel i wszystko co jest na prąd, aby ocalić miejską elektrownie przed totalnym black-outem. Bo faktycznie jak spora masa naiwniakow i wierzących w eko-cuda gwałtownie ograniczy zużycie prądu to amperomierze, woltomierze i inne pomiaraki wyskoczą przez kominy... A potem będę musiał czekać pół dnia na rozruch![]()
Przynajmniej takie są efekty zabawy z prądem na moim podwórku. W te globalne trudno mi też uwierzyć.
Warto wierzyć zdrowemu rozsądkowi, naturze, słuchać babci i dziadka a nie przegranych polityków-oszołomów aka Gore![]()
Juz widze te raporty za 15 lat, że inwestycje w wiatraki to nie był najszczęśliwszy pomysł przelomu XX i XXI wieku. Mam nadzieję, że będą one rozbierane w takim samym tempie jak je stawiano.
Nawet postawili nam te poczwary przy Sanatorium Resko - i teraz będzie kocioł przy południowych wiatrach...
Może znajdzie się ktoś kto faktycznie wierzy w wyłączanie TV z trybu standby? Ale czy to rzeczywiście codziennie robi - wątpię...
Nie śmiecę i dbam o otoczenie, bo mnie tak wychowano a nie dlatego, że ktoś sobie wymyślił Godzinę dla Ziemi. Istny Dzień Kobiet - 8 marca mogą liczyć na tulipanek, rajstopki i może czekoladkę potem raczej zwykła szarzyzna życia przez kolejne 364 dni.
PS
Wyłaczam korki od studia gdzie mam całą domową elektronikę i odcinam całą wodę od domu jeśli wyjeżdzam z rodziną na więcej niż jeden dzień.Nie robie tego po to, aby oszczedzac te media ale dlatego, ze tak mnie nauczono - bedzie bezpieczniej, zmniejszy sie ryzyko pozaru i zalania chalupy lub spalenia calej elektroniku jak piorun pierdyknie w chalupkę.
Juz widze te raporty za 15 lat, że inwestycje w wiatraki to nie był najszczęśliwszy pomysł przelomu XX i XXI wieku. Mam nadzieję, że będą one rozbierane w takim samym tempie jak je stawiano.
Nawet postawili nam te poczwary przy Sanatorium Resko - i teraz będzie kocioł przy południowych wiatrach...
MArcinBe pisze:nie rozumiem tego do konca? uwazasz, ze energia z wiatrakow, elektorwni wodnych, energia sloneczna to 'nie najszczesliwszy pomysl'?
MArcinBe pisze:wszystko chyba lepsze niz 3/4 europy pod chmura radioaktywna, albo zadymionia od kominow.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości