Zaproszenie na polishtracker.org

Dyskusje nie związane z profilem forum.
Awatar użytkownika
Felix

Post09 lut 2010, 20:54

reipap pisze:
jedi1 pisze:
Tak znam, zabrali komputer, nie wiem czy potem były jakieś inne konsekwencje bo to już nie moja sprawa

i jesteś pewien że zabrali bo tylko udostępniał oprogramowanie w p2p ? czy jednak zabrali bo handlował lewymi kopiami na osiedlu / szkole i ktos go podkapował władzy ? . zapytaj go jak to naprawde było skoro jest Twoim znajomym
:lol:

czy ty mieszkasz w szafie?
długo nie trzeba szukać

"Szacuję, że ogromna większość użytkowników wymieniających pliki w internecie popełnia przestępstwo. Ale nie są oni anonimowi. Jeśli ktoś decyduje się na uczestnictwo w sieci peer-to-peer, to jego numer IP, czyli indywidualny kod jest widziany na całym świecie" - twierdzi Jan Bałdyga, koordynator działań antypirackich Związku Producentów Audio-Video.

I to właśnie wykorzystuje policja. "Zaczynamy jak każdy użytkownik sieci typu peer-to-peer. Na naszym służbowym komputerze mamy zainstalowany program do wymieniania się plikami, np. bardzo popularny eMule" - opowiada Dziennikowi jeden z policjantów zajmujących się zwalczaniem piractwa. "Logujemy się do sieci i szukamy popularnej piosenki czy nazwy płyty. Patrzymy, kto udostępnia ten plik. Potem sprawdzamy, czy osoba, która go wymienia, wysyła w internecie pliki, loguje się w Polsce. To bardzo żmudna praca, trzeba ustalić, kto jest dostawcą internetu, a następnie, jaki jest tzw. numer IP komputera, i wreszcie gdzie taki komputer fizycznie stoi. Uzbrojeni w nakaz prokuratorski, listę plików, nie tylko muzyki, ale także filmów, programów komputerowych czy gier, stukamy do drzwi delikwenta" - relacjonuje policjant.

linki do innego artykułu
http://di.com.pl/news/20904,0,Policja_w ... w_P2P.html

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post09 lut 2010, 21:02

I to jest właśnie propaganda :) cyber patrol i jego akcje :lol:
hehe w jakiej oni szafie mieszkają ci że myślą że ktoś jeszcze używa tak starego programu jak osioł ( emule) i to ma być skuteczna policja ? ? ? :)

albo ta wypowiedz na temat IP kolesia od Związku Producentów Audio-Video uuuuuuu pękam ze śmiechu :) :) :)

Pliki są po to żeby się nimi dzielić , ja tam używam torrentów i zawsze mnie wkurwiają pijawki które tylko ssą a nie dają nic od siebie . '

Rapidshare , płatne strony z torrentami to prawdziwe złodziejstwo bo musisz płacić za coś co powinno być za darmo

Awatar użytkownika
Szuwar
Kontaktowanie:

Post10 lut 2010, 17:52

Obrazek
juz mozna miec zaproszenia na PT...

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post15 lut 2010, 12:29

eska pisze:Widzę, że chyba jesteśmy jedynymi byłymi użytkownikami HL.

Jak już robimy "coming-out" to się przyznam że ściągałem gry na maca przez ten soft ;)

Awatar użytkownika
razor

Post17 mar 2010, 18:06

eska pisze:
eko pisze:Hotline byl boski ;) BBS'y tez robily wrazenie, podobnie jak rachunki za dostep dodzwaniany ;>

Widzę, że chyba jesteśmy jedynymi byłymi użytkownikami HL.

a nie tylko :)
pamiętam jak kilka wieczorów próbowałem z BBSa ściągnąć Neopainta (miałem model 2400bps)

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2010, 18:46

Dobra wyszukiwarka na rapida :

http://ineedfile.com/

bart_dr

Post20 mar 2010, 07:07

eska pisze:Dobra wyszukiwarka na rapida :

http://ineedfile.com/