Fuerteventura 16.01 - 30.01.2010 będzie ktoś??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post14 sty 2010, 12:45

bedziemy 4 osob ekipką, na pczątku Sotavento do 20-ego, a potem Corralejo. Jeśli ktoś bedzie w tym czasie pisac , odzywać się :)
Będzie u nas 2 prorajderów instruktorów :) czyli Riczi i sam we własnej osobie KowalM - prorajder :)

pozdrawiam

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 sty 2010, 13:09

Jak na razie progno miodne :)
http://windguru.com/pl/index.php?sc=49341 ;)
1 dzien bez pierdow tylko :)
Stiv Ty sie lepiej choc pakowac, a nie sie obijasz na forum :)

adamo
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 10 razy
Kontaktowanie:

Post14 sty 2010, 14:59

no, Stiv piękna prognoza wam wchodzi,
życzyłbym sobie co najmniej takiej w lutym bo na razie na Boa jakoś nie ma wypasu :shock: :roll:

pzdr

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 sty 2010, 17:36

aparatu nie zapomnijcie
od 20 to ja bym nie tracil czasu w sotawento tylko grzal na flag beach albo do el cotillo !!!!!!!

Awatar użytkownika
Sz@jA
Deska: nobile skywaker
Latawiec: cabrinha
Kontaktowanie:

Post14 sty 2010, 22:38

EL Cotillo jest the best

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miło wspominam wypad na Fuertę :lol:

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2010, 10:00

W Sotavento siedzimy tylko na lagunkę do 20, ewentualnie 2 dni na końcu, bo będzie fajny stan wody akurat, ale to też od progno zależne.
Tak to poszukujemy falek na Cotillo i Corallejo :)
Wlasnie do wylotu sie szykujemy.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post20 sty 2010, 09:10

kowalm pisze:W Sotavento siedzimy tylko na lagunkę do 20, ewentualnie 2 dni na końcu, bo będzie fajny stan wody akurat, ale to też od progno zależne.
Tak to poszukujemy falek na Cotillo i Corallejo :)
Wlasnie do wylotu sie szykujemy.

chyba narazie lipe macie 8) ale spoko ;-)

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post20 sty 2010, 23:58

hmm, bilans jak na razie taki,
niedziela - sotavento - poltorej godziny pływania na lagunie - faaajnie- za krótko

poniedziałek - flauta, próby podejscia na la pared - surfing - fala za duża plus silny prąd

wtorek - progno dopiero na popołudnie , więc z rana na surf i bodyboard do el cotillo - udany wypad ; surf - kuurde jak cięzko, aleśmy się wymordowali, od dziś innego wymiaru nabiera dla mnie przysłowie "syzyfowa praca"!!! już sie czujesz wygrany .. a tu taka ściano-góra przed tobą wyrasta i sprowadza cie do parteru , a w zasadzie do dna i wypluwa na brzeg.... no czasami wyzwanie dla błędnika:) . ale generalnie zabawa przednia i wesoło. pana z wypożyczalni surfów pytalismy sie czy czesto tu na kitach lataja... powiedział ze kite'owcy to very crasy idiot czy jakos tak... nie przedłuzalismy rozmowy :twisted: :twisted: Nastepnie po 14 do corralejo na flag beach i znów moze z 45 min dobrego wiatru... ale bardzo fajnie , tyle ze wiatr poprostu nagle kompletnie siadł, całe szczescie wszyscy byli na dobrym halsie..

sroda - no dzis nagroda:) progno nie było jakies mega, ale praktycznie cały dzień pływania na sotavento przy eleganckom side on shore , bardzo mały przybój, wiatr 14-17 knt .

Moje bardzo miłe spostrzeżenie to to, ze bardzo ciepło jest, spokojnie mozna pływac na szorcie i to nie na lans - poprostu ciepło. Pierwszy raz na fuercie jestem i to w styczniu. byłem na teneryfie w lutym i bez pianki lipa , najlepiej 3-2 długa, na lanzarote w marcu podobnie , tzn szło pływac na szortach, ale to nie był komfort , pare minut w wodzie i czuło sie dyskomfort, a tu spoko. temperatury tez znacznie wyzsze niz winguru np podaje, bo ok 25 stopni.
Także adamo!! tak przy okazji jak czytasz tego posta to po raz kolejny ci potwierdzam, ze pat love tfm z 2008 na gołe ciało nic a nic nie obciera i piasek sie nie dostaje:)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 10:33 przez stiv amoralny, łącznie zmieniany 1 raz.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post21 sty 2010, 00:16

rolnik pisze:aparatu nie zapomnijcie
od 20 to ja bym nie tracil czasu w sotawento tylko grzal na flag beach albo do el cotillo !!!!!!!

jasne , mi tez sie tamta falka w el cotillo na kita podoba, ele nie mam az tyle siana zeby po kazdej glebie kita nowego sobie kupowac, a ze pływa ze mna jeszcze jeden syn a drugi juz go goni to z mojego budżetu min 2 latawce by poszły :lol: :idea:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post21 sty 2010, 09:30

W styczniu moze faktycznie wydawac sie ze tam nikt nie lata ale w lecie stojac na klifie twarza do oceanu po prawej stronie grupuja sie surfy a po lewej kitey w stosunku 1;10 (dla kitow)
Latem wieje wzdloz plazy mozliwe ze teraz jest lekki off .Start latawca jest dosyc trudny ale im blizej wody tym lepiej . Jakies 30 m od brzegu wiatr jest juz w miare czysty .
Zima chyba nie dojechalismy do El Cotillo albo tez odpuscilismy nie pamietam.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post22 sty 2010, 23:20

hehe, no wiec po "namowach " rolnika szaji i adamo cisniemy od jutra na 4 dni do corralejo.., prognoz wreszcie wypas, teraz juz zresztą wiać ładnie zaczyna, siedzę na samej górze nad reneegli i mi na balkonie lekko pizdzi:) mam nadzieje ze sie opłaci opuścić na te pare dni wiatru tą miejscówe. progno w corralejo tak samo prawie jest na sotavento, plus brak opadów a na corralejo cos tam dosc duze zachmurzenie, no ale juz poszlo, kwatera buknięta , jedziemy:)

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2010, 18:34

Stiv, nie narzekaj bluznierco!! My tu qrde musimy przy -17 po okolicznych polach napierdalac :D Pozdro!

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 21:27

no i wreszcie konkretnie wieje :lol: :lol: od wczoraj włącznie pływanie na Flag Beach suuper. Dzis mega widoczek na spocie, przy jakichs 18 - 22 knt wyskoczył gość z dzieckiem lat 8 i kitem rozm 3 :idea: Chłopaczek robil krótkie halsy, jeden za drugim, pięknie trzymał wysokość, kicał przez falki przyboju jak królik :lol:

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post24 sty 2010, 21:57

Ellare

Moglibyście napisać jak z przewozem sprzętu na Fuerte?

zabraliście deski wave? ile cała impreza wasz kosztowała? :)

Z góry dzięki za info, rozważam wypad w lutym

Pozdr
Lussik

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post24 sty 2010, 22:21

EASY-kiteboarding pisze:Ellare

Moglibyście napisać jak z przewozem sprzętu na Fuerte?

zabraliście deski wave? ile cała impreza wasz kosztowała? :)

Z góry dzięki za info, rozważam wypad w lutym

Pozdr
Lussik

wiec tak , lot łączony bydgoszcz-liverpool-fuerta (ryanair quiver sport zmniejszono do 20kg!!!- masakra, torba zwykła 15 kg!!, easyjet 32 kg + 20 normalnie) wzielismy po torbie kazdy plus jeden quiver na wszystkich.. weszły tam TYLKO deski 1 wave plus 3 szt. TT , razem z torbą juz 20 kg! w easy juz lepiej. ogólnie bilety z bagazem wyszły ok 1200/ osobe, gdyby wczesniej kupowac oczywiscie trochę taniej by było. w sota mieszkalismy w apartamencie za 250 euro za tydzień , bardzo fajny i z netem free(ten co na str reneegli jest reklamowany ale za złodziejskie pieniądze) teraz mieszkamy w corralejo w oasis village za 25 euro/os all inclussive . mysle ze cały wyjazd zamknie sie 2700 za 14 dni na fuercie plus 3 w liverpool(przesiadki:) . mozna trafic oferty z itaki za 2200 np do oasis papagayo z HB , no ale po pierwsz musze do wawy dymać (5 h z bydzi) po drugie siedze w jednym miejscu, a tak mam na fuercie luz.. mieszkamy gdzie nam pasi.. za pare dni jeszcze do sotavento wracamy, tez hotel z all inc. za 27euro/osobe/dobe. to tyle...

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”