"LIV IN YO !" 28.11-05.12 2009 snb/ski- FREESTYLE

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post02 gru 2009, 20:39

Zaba pisze: Jeżeli u osoby która ma 190cm wzrostu puch po pachy to warstwa 60cm to się wszystko zgadza!!
A propos wyciągłów to działa motolino i caroselo, więc to nadal nie jest 1 wyciąg ;)

Żaba - żeby tylko głowę dało się wyciągnąć spod tego puchu :wink: :lol:
Dobrze mi zrobiłeś taką wiadomością. Będę tam za dwa tygodnie :D 8)

Do swojego postu nie dodałem, że opierałem się na:
http://www.livigno.com/en/sport/verific ... /index.htm
które wciąż pokazuje jeden chodzący wyciąg :lol:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post02 gru 2009, 22:07

jednak NIE ma

Jeżeli u osoby która ma 190cm wzrostu puch po pachy

zakladajac, ze obie wypowiedzi sa o sniegu 'na dole' - to.... chetnie obejze zdjecia potwierdzajace choc jedna z opinii 8)

Awatar użytkownika
szkoła KITE - SIGNX.PL
Kontaktowanie:

Post03 gru 2009, 10:53

aby zobaczyc i uwierzyc, wystarczy wejsc na kamery na http://www.mottolino.com/en/winter/info/webcam.html
kamery z róznych stron Mottolino !

pozdrowiamy z Livigno
SIGNX Team

MArcinBe

Post03 gru 2009, 11:17

aby zobaczyc i uwierzyc

ale zeby w co uwierzyc?
tydzien temu Ziomek pisze "nie ma sniegu", na webcamach, w raporcie widac, ze na dole zielono, ale u gory jest bialo - wiec sciema...negatywna, bo to nie jego wypad 8)
teraz pisze Zaba o sniegu po pachy na dole czyli przy duzej osobie to 150cm musialoby byc, a na webcamach widac i w raportach pisza, ze nie ma nawet polowy z tego - czyli kolejna sciema...przepozytywna, bo to..jego wyjazd 8)

widac, ze na tym forum, malo kto moze cokolwiekk obiektywnie relacjonowac, nawet ilosc sniegu w gorach, haha

co nie zmienia faktu, ze na bank macie fajny snieg, wiec zdjecia chetnie zobacze

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post03 gru 2009, 11:52

Marcinie wystarczyło zerknąć w prognozy i rzeczywiście wszystko pokrywa się z nimi :) Jak Ziomek pisał (zresztą ja też) że nie ma to rzeczywiście go nie było bo zaczął padać 2 dni później :) I sypało ze 3 dni dokładanie tak jak było w prognozach miało nasypać ok 70 cm albo lepiej i tyle chyba nasypało :)

MArcinBe

Post03 gru 2009, 13:51

Smokie, chyba przez tydzien zdarzyles zapomniec kto ten temat odswierzyl, i co wtedy pisalem 8)

napisze moze inaczej:
tak zerkalem na prognozy od przeszlo tygodnia,
tak zerkalem na web i aktualne info (robie to co zime, przez cala zime w kilku miejscach ktore mnie interesuja - przydaje sie w planowaniu wyjazdow),
tak na podstawie tego napisalem poprzedniego mejla, bo wedlug mnie kazdy troche sciemnia, w zaleznosci co komu bardziej wygodniejsze.

A smieje sie z tego, bo ta sytuacja jest nie tylko w recenzjach kajtow (czesciowo pisanych przez tych co je sprzedaja), ale jak widac tez przy "glupich" raportach sniegowych... haha

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post03 gru 2009, 22:10

Czy trzeba ze soba zabierac łańcuchy o tej porze roku?!

Bylem tam dwa razy ale wiosna i nie bylo takiej potrzeby.

Teraz przy takich opadach po pachy, wloskim porzadku i organizacji to chyba trzeba zabrac, co?

Awatar użytkownika
romantyk
Kontaktowanie:

Post03 gru 2009, 22:36

jutro rano wybieram się do Livigno, to zdam obiektywną relację co do ilości śniegu (nie jestem organizatorem ani jego antagonistą)
co do uwag ziomka to już jest niewielu co dają się nabrać na jego gadki
ja nabrałem się tylko raz i mam o nim bardzo złe zdanie

MArcinBe

Post04 gru 2009, 08:34

Czy trzeba ze soba zabierac łańcuchy o tej porze roku?!

miedzy pazdziernikiem a majem jadac na tydzien i dluzej (nie mozliwa dokladna prognoza na caly wypad) - zawsze warto zabrac lancuchy, szczegolnie gdy jedzie sie w miejsce jak livigno - wysoko polozona przelecz.

Awatar użytkownika
inzynier
Kontaktowanie:

Post04 gru 2009, 09:55

BraCuru pisze:Czy trzeba ze soba zabierac łańcuchy o tej porze roku?

Obowiązkowe jest posiadanie łańcuchów w górach,za brak mandat 100-200 ojro a jak zakopiesz się bez łańcuchów 300ojraczów.

MArcinBe

Post04 gru 2009, 10:16

Obowiązkowe jest posiadanie łańcuchów w górach,za brak mandat 100-200 ojro a jak zakopiesz się bez łańcuchów 300ojraczów.

skad masz takie informacje? w ktorym kraju? gdzie zaczyna sie "w gorach"?

W Austrii obowiazek lancuchow jest tam - gdzie jest to oznakowane, i w zaleznosci od pogody sa ustawiane znaki, albo nie. Nie ma czegos takiego jak "w gorach konieczne lancuchy". ale to w Austrii tak jest, nie wiem jak Wlochy, Szwajcaria, Francja...

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 gru 2009, 20:27

MArcinBe pisze:
pzdr z miejsca gdzie śniegu jest NAPRAWDĘ opór
+ 3 linie snowparku
+ freeride w słoneczku :]

ale to chyba albo nie w Alpach, albo nie we wtorek kiedy to pisales ??? 8)
pochwal sie :wink:

pisałem "wtedy co były szwedy"
i nie z Alp - tylko z "czarnej d...." :lol:

Obrazek

jestem nieobiektywny i dorabiam śnieg w fotoszopie :lol:

Obrazek

Obrazek

MArcinBe pisze:widac, ze na tym forum, malo kto moze cokolwiekk obiektywnie relacjonowac, nawet ilosc sniegu w gorach, haha

.."tych klientów nie obsługujemy" :lol:

romantyk pisze:ja nabrałem się tylko raz i mam o nim bardzo złe zdanie

a on ma ciebie w głębokim ..śniegu :lol:

Obrazek

Zaba pisze:
Ziomek nie graj tyle w Shauna White'a na playstation :D

mam dwie plejstacje ale żadnej z nich do rąk nie brałem
ale Tobie życzę równie owocnych combosów, choćby i na PS :lol: jak te poniżej :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Smokie pisze:Dawaj foty jakies :)

..wystarczy , bo to przecież "nie mój wypad" :wink:

pzdr

MArcinBe

Post04 gru 2009, 21:07

najs! Hinter rzadzi(jezeli sie nie myle)! ladne zdjecia Darku, ladne kolory, fajne panoramki no i mily 'one man show' 8) - ale spodziewalem sie wiecej akcji, rotacji po tobie :twisted:
jezeli sie nie myle z miejscowka to zdawalo mi sie, ze we wtorek w Tyrolu sypalo i byla brzydka pogoda, pewnie sie mylilem, sorry :roll:
ale w zwiazku z tym, zem upierdliwy i zeby nie bylo za slodko :wink: , to zapomniales wstawic foty z frirajdu, bo wiesz, jedno zdjecie z zaspy przy trasie nie robi na mnie wrazenia 8)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 gru 2009, 01:19

MArcinBe pisze:Darku, ladne kolory, fajne panoramki no i mily 'one man show' 8) - ale spodziewalem sie wiecej akcji, rotacji po tobie :twisted:

w ustach kolesia który jak dotąd wrzucił tu jedno railey to blind w 12 knts - to brzmi dumnie :twisted:

żal...

Awatar użytkownika
Zaba

Post05 gru 2009, 11:38

Witam,

Właśnie wróciliśmy z Livigno i było tak:
1 dzień - słońce i śnieg TYLKO na trasach
po południu zaczęło sypać i spypało tak przez kolejne 2 dni
później dwa dni słońca i znowu spory opad
W sumie poza trasą miałem spokojnie śniegu po pas jak nie lepiej. Mnie osobiście wystarcza w zupełności ;)

Stoki PUSTE

działające wyciągi po 3 dniach jazdy prawie wszystkie.
Pozostałe trasy zamknięte były z powodu sporych opadów i nie przygotowania ich przez ratraki. Co też nam nie przeszkadzało :)
Frirajdziki były wszędzie i miejsca NIE rozjezdzone zawsze sie znajdywaly :) czego już mysle w terminie od 5 nie bedzie. Zjedzie sie troszke wiecej ludzi ;)

Ziomek. pisze:mam dwie plejstacje ale żadnej z nich do rąk nie brałem
ale Tobie życzę równie owocnych combosów, choćby i na PS :lol: jak te poniżej :lol:

hehe.. Ziomuś jak zwykle w swoim tonie ;)

A więc ... Jestem pod ogromnym wrażeniem Tego co widzę... fifty/fifty boardslide na boxiku, ogóreczki z hopki i to co lubie w zdjęciach jak lądowania nie widać - sypałeś na nie solą? do tego wszystkiego ta przerażająca linia XS

Wypas.

My to tylko pełna amatorka która ślizgowe na trasie ogarnia.. i to nie zawsze niestety :/ ;) więc się mierzyć z Tobą nie będziemy ...

p.s. Ya!Who albo kto inny ze znajomych Ci opowie jak było u nas z tym śniegiem jeśli nie wierzysz w to co napisalem wczesniej ... :wink:

...albo zobaczysz na filmiku który Tommy Lee na dniach zmontuje jak mu kamery oddam :)

p.s. 2 nie klękaj tyle przy tej tablicy do zdjęcia bo sobie coś przeziębisz "miszczu" NIE fotoszopowych trików :lol:

pozdro

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”