Czekałem na ten latawiec prawie koło roku. Poważnie. . . . Prawie rok temy zaczely krążyć pogłoski, ze Ozone zacznie produkcjie C-kajta. Byłem cierpliwy. Cóż, z wyjątkiem wykonywania czestych telefonow do mojego lokalnego dystrybutora z tym samym pytaniem - kiedy?Kiedy? Kiedy ???!!!!!
Magiczny dziec nadszedł i jak pocisk lecialem do Kitepower tydzien temu rano zeby zabrać 11 metr do testów. Od pierwszej chwili gdy polozylem C4 na trawie byłem pod wrażeniem. Wszystkie jakością i dbałością o szczegóły, które oczekujesz od latawca Ozone sa widoczne. Jako że nie było zbyt dużo wiatru na początku, zacząłem w z centymetrem, by sprawdzić AR, długości, szerokości krawędzi czołowych. Wiesz - wszystkie naukowy sprwawy:)
W popoludniu wiatr zaczął cnabierac. Stałe 16 węzłów, więc udałem się, aby zobaczyć, jak ten kite sie miewa na wodzie! Ten latawiec jest szybki. I latwy! I hmmm "gładki"! Okazuje się szybko, ze jest łatwe w obsłudze i moc jest progresywna a nie gwaltowna. Trzymalem wysokosc bez problemow mimo slabego wiatru. I nie trzymać bylo dlugo czekac zeby moja zona skakała na plazy z podniecenia czeka na swoją kolej. Ona również kajtuje, old school, jak ja, i czekała wieki na testy Ozona C4. Jak się jej podobalo? . . . Dopiero stojąc na plaży i gorączkowo machać rękami udało mi się uzyskać jej uwagę na tyle długo, aby ona wrócila na plażę! Byla zakochana. Powiedziala, że miał dobre ciśnienie baru, stabilny w powietrzu, sprawny i szybki ze stałej progresywnej mocy przy zakręcie.
Wiatr zbierał się już około 20 węzłów, więc nadszedł czas, aby wrócić na wode i trochę poswirowac! Proste skoki były wyższe niż w naszym Sport +. Ten latawiec skacze jak ta lala. A potem trzyma Cie w powietrzu jak C kiedys trzymaly! Downturn i transitions i etc były bardzo proste. Gdybym chciał trochę więcej energii z nich - dobrze - Proszę pana - trochę więcej! Moim ulubionym trikiem był i jest F16. Podczas przeciągania ten trik naprawdę kite cisnal mnie z wydajnoscia C shape. Piekna, rowna nie gwaltowna moc przy loopie
Myślałem, że należy przetestować startowanie z wody. Ozone mowi ze jest tak latwo jak na bole. Ja nie specjalnie w to wierzylem ale..... ten kite startuje tak szybko jak Sport +. Ciagniecie tylnej linki i jest w powierzu tak jak boly czy delty.
Tak, dosyć tego opowiadania. Oto fakty:
Moc - jeśli chcesz, to jest z czego korzystać (Sporo

)). Jeśli chcesz mniej. . . to nie ma problemu. Kite będzie działać tak samo dobrze.
Depower - Takie samo jak boly Ozone. Sport +, Edge i Light
Uniwersalność - masywna. Ja kocham MOC a moja zona kocha latwe startowanie i lagodosci kita
Relaunch - bez stresu i natychmiastowy.
Ciśnienie Bar - C4 posiada 3 ustawienia latawca w tym, więc wszyscy będą szczęśliwi.Wystarczy wybrać preferencje.
Boost / Lift - Ten latawiec ma mnóstwo, i trochę więcej!!!
W sumie - idealny. Jest tylko jedna rzecz. Jeśli masz żonę lub dziewczynę, i ona chcialaby polatac na C4 to proponuję ukryć swój kite gleboko

))