Z góry przepraszam za, niejako, powielanie tematu, ale sprawa jest na tyle ważna, że mam nadzieję, iż Pablo umieści to na Głównym, tym bardziej, że wiele osób przeczytało już główny topic,
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=27563
którego pokłosiem jest ta prośba o pomoc.
Ponieważ bardzo często bywa tak, że po przeczytaniu raz, juz później nie wracamy z powrotem do wcześniej przeczytanego tematu, więc aby nasza prośba nie umknęła uwadze osobom gotowym lub zdolnym pomóc, dlatego umieszczam to w oddzielnym topiku.
PROŚBA O POMOC DLA RODZINY MARKA !!!
Dzisiaj rozmawiałem z Markiem, którego mieszkanie znajduje sie tuż pod spaloną iglicą wieży (widoczna na zdjęciach)
W wyniku akcji gaśniczej stracił on 90% całego swojego dobytku.
Brakuje mu ubrań dla dzieci, butów, pościeli...
Meble, tapczany, dywany - wszystko jest do wyrzucenia.
Marek wybrał, z tego co się dało, ok 10 worków ubrań, z czego do dalszego użytku nadaje się tylko ok. 10%, a reszta ...

Miasto zapewniło, jak na razie, lokum zastępcze i wyżywienie dla całej rodziny Marka. Myślę, że przynajmniej do wiosny nie wrócą oni do swojego mieszkania, a i termin wiosenny jest bardzo optymistyczną prognozą

Zima się zbliża, a jak się okazuje, potrzebne jest im wszystko, bo na dobrą sprawę zostało im tylko to, co założyli na siebie w trakcie ewakuacji
Zwracam sie więc do WAS - kajciarskich przyjaciół !!!
Jeżeli ktoś ma możliwość poratowania człowieka, to prosiłbym o przejrzenie swoich zasobów, lub może ktoś z was prowadzi jakiś sklep odzieżowy, obuwniczy itp... i ma jakieś ciuchy, obuwie, pościele długo zalegające na półkach - może podzieliłby się???
Potrzebne jest przede wszystkim odzież i obuwie dla dzieci:
dzieci: 4 , 8 i 12 lat
...czapki, szaliki, rękawiczki, skarpety itp...
...jakieś ręczniki, pościele, koce itp...
W razie co, piszcie w topicu, albo na priv !!!
Pozdrawiam!!!
Yanosik
P.S. W przypadku odzieży i obuwia, podaję na wszelki wypadek rozmiary dzieci:
-Ania - 4 latka - wzrost 104 cm / nóżka rozmiar 26
-Kuba - 8 lat - 135 cm / 35
-Kamil - 12 lat - 152 cm / 38