Pływa sie brzy sandbarze.
Tutaj jest filmik, wiekszosc krecona wlasnie z tej wyspy.
http://www.youtube.com/watch?v=NGgNAWgOJ6g
Von Belka pisze:
Istotną różnicą, o której zapomniałeśwspomnieć jest również zasłonięcie Colony od wiatru
Ładnie przedstawiają to zdjęcia na Google Earth......
W ciągu ostatniego 0,5 roku wypływając 7-8 razy na nurkowania daily z okolic Magawishu miałem okazję pięknie to zaobserwować![]()
Pozdrawiam,
tunczyk pisze:Von Belka pisze:
Istotną różnicą, o której zapomniałeśwspomnieć jest również zasłonięcie Colony od wiatru
W ciągu ostatniego 0,5 roku wypływając 7-8 razy na nurkowania daily z okolic Magawishu miałem okazję pięknie to zaobserwować![]()
Pozdrawiam,
Ja zapomniałem ale za to Ty idealnie wyłapałeś tą "istotną" lukę i ją zapełniłeś, za co dziękuję
Reasumując:
- woda NON STOP![]()
- wiatru pod dostatkiem a na wyspie SANDBAR tak jak na załączonym przez "Grzecha" filmiku
- spot doceniany nie tylko przez amatorów, początkujących jak i PRO którym chyba BRAK wiatru nie doskwieraw Colonie (tym bardziej, że w TYM okresie który w statystykach jest NAJLEPSZY jeśli chodzi o Egipt i nie jest to tylko moje zdanie! )
- dodatkową atrakcją w każdym tygodniu będzie KITEsafari OVERNITE które właśnie zostało dopięte na ostatni guzik
pzdr.
Von Belka pisze:tunczyk pisze:Von Belka pisze:
Pozdrawiam,
Ja zapomniałem ale za to Ty idealnie wyłapałeś tą "istotną" lukę i ją zapełniłeś, za co dziękuję
Reasumując:
- woda NON STOP![]()
- wiatru pod dostatkiem a na wyspie SANDBAR tak jak na załączonym przez "Grzecha" filmiku
- spot doceniany nie tylko przez amatorów, początkujących jak i PRO którym chyba BRAK wiatru nie doskwieraw Colonie (tym bardziej, że w TYM okresie który w statystykach jest NAJLEPSZY jeśli chodzi o Egipt i nie jest to tylko moje zdanie! )
- dodatkową atrakcją w każdym tygodniu będzie KITEsafari OVERNITE które właśnie zostało dopięte na ostatni guzik
pzdr.
Dla mnie to istotna różnica! Nie pływam 12h, do pływów mogę się dostosować, do braku wiatru mniej
![]()
Statystyki na Egipt są rewelacyjne, dlatego pewnie większość z nas tam jedzie w tym okresie. Gorzej jednak z Coloną (wraz z sandbankiem), która jest osłonięta przez HURGHADĘ.
Każde z miejsc (RSZ i Colona) ma swoje + i -, kwestia priorytetów
Pozdrawiam,
Von Belka pisze:Nigdzie nie wieje non stop![]()
Chodzi jedynie o rzetelność informacji i porównania dwóch spotów![]()
Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu.
march_in pisze:tak sie zastanawiam patrzac na mapke. niby jaka hurgada ma zaslaniac hotel megawish? z tego co pamietam to tam od ladu jest pustynia a nie miasto. to w el guanie jest blizej masyw gorski patrzac na zdjecia satelitarne.
Von Belka pisze:
P.S. Tydzień temu musiałem pływać przy najniższych stanach wody w RSZ i jestem cały, moja deska i latawiec również
Von Belka pisze:
Tu masz wywód Camelowskiego i dyskusję na ten temat http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... &start=360
Zaba pisze:Von Belka pisze:
P.S. Tydzień temu musiałem pływać przy najniższych stanach wody w RSZ i jestem cały, moja deska i latawiec również
Zapomniałeś dodać, że masz bardzo małe zanurzeniebardzo mały % ludzi tak ma
Leeloo pisze:. Ja tez nie plywam 12h dziennie ale szlag mnie jasny trafial w RSZ i w Ras Sudr jak mi woda uciekala od godz 11 i wracala ok 15.
Von Belka pisze:A najlepiej to pojechać do Colony, RSZ i Ras Sudr - a wkrótce do Hamaty równieżi samemu wybrać
Myślę, że to będzie najprzyjemniejszy sposób![]()
Pzdr,
Ziomek. pisze:no to mnie chyba jednak "jaśniejszy szlag trafiał" jak kisiłem się w COlonie 2 tygodnie - z JEDNYM![]()
dniem wiatru
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości