co do odpuszczania mocy o 100% - na samym poczatku - owszem docenisz taką cechę - pozniej natomiast zacznie Ci to przeszkadzać - każde odpuszczenie baru bedzie rownać się utracie mocy - po lądowaniu, czy podczas skoków - przydaje się czasem trochę swobody ruchów. W moim RRD type 9 moge odpuscic około 95 % mocy ( na oko ) w fazie lotu zaczyna mi to przeszkadzać - przydałby się jakiś stoper, albo coś

( z wiadomych przyczyn nie będzie używany podczas skoków, ale podczas kilometrowych wypraw rejsowych byłby pomocny )
Samo zjawisko odpuszczenia mocy do 100% jest rewelacyjne - powiedzmy ze wazysz tyle co ja ( 90 kg ) wieje 25-30 węzłow masz w rekach 12sto metrowy latawiec ( troszkę dużo na taki rozmiar, ale 12stka to mój jedyny kajt - podobnie jak u wiekszosci zaczynających)- po odpuszczeniu baru i zaciągnieciu trymera jesteś w stanie spokojnie stać na plazy bez zbytnich podskoków podczas szkwałów - w chwili zaciągnięcia baru do konca zaczynasz się najzwyczajniej unosić.
Jestem przekonany, że 90% wszystkich bowów i hybryd będzie miało taka właśnie właściwość.
W drugą stronę kto lubi pływac przy granicznie niskim wietrze walcząc o wysokość i ledwie skacząc ? - to juz naprawde musi być desperacja po miesiącu bez kajta

. Wybierz dlatego ofertę najlepszą pod kątem cena/jakosc/intuicyjnosc obslugi. Nie ma sensu kierować się ilością linek - jedni lubią 4 inni wola 5 - tak czy siak jesli kupisz latawiec produkowany na lata 2007 w gorę - będziesz zadowolony - na mnie ogromne wrazenie zrobil slingshot REV 9m - jego sily na barze byly zerowe, a po zaciagnieciu dostawał mega kopniaka, ale zalezne to bylo jednie od mojego braku doswiadczenia w tej materii.
Wez kilka latawek do ręki - podepnij się, zobacz jak dzialaja zrywki, trymery i sam latawiec.
Jako czlowiek ktory przechodzil przez identyczną drogę moge polecic slingshota REV, RRD na 2009 jak i na 2008 ( HT II i Type 9 ) raz mialem w rekach besta waroo 7m i tez bylem pozytywnie zaskoczony.
Powodzenia w wyborze i nie sugeruj się zadnymi zakresami wiatrowymi ani innymi czysto teoretycznymi parametrami - jesli bedzie to bow, lub hybryda - będziesz zadowolony.