bitter pisze:infidelity pisze:To co, na każdym spocie sobie po tablicy postawimy? Jak ktoś jest ignorantem i ma to gdzieś, to i tak jej nie przeczyta, a podejrzewam że to mogły być właśnie takie przypadki

Niestety sport staje się popularny w postępie geometrycznym. Teraz już chyba niewielu początkujących jeździ do szkółki. Będzie coraz gorzej i nikt tego nie zmieni. IKO nikt nie musi mieć aby pływać a przydałoby się. Choć jak znam Polskę to połowa miała by po znajomości

IKO to mit - kawałek papieru, który znając życie możnaby było kupić bez problemu za 50 zł na Turzynie.
Swoją drogą obecnie niektóre - bo nie wszystkie -szkółki zwracają uwagę na wytłumaczenie kursantowi o co loto w prawie drogi. Ja z tego co pamiętam -będąc niegdyś na kursie w pewnej szkółce na Helu - usłyszałem - "jak jesteś na prawym halsie to masz pierwszeństwo" - na tym się prawo drogi zakończyło.
Nawiązując do ostatniego pływania na Miedwiu w niedzielę, chciałbym jedynie zwrócić uwagę na jedną rzecz.
Dwóch, czy trzech gości śmigało na latawkach moze z 5 m od brzegu, urządzając sobie slalom między dzieciakami się tam kąpiącymi. Jak chceli sobie zrobić slalom, to mogli sobie popłynąć między kamienie. Tam ryzykują tylko swoim zdrowiem, a nie innych.
Bez urazy, ale to co robili było delikatnie mówiąc przesadzone, mało bezpieczne i nieodpowiedzialne - bez względu na to jakimi zajebistymi byliby kitesurferami. Niejednokrotnie widziałem, jak przepływali 30 cm od jakiegoś dzieciaka. Strach pomyśleć co by się stało, gdyby coś poszło nie tak. Prokurator na karku - skazanie pewne
Spot nie jest tylko nasz i należy również respektować ludzi przyjeżdżających się tam kąpać.
Jeżeli ktoś będzie chciał sobie poświrować następnym razem to proponuję wypłynąć trochę dalej od brzegu, gdzie nie ma kąpiących się ludzi.
pozdro