Witam,
To moja pierwsza wiadomość więc nie bić proszę.
Chciałem kupić cały osprzęt. Latawca, po piankę i trapez .... Skończyłem IKO 1+2 ... niestety nie przeskoczyłem startów z dechą ... za każdym razem gleba pomimo kilku godzin wałkowania w wodzie... No ale jakaś baza jest ....
Plan jest taki, żeby kupić cały osprzęt i wrócić na Hel już z własnym sprzętem, a nie szkółkowym. Mam zaprzyjaźnionych instruktorów, to mi jeszcze za pół ceny pierwsze kroki pomogą pierwsze ślizgi zrobić .... Niestety mam mało czasu na skompletowanie wszystkiego bo chcę jechać za tydzień.... Stąd też zwracam się po porady... Kasę niby na wszystko mam, ale oczywiście nie chcę nią niepotrzebnie szastać....
Waga: 79 Kg
1. Kite": Chcę kupić jakiegoś Bow'a 12 m2 (tak mi radzono) ... Czy dobry wybór? Jaka firma? Ile warto dać na pierwszy sprzęt treningowy, co by niepotrzebnie kasy nie wyrzucać? Gdzie się rozglądać za sprzętem (bo jak szukałem po necie to wcale, aż tak dużo ofert nie widziałem)? Jakieś porady odnośnie długości baru i linek? Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanego? A tak wogóle to nowy czy używany lepiej? (wydaje mi się, że nowy).... tyle pytań
2. Pianka: mam już krótką więc chcę długą .... Pracę mam dość czasowo wymagającą i kite będzie raczej hobby ze względu na brak czasu ... myślę że 3-4 tygodnie w roku max ... w związku z tym zastanawiam się, czy warto inwestować w jakąś wypasioną piankę? Jaki przedział cenowy jest sensowny za długą piankę? i też gdzie szukać dobrych ofert?
3. Trapez: przyznaje bez bicia, że o trapezach wiem niewiele ... jakieś porady? także pod kątem szybkiego zakupu ...
4. No i na koniec decha: wiem że do nauki powinna być długa jak na moją wagę 132-134? Jakie firmy warto kupować? Jaki przedział cenowy sensowny? Czyli w zasadzie powtórzenie poprzednich pytań ...
Z góry dzięki za podpowiedzi.