Wrocław-- Może Razem będzie prościej ??

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 13:00

atakuje ktos jutro rano Slup, lub wieczorem Pakoslaw?

Awatar użytkownika
Jakub99
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 15:13

Witam
Ja planowałem jutro Pakosław ale na ICM troszkę to wszystko siadło

Awatar użytkownika
chrab
Kontaktowanie:

Post10 sie 2009, 16:44

z pakoslawiem jest jeden poblem, ze jak wyjade o 15 zeby tam byc o 16, to bede 2 godziny stal na mijankach w strone trzebnicy..
bardziej mi sie podoba opcja slup o 8 rano wyjazd z wrocka. plywanie do 11-12. ale patrzac teraz na wrf9, to rano jednak juz nie wieje, wiec moze tez byc opcja wieczorem 15-16 i plywanie do 20..

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 01:00

Ja planuje jutro jechac na Slup, ale o ktorej sie wyrobie to nic pewnego. Kolega z ktorej strony atakuje? ;)

Awatar użytkownika
Mulanos

Post11 sie 2009, 09:12

Przy dzisiejszych prognozach raczej bym się nie pchał na Pakosław,bo byłem już tam przy takich warunkach i nie popływałem,na Słupie warunki graniczne,czyli pewnie na dużych szmatkach się da :roll:
Na Słupie przy zachodzie występuje fala wbrew pozorom o wiele większa niż na Mietkowie
O wiele lepiej wygląda środa rano lub czwartek :twisted:
Mimo wszystko wiatru życze :D

Awatar użytkownika
chrab
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 10:16

tez tak wlasnie widze, ze sie prognoza przesunela. sroda rano wyglada fajnie :)

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 11:44

Zaczyna wiac, ja jade ;)

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 13:48

Według informacji od jednego z wędkarzy na Słupie zalana jest wioska i we wschodniej części zbiornika płytko pod wodą mogą być różne niespodzianki, podobno kiedyś jakiś windsurfer naciął się na pręt i go nie uratowali w szpitalu. Nie wiem na ile to prawda, ale faktem jest że od strony wschodniej są wypłycenia, gdzie można stanąć w wodzie po kolana a na dnie leżą duże kamienie, na wysokości na której pływają ws (w połowie zbiornika) jest chyba głęboko i w miare bezpiecznie.

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 14:18

Grześ jak tam w Łebie było? Popływaliście coś? Jakieś fotki byś zarzucił. No i czekamy na jakiś wietrzny weekend bo dawno nie pływaliśmy.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 14:47

Qba-EPP11 pisze:Grześ jak tam w Łebie było? Popływaliście coś? Jakieś fotki byś zarzucił. No i czekamy na jakiś wietrzny weekend bo dawno nie pływaliśmy.

W Łebie rozbiliśmy namiot na Chabrze potem sprawdziliśmy prognozę i 5 minut poźniej już byliśmy w drodze na Hel :D (samorozkładający się namiot okazał się hitem). Do Łeby wróciliśmy jednak 3 dni później w pogoni za wiatrem, popływaliśmy jeden dzień na dużych kajtach i ruszyliśmy dalej za wiatrem na Rugie. Nie mamy ani jednej fotki, nie chciało się nikomu robić, zresztą nie chciałbyś oglądać nas pływających pomiędzy niemieckimi golasami :wink: .

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 14:52

Jako że mieszkałem trzy lata w Niemczech i sam przebywałem nago wśród niemieckich golasów to wierze na słowo :twisted: Trzeba mieć mocne nerwy by na to patrzeć.

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post11 sie 2009, 21:46

sander pisze:
Qba-EPP11 pisze:Grześ jak tam w Łebie było? Popływaliście coś? Jakieś fotki byś zarzucił. No i czekamy na jakiś wietrzny weekend bo dawno nie pływaliśmy.

W Łebie rozbiliśmy namiot na Chabrze potem sprawdziliśmy prognozę i 5 minut poźniej już byliśmy w drodze na Hel :D (samorozkładający się namiot okazał się hitem). Do Łeby wróciliśmy jednak 3 dni później w pogoni za wiatrem, popływaliśmy jeden dzień na dużych kajtach i ruszyliśmy dalej za wiatrem na Rugie. Nie mamy ani jednej fotki, nie chciało się nikomu robić, zresztą nie chciałbyś oglądać nas pływających pomiędzy niemieckimi golasami :wink: .

a jak było na Rugii? Kilka osób chwalilo Rugie... Dobra alternatywa na zatłoczony Hel?

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 10:44

michu_wrc pisze:
sander pisze:

a jak było na Rugii? Kilka osób chwalilo Rugie... Dobra alternatywa na zatłoczony Hel?

Rugia ma tą przewagę nad Helem że ma lepsze warunki wiatrowe i bez porównania lepszy dojazd niemieckimi autostradami. Na kempingach nie ma takiego tłoku jak na Helu ale są droższe i brak jest klimatu surferskiego, zatrzymaliśmy się na tym kempingu: http://www.freizeitcamp.am-wasser.com/index.html gdzie byliśmy chyba jedynymi kajciarzami.
Jeżeli chodzi o warunki do nauki to Rugia nie może się raczej równać z naszą zatoką, aczkolwiek wyspa jest duża i nie byliśmy jeszcze na wszystkich spotach, tym razem pływaliśmy tylko na morzu w okolicy Juliusruh, gdzie tworzyły się całkiem przyjemne falki, jakby bardziej regularne niż na półwyspie. Generalnie jesteśmy zadowoleni że udało nam się popływać 2 z 3 dni pobytu tam bo gdybyśmy zostali na Helu to przez ten czas prawdopodobnie nie popływalibyśmy nic.

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post12 sie 2009, 11:01

Jedzie ktoś gdzieś dzisiaj pływać? Na Mietkowie już chyba coś wieje

Awatar użytkownika
Qba-EPP11