North Rebel 2010

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:32

http://www.kiteforum.com/viewtopic.php? ... 9&p=601366
Pojawiły się zdjęcia nowego Rebela.
Z głównych zmian to tuba na środku, nowy bar ze zmniejszonym bezpiecznikiem.
Jak dojadą i potestujemy to damy znać.
pozdrawiam

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:34

Obrazek

Zakres wiatrowy imponujący, ciekawe jak to będzie w praktyce.

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:36

Obrazek

A tak wygląda nowy bar

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:37

I jeszcze ta głowna tuba jakos tak dziwnie szyta, czy to się nie rozleci ?

Obrazek

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 13:02

Zakres raczej podobny do podobnych produktów konkurencji - za wiele nie da się w tym temacie namieszać. Bar - dizajn super jak dla mnie a funkcjonalność się nie zmieniła jak widzę także duży +. Jedyne co mnie dziwi to wygląd Rebela, który zaczyna delikatnie przypominać sigmy Naisha... :?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 12:39

Kurczę, a mi się wydawało że pomysł z brakiem tuby środkowej ma swój sens, a wygląda na to że kolejna ściema marketingowa poszła ;) Trzeba było "uraczyć" klienta czymś nowym na jeden sezon :) Ciekawe jak pójdzie dalej ewolucja innego znanego kajta z tym pomysłem?
Wszystko fajnie, kajty przyjemnie zachowują się w powietrzu, szkoda tylko problemów z jakością, zarówno w rebelu, jak w evo. Miejmy nadzieję że zostanie to poprawione.

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 12:48

przemass pisze:Kurczę, a mi się wydawało że pomysł z brakiem tuby środkowej ma swój sens, a wygląda na to że kolejna ściema marketingowa poszła ;) Trzeba było "uraczyć" klienta czymś nowym na jeden sezon :) Ciekawe jak pójdzie dalej ewolucja innego znanego kajta z tym pomysłem?
Wszystko fajnie, kajty przyjemnie zachowują się w powietrzu, szkoda tylko problemów z jakością, zarówno w rebelu, jak w evo. Miejmy nadzieję że zostanie to poprawione.

a jakie problemy z jakością Rebela w tym roku?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 15:00

evolutionVIII pisze:
przemass pisze:Kurczę... szkoda tylko problemów z jakością, zarówno w rebelu, jak w evo. Miejmy nadzieję że zostanie to poprawione.

niezmienne...?

maniek1975 pisze:nie polecam rebela 7m 2008 dwa rozpadły się podczas pierwszego pływania.Z 9 m było juz lepiej. Fajny był rebel 2007 10m.

-------> http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... c&start=15

pzdr

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 16:23

Ziomek. pisze:
evolutionVIII pisze:
przemass pisze:Kurczę... szkoda tylko problemów z jakością, zarówno w rebelu, jak w evo. Miejmy nadzieję że zostanie to poprawione.

niezmienne...?

maniek1975 pisze:nie polecam rebela 7m 2008 dwa rozpadły się podczas pierwszego pływania.Z 9 m było juz lepiej. Fajny był rebel 2007 10m.

-------> http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic ... c&start=15

pzdr

Niezmienne problemy to ty masz ze sobą.
Wszyscy wiedzą, że w 08 była wada w Rebelach. NKB wymieniał na nowe, z którymi nie było już problemów. Nie wiem ile wymienił Best modeli od 06 do 08 włącznie sypiących się idealnie, zawsze w tym samym miejscu.
pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 16:54

evolutionVIII pisze:Niezmienne problemy to ty masz ze sobą.

być może
na szczęście nie większe niż ty :lol:

skoro Przemass, który siedzi ostatnio w mekce kite
twierdzi że "coś jest na rzeczy"
to NIEWYKLUCZONE ..że masz problem z banią :idea: :lol:

CZY ZNÓW za rok przyznasz że "już w sezonie 2010 Rebele sie nie prują" ?
podobnie jak TERAZ przyznajesz TO, że 08 siępruły
a rok temu jak piałem o "tirach" wożących Rebele do Celarka
to TO śmiesznawe forum - mnie zjechało :lol:

hehe
ŻENUA :lol:

Angoola
Deska: North Pro Models
Latawiec: North For All
Lokalizacja: . Ustka . Rowy . Łeba . Słupsk . www.angoola.pl, Evo , Select , WHIP, NKB, 2011 .
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 18:02

evolutionVIII pisze:I jeszcze ta głowna tuba jakos tak dziwnie szyta, czy to się nie rozleci ?

Obrazek

:shock: niezłe promo dystrybutora :lol: :lol: :lol:

przemass
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:24

Pilar pisze:
evolutionVIII pisze:I jeszcze ta głowna tuba jakos tak dziwnie szyta, czy to się nie rozleci ?

Obrazek

To to się może nie rozleci ;)

Ja w takim razie może rozwinę temat...Pracuję w szkole opartej na Beście i Norcie, ostatnio z powodów ... cenowych ... głównie na Norcie. Spośród WSZYSTKICH EVO które mamy:

- wszystkie miały problemy z komorami poprzecznymi
- cam battens które przecierają szwy mocowania tak że wyjmujemy je i uczymy...bez nich :?
- szwy na brytach w 3 latawcach w ciągu miesiąca puściły co skutkowało jak wiemy w mało przyjemnych rozdarciach...Do tego dystrybutor stwierdził...że być może mieliśmy pechowe latawce :lol:

Rebele:
- podobny problem ze szwami
- ostatnio jeden został wyjęty z worka i podczas pompowania okazało się że...ma dziurę w tubie poprzecznej ( nowy kite i balon ). :shock:

A guroo latają i latają...aż mnie to dziwi, bo tak jak tu latawce dostają w d... bije wszelkie rekordy ;)

Nic dziwnego że menager myśli o powrocie do besta...

Obiektywnie muszę napisać że bardzo fajnie się uczy na EVO, Rebel jest dobrym latawcem freeride, a Vegas to C shape z pierwszej trójki ale...evo i rebela ani do szkółki ani do długotrwałego użytkowania raczej bym nie kupił.

pzdr

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:32

przemass pisze:
Pilar pisze:

Obrazek

To to się może nie rozleci ;)

Ja w takim razie może rozwinę temat...Pracuję w szkole opartej na Beście i Norcie, ostatnio z powodów ... cenowych ... głównie na Norcie. Spośród WSZYSTKICH EVO które mamy:

- wszystkie miały problemy z komorami poprzecznymi
- cam battens które przecierają szwy mocowania tak że wyjmujemy je i uczymy...bez nich :?
- szwy na brytach w 3 latawcach w ciągu miesiąca puściły co skutkowało jak wiemy w mało przyjemnych rozdarciach...Do tego dystrybutor stwierdził...że być może mieliśmy pechowe latawce :lol:

Rebele:
- podobny problem ze szwami
- ostatnio jeden został wyjęty z worka i podczas pompowania okazało się że...ma dziurę w tubie poprzecznej ( nowy kite i balon ). :shock:

A guroo latają i latają...aż mnie to dziwi, bo tak jak tu latawce dostają w d... bije wszelkie rekordy ;)

Nic dziwnego że menager myśli o powrocie do besta...

Obiektywnie muszę napisać że bardzo fajnie się uczy na EVO, Rebel jest dobrym latawcem freeride, a Vegas to C shape z pierwszej trójki ale...evo i rebela ani do szkółki ani do długotrwałego użytkowania raczej bym nie kupił.

pzdr

No widzisz, to może rzeczywiście mieliście jakieś dziwne latawce.
:wink:
Mamy u siebie Rebele katowane od jesieni zeszłego roku (mówię oczywiście o modelu 09) i to ostro, Ras Sudr, Meksyki i inne takie i naprawdę nic sie z nimi nie dzieje. Po tym co napisałeś, śmigam jutro do garażu przyjrzeć się dokładnie, ale wątpię, żebym coś znalazł. Co do Evo - nie wypowiem się, są dostępne tylko na zamówienie i nie miałem przyjemności.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:37

Widać musi się stać głośno o kiepskiej jakości w niektórych produktach Northa żeby w końcu zdano sobie sprawę z konsekwencji... Zbyt wiele kasy kosztuje taki sprzęt by można było udawać, że nic się nie dzieje albo wykręcać się "pechową partią" tym bardziej wciskając taka ciemnotę szkółkom gdzie raz - ludzie się znają na rzeczy i nie na jednym latawcu w życiu latali a dwa - szkółki kształtują popyt. Jest małe prawdopodobieństwo, że ktoś po szkółce jeśli uczył się na latawcu A będzie chciał kupić zupełnie inny latawiec B... ale jeśli będzie uczył się na stale prującym sie sprzęcie to wybierze nawet C byleby nie było to A... Best wydaje się, ze to zrozumiał a North - nadal twierdzę, że to super latawce ale firma powinna uczyć się na błędach... Kończąc - ja z Vegasem ani z Rhino nie miałem i nie mam najmniejszych problemów.

ALOHA!!

przemass
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:41

Tak jak napisałem, latawce są dość przyjemne, chociaż najbardziej podobał mi się Vegas ( dzięki dla Księcia za możliwość testów w czasie treningu :))...Tylko że Ty masz na myśli posiadanie latawca przez prywatnego użytkownika. Gwarantuję Ci, że ja z moimi latawcami też sporo przechodziłem i były w stanie igła. Co innego natomiast jeśli chodzi o kursantów którzy raczej nie dbają o latawce bo... nie umieją (?) lub nie chcą. Dla mnie to jest najlepszy test jakości, niestety te szkółkowe latawce go nie przeszły.

o ile jakieś tam usterki można zwalić na kursantów, o tyle wady w latawcu wyjętym z worka niestety już nie. Dlatego napisałem, że mam nadzieję że pewne rzeczy zostaną poprawione.

Wróć do „Recenzje & Opinie”