8 dni 23 knt!!! NON STOP!!! *za jedyne 1299pln!

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post25 maja 2009, 00:59

deluvian pisze:może ktos podpowiedzieć jaką piankę zabrać na lanzarote? Wystarczy krótka?

myśmy pierwsze dwa dni pływali w piankach krótkich i zanim weszlismy do wody korciło nas szukać sklepu żeby długie kupić :lol: , bo wrażenie było że na "oko" zimno będzie, tym bardziej że wszyscy lokalesi w longach :cry: . jednak spokojnie krótka nam wystarczyła, a od 3 - ego dnia trochę się zeźliliśmy że z kanarów bladzi wrócimy no i dobiła nas jedna lokaleska w bikini(na kicie oczywiście) i cała ekipą piany poszły do kufra :lol: Miłe zaskoczenie - nie było to pływanie w szortach za wszelką cenę, po prostu spoko, już do końca bez pianek pływaliśmy i to cały dzień - woda pewnie trusek ma rację ok 19 stopni, ale czy to tak mało? Poza tym minął miesiąc i może byc cieplej trochę, choć nie będzie to taka różnica jak Egipt. Inna sprawa że w długiej jesteś zawsze bezpieczniejszy, szczególnie w razie "jakbycoś" - myślę albo o nieplanowanej szarży np po otoczakach w przyboju :lol: , albo np dłuższym pobycie w wodzie w razie awarii sprzętu, zgubienia dechy zliszowania kita forever itd. Ja osobiście jak będę jechał na Lanzarote to biorę tylko długą piankę - ale 3/2 i ewentualnie jakiś ocieplacz - koszulkę, raczej będę się nastawiał na szorty , ale dla bezpieki piana niech będzie w bagażu - jakieś prądy zimne może albo się zjarasz za mocno :lol: :lol: i używaj kremów - b o nie czuć w ogóle że się opalasz.

Awatar użytkownika
deluvian

Post25 maja 2009, 13:27

dzieki za pomoc i konkretna odpowiedz

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 maja 2009, 18:05

sa jakies plany / chetni na jakis kolejny wyjaz niekoniecznie w to samo miejsce ? Stive cos kombinujesz ?

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post27 maja 2009, 19:04

tak, kombinuję, obecnie główną uwagę skupiam na naszym wybrzeżu, spotów do koloru do wyboru, a kolory na WG raczej bordo :lol: :lol: :lol:
ale jak masz jakiś plan , wiater yes, to dawaj, zaraz tytuł zmienię i będziemy szukać ekipy

Awatar użytkownika
aqula
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 16:03

bigfoot gt pisze:sa jakies plany / chetni na jakis kolejny wyjaz niekoniecznie w to samo miejsce ? Stive cos kombinujesz ?

Czy temat już upadł? Chyba zawsze jest ktoś chętny na spontan, lub ugadanie wyjazdu w kilka osób...

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 22:50

jak masz jakieś propo to dawaj, po to ten post jest, masz jakie pomysły, w sensie wiatr , cena , ??

Awatar użytkownika
aqula
Kontaktowanie:

Post03 cze 2009, 23:51

stiv amoralny pisze:jak masz jakieś propo to dawaj, po to ten post jest, masz jakie pomysły, w sensie wiatr , cena , ??

Miałem na uwadze pojawiające się LASTY na forum, chyba są to oferty pod ludzi którzy nie tylko leżą i piją SOKI :) ale też pływają na kajtach.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post04 cze 2009, 15:14

zdadza się, jest obecnie dosc duża grupa rodos zainteresowana, ale te lasty to takie słabe... :cry: na razie czekamy na jakieś ruchy cenowe, bo drogo...

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post26 cze 2009, 09:47

Stiv! Stary rowerze!
Cos Ci temat podupadl.. wiec go lekko stawiam. Jademy kajs? :wink:

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 12:54

szed pisze:Stiv! Stary rowerze!
Cos Ci temat podupadl.. wiec go lekko stawiam. Jademy kajs? :wink:

przepraszam , szedziku.. tak jak pisałem na rodos byliśmy sporą grupką od 15 do 22 czerwca, także dopiero się ogarnąłem. Nie pisałem nic bo primo- prognoza do dupy przed wyjazdem była, secundo - nie było żadnych mega ofert(my kupiliśmy w końcu tydzień w rainbow HB Pefkos Garden za 1500/os). Jednak prognozy się nie sprawdziły tym razem i mieliśmy codziennie mega mega pływanie. Jedyny kiepski akcent , to nam w 4-ty dzien pobytu właściciel wypożyczalni MARATON zabrał fury bo ktoś mu podkablował że na praso jego fury skoki w dal uprawiają :( kużwa .. no takie cienkie oponki mieli te daihatsu jak motorynka.... nie dało sie inaczej przez te zaspy. ale ogólnie wyjazd wypasiony wiatrowo i towarzysko.
Wakacje raczej na helu, natomiast na jesień/zima kalendarz obfity; wrzesień- rodos lub egipt, listopad - brasil, styczeń - vietnam. To takie orientacyjne terminy , jak miałbyś ochotę się podłączyć to jesteś bardzo mile widziany.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post29 cze 2009, 13:54

..no czyli wlasnie prognoza sie sprawdzila na Praso :). Tam nie ma co patrzec wg mnie na meteo od czerwca do wrzesnia tylko jechac!
Brasil tez mnie neci w tym terminie, tak ze pogadamy jeszcze na ten temat. A jak sie bede wybieral na hela to dam znaka.. moze akurat sie trafimy.
pozdro!

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post30 cze 2009, 01:12

no dawaj.. bierz ze sobą robina, pitpaf'a i wieloryba plus adamo:) ja siedzę teraz nonstop na polaris(wiatru brak) ale za to mam szanse prace dypl w końcu napisać... tak to przez te wszystkie wyjazdy od wrzesnia 2008 dopiero 15 stron mam...:czcionka 14:(

Awatar użytkownika
wieloryb
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post30 cze 2009, 08:47

stiv amoralny pisze:no dawaj.. bierz ze sobą robina, pitpaf'a i wieloryba plus adamo:) ja siedzę teraz nonstop na polaris(wiatru brak) ale za to mam szanse prace dypl w końcu napisać... tak to przez te wszystkie wyjazdy od wrzesnia 2008 dopiero 15 stron mam...:czcionka 14:(

Stiv z Ciebie to już niezły "obieżyswiat" :!:
Na pewno będzie trza coś zorganizować z wyjazdem tylko niech się wykrystalizuje prognoza.
Widzę że lubisz być wiecznym studentem :) a co do pracy magisterskiej to zmień sobie może jej temat na "Podróże w poszukiwaniu wiatru" na pewno zajmie więcej stron i będzie się przyjemniej pisało :wink:

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post30 cze 2009, 08:54

.. albo zmien wielkosc czcionki na 24 :wink:

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post30 cze 2009, 13:23

szed pisze:.. albo zmien wielkosc czcionki na 24 :wink:

...i potrójny odstęp między wierszami!!!

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”