z POZNANIA (i okolic) Kto/Gdzie/Kiedy?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
Mucha:)

Post11 cze 2009, 10:56

siema
jeśli nie wystartuję na hel w piątek to chętnie na kamienicę się przejadę, gdyż nigdy tam nie pływałem! Mam tylko mały problem: potrzebuję niski trapez (muszę chronić plecy)! mogę się zamienić na wysoki jednorazowo ;)
aha! mam auto i dwie osoby mogą się zabrać :)

kontakt 509319249
gg 3457900

groszkin

Post11 cze 2009, 13:57

Powidz jest lepsze jak kamienica?

Odleglosc ta sama, ja chetniej na kamienice bym sprobowal.

wieczorem postaram sie skontaktowac z potencjalnymi chetnymi

gg 2484893
tel 516 170 300

posnania
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 14:09

bigfoot gt pisze:WARUNEK musisz umiec halsowac sie po deske jakbys zgubil:)

No z tym to różnie. Jest szansa, że bez kapoku lepiej to będzie wychodzić ? :)

groszkin

Post11 cze 2009, 14:19

halsowanie sie po deske to podstawa, nie ma opcji, zeby stawac na dno i wracac sie pod wiatr czy cos w tym stylu. Jezeli Ci to nie wychodzi musisz to potrenowac koniecznie. Kapok nie jest potrzebny, ja spokojnie daje rade w samej piance.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 14:24

posnania pisze:
bigfoot gt pisze:WARUNEK musisz umiec halsowac sie po deske jakbys zgubil:)

No z tym to różnie. Jest szansa, że bez kapoku lepiej to będzie wychodzić ? :)

chodzio o to ze powidz to dosc duze jezioro wiec jak zgubisz deske to mozebyc problem by ja odnaleźć :)

a z tym kapokiem to juz ty musisz wiedziec jak tobie lepiej - jak jeszcze nie czujesz sie pewnie to powidz przy zachodnim kierunku stanowczo sobie odpusc !!!

przy zachodnim musisz umiec ostrzyc plynąc na desce!!!

groszkin

Post11 cze 2009, 17:26

mam prosbe, ustawilismy sie na jutro na kamienice z edim, moglby ktos podac jakis opis tego spotu, jak tam trafic itd. Zaden z nas tam nie byl i nie wiemy za bardzo co i jak.

Awatar użytkownika
Klimek
Deska: North TS
Latawiec: North Neo 7,10,12
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 17:49

groszkin pisze:mam prosbe, ustawilismy sie na jutro na kamienice z edim, moglby ktos podac jakis opis tego spotu, jak tam trafic itd. Zaden z nas tam nie byl i nie wiemy za bardzo co i jak.

przy południowym zachodzie i zachodzie(nieco mniej) na głównym spocie Kamienicy :) wiatr przy brzegu jest nierówny i kręci (wieje z nad drzew od brzegu) - generalnie latawki szaleją :) - takie małe uprzedzenie.

A co do drogi to:
Jedziecie na Wągrowiec - później skręcasz na Budzyń (mniej więcej 10km) i jesteś w Kamienicy - a tam główny spot to plaża przy dużym parkingu.
Czasami niektórzy startują z brzegu na lewo (patrząc z plaży w kierunku jeziora) od tego głównego spotu (z tymże tam wyjście przez trzciny :) )

ps. Jakby co ja atakuje powidz, tam powinno być równiej :)

groszkin

Post11 cze 2009, 17:51

No wlasnie widze, winguru poddaje dosyc ostre szkwaly, jedziesz sam na ten powidz? Tam jest lepiej niz na kamienicy?

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 17:55

groszkin pisze:mam prosbe, ustawilismy sie na jutro na kamienice z edim, moglby ktos podac jakis opis tego spotu, jak tam trafic itd. Zaden z nas tam nie byl i nie wiemy za bardzo co i jak.

z poznania dajesz na wągrowiec . Przez wągrowiec cały czas prosto dojezdzasz do skrzyzowania ze swiatlami - dajesz w lewo nastepnie pierwsza w prawo (przejazd przez tory) caly czas dajesz prosto po paru km znowu przejezdzasz przez tory (po lewej bedzie jakby komis samochodowy) cisniesz w prawo (nie pamietam czy jest na wprost jakas droga wiec wal w prawo) pozniej znowu parenascie km dojezdzasz do miejscowosc kamienica i dajesz za zakretem ktory jest w lewo ty skrecasz w prawo tka wąska droga (200m i jestes nad samym jeziorem)

przed jeziorem jest parking taki z ialego kamyszku mijasz go i jedziesz nad same jezioro, tam parkujesz kolo metalowego garażu :)

kajty pompujemy zawsze na plazy:)

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 17:55

poszukaj tematu KAMIENICA PO ROBOCIE sa tam fotki spotu:)

Awatar użytkownika
Klimek
Deska: North TS
Latawiec: North Neo 7,10,12
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 18:16

groszkin pisze:No wlasnie widze, winguru poddaje dosyc ostre szkwaly, jedziesz sam na ten powidz? Tam jest lepiej niz na kamienicy?

Wiatr na bank będzie równiejszy przy tym kierunku, a pewnie parę osób tam się znajdzie na miejscu. Generalnie autem jadę sam, tyle że prosto z roboty i ciężko będzie mi kogoś zabrać bo nie wiem jak długo robota potrwa ;)

groszkin

Post11 cze 2009, 19:26

Wiatr na bank będzie równiejszy przy tym kierunku, a pewnie parę osób tam się znajdzie na miejscu. Generalnie autem jadę sam, tyle że prosto z roboty i ciężko będzie mi kogoś zabrać bo nie wiem jak długo robota potrwa Wink

Jednak sprobuje na kamienice, chce jechac rano, bo jutro akurat mam wolne. Moze innym razem jakos sie zgadamy.

Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post11 cze 2009, 20:38

groszkin na windguru masz zakładkę map opartą na google map i to ci powinno dać obraz spotu . pozdro

masz linka
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... =saveplace

Awatar użytkownika
Kris.
Kontaktowanie:

Post12 cze 2009, 10:44

ktos sie wybiera jutro kolo poludnia na kamienice?ma troche odkrecic na pn-zach wiec bedzie niezle... :D

Awatar użytkownika
Archie
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post12 cze 2009, 13:00

Ja jade :twisted:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”