peg pisze:wg mnie 15m to zbyt duży latawiec jak dla Ciebie i tylko z tego powodu masz problem z ostrzeniem (problem z utrzymaniem krawędzi). wydaje mi się, że powinieneś korzystać z latawca 12-13m jako podstawowy.
mbial pisze:Hej ja dla przykładu ważę 100kg odkąd się przesiadłem na 12 (wcześniej 15) nie dość ze zacząłem bez problemu ostrzyć to jeszcze dodatkowo nauczyłem się robić proste skoki. Pływam głownie na śródlądziu mam deskę EXT i daję rade od 12-13 węzłów.
mac. pisze:Sam ważę ponad 110 kg i przetestowałem to, ext plus latawiec 13 to jest to.
Ziomek. pisze:mac. pisze:Sam ważę ponad 110 kg i przetestowałem to, ext plus latawiec 13 to jest to.
z ciekawosci od ilu węzłów na tym zestawie pływasz komfortowo?
bo nieprawdopodobnym wydaje się by było to mniej niż jakieś 16 węzłów..
pzdr
mac. pisze:Zresztą jeśli chodzi o duże ext ,pytałem ciebie Darku o zdanie w zeszłym roku (czy warto kupić taką deskę żeby powiększyć zakres pływania, czy lepiej duży latawiec) - konkluzja była taka że trzeba spróbować. Spróbowałem z deską, było super i nabyłem deskę.Jestem happy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości