gdzie na Fuerteventura? będzie ktoś może od 27.04?

Ustawki na pływanko, transport, spotkania, noclegi, imprezy, itp.
Dziećkowice | Kadyny | Mazury | Poręba | Poznań | Szczecin | Trójmiasto | Wrocław | Zegrze
Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2009, 18:07

wybieram się tam 27.04 - ktoś też może leci?
Znalazłem dwie bazy

http://www.flagbeach.com

http://rene-egli.com

- kto był i wie gdzie jakie są warunki (woda fala czy płaska) - która polecacie dla raczej średniozaawansowanego?
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2009, 12:45 przez ronino, łącznie zmieniany 1 raz.

PawelGlw
Deska: AH Pro
Latawiec: Cabrinha SB i ND

Post15 kwie 2009, 21:36

ja bede z powrotem na fuercie od soboty
powninem byc gdziesz w rene-egli gdzie w sumie pracuje
teraz tak dla srednio zaawansowanego
oba miejsca pasuja
na sotavento masz lagune (polecam tu sprawdzic pływy) do tego z reguly mocny wiatr side-off shore i bywa w niektorych miejscach szkwalisty, do tego po horyzont szeroka plaza, na morzu czasem bywa dość spory czop ale z reguly jest w miare plasko i do tego w razie potrzeby asekuracja
kazde zwiezienie sprzetu kosztowalo 30 E (dla obcego) dal klientów gratis

flag beach wieje czasem caly dzien czasem tylko popoludniu ale jak wieje to rowno i wzdluz lub do brzegu przy niskim stanie wody mozna zauwazyc troche kamieni i skal glownie fala, ale bez jakis olbrzymow da sie plywac
wpadajac na plaze warto zainteresowac sie resjstracja za pare euro w bazie flag asekuracja wtedy nic nie kosztuje

rene egli to w miare dobra organizacja i masa niemcow posrod innych nacji

flag beach dobry freestyle na okolo i do tego masa angolii i nie tylko

Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2009, 10:32

ja bede na flag beach od niedzieli, biorą 15 euro za tydzien asekuracji. Jak zajade moge dac znac jak to wyglada

cez

Post18 kwie 2009, 20:30

na flag bech asekuracja raczej zbędna ale 20 km od corajecho na el cotio raczej konieczna ale jej nie ma więc... licz na swoje umiejętności:)
o płaskiej wodzie to zapomnijcie tzn jest z conajmniej metrowym przybojem to nie zatoka to jest prawdziwa jazda....
Sotavento laguna jest ale trzeba mieć szczęćie musi się wypełnić

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post23 kwie 2009, 15:56

PILNIE Szukam kogoś na wylot w 27.04 !!!! . Super cena i prognoza!!! tel 515102116

Awatar użytkownika
Sz@jA
Deska: nobile skywaker
Latawiec: cabrinha
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2009, 18:00

będę się kręcił po bazach rene egli od poniedziałku 8)
Mam pytanie, czy brać quiver i tam wszystko wsadzić razem z ciuchami ,czy walizka i tylko deska w pokrowcu?
Macie pojęcie ile kasują na okęciu za zestaw walizka+deska?

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2009, 20:42

ja spróbuje qiver jako walizkę puścić - trzeba tylko w 17 kg (limit) się zmieścić - jak na razie 2 razy do Egiptu mi się udało - da rade ale przy założeniu że latawce bierze się jako bagaż podręczny

będę we 2 osoby na Flag Beach bo będę w hotelu Oasis Papagayo - lecimy z W-wy - myślimy jednak co by auto wypożyczyć i trochę pojeździć po wyspie

jestem raczej mniej zaawansowany niż bardziej więc mam nadzieje że pierwszych skoków się nauczę

Awatar użytkownika
robinm

Post23 kwie 2009, 22:01

Auto niezbędnie i należy brac od razu na lotnisku (100Euro/tydzień), inaczej kierowca będzie próbował skasowac Cie 20 Euro za transport dechy.
Fuerte raczej średnio widzę dla początkujących, FlagBeach zupełnie do nauki się nie nadaje. Jedyne miejsce to lagunka na Sotavento, ale masz z Papagayo ponad 1h jazdy autem i trzeba znac dokładnie tabelke pływów, bo pojawia sie tylko na kilka godzin lub wcale :!:

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post24 kwie 2009, 22:09

Ja właśnie wróciłem. Byłem w Corralejo i kajtowałem generalnie na Flag Beach. Wiało codziennie - od rana z reguły na moją 13tkę a po południą na 9tkę. Na Sotavento też było całkiem fajnie i tak jak ktoś napisałał wiatr delikatnie od brzegu i nie było takich fal jak na Flag Beach. W zasadzie czy wybierzesz hotel w Coralejo, Costa Calma czy Moro Jable to wszędzie jest podobnie - tzn trzeba dojechać do plaży/spotu. Trochę żałowałem po powrocie, że jednak nie wybrałem w tej samej cenie hotelu 4* z basenem ze słodką wodą/bo miło się wykąpać w słodkiej wodzie/ all inc w Morro Jable...
Pzdr

Awatar użytkownika
robinm

Post24 kwie 2009, 23:16

No i lecę 27.04 do MonicaBeach czyli jazda przez pierwsze dni po lagunce na Sotavento.
Leciał ktoś tymi popieprz... liniami cypryjskimi na Fuerte :?: Już chyba mniej bagażu nie mogli wpisac 17kg i 3kg podręcznego.
Nie wie ktoś czy się czepiają w Warszawie i ile obecnie kosztuje przewóz qiwera :?:

Awatar użytkownika
Sz@jA
Deska: nobile skywaker
Latawiec: cabrinha
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2009, 01:08

55€ w jedną mańkę

Awatar użytkownika
Trusek
Deska: Su2
Latawiec: North Rebel 9 i 12

Post25 kwie 2009, 18:32

Ja miałem szczęście - pytali czy to sprzęt sportowy - oczywiścię Nieee Skąd!!!
Ale mam dużą torbę, trochę już po przejściach i po prostu powiedziałem że mam dwie mniejsze w środku. Miałem w niej 13tke, 9tke i Nobilka124- 17kg.
Jednakże co by nie było - czepiają się!!!

Awatar użytkownika
bolo272
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2009, 18:53

z lotniska do Corralejo mozna dojechac autobusem za 6E (najpierw nr3 do Puerto de Rosario a potem 6 do Corralejo) ja jakos nie ogarnalem i koles zawiozl mnie bezposrednio do Corralejo za 10 E z deska nei bylo problemu.

Awatar użytkownika
robinm

Post25 kwie 2009, 19:43

No i pozmieniało się od zeszłego roku :? Oprócz czepiania jeszcze nie mogę tanio przez neta zaklepać jakiegoś auta na lotnisku :shock: .
Ma może ktoś jakiś sprawdzony namiar (oprócz tych oczywistych) albo jedzie ktoś do Costa Calma z Wa-wy 27.04 to może połączymy siły i coś większego się weźmie:?:

Wróć do „Kto/Gdzie/Kiedy”