Rodos / Hotel Blue Horizon / Trianda - POMOCY!!! :)

Miejscówki Kitesurfingowe
KubaD

Post20 lut 2009, 21:20

Witam wszystkich!
byc moze temat ten byl juz poruszany ale niestety go na forum nie odnalazlem i w zwiazku z tym pytanie:
czy w oklicy hotelu Blue Horizon w Triandzie mozna plywac na KAJCIE ??
wiem, ze glwonie to praso ale wybieramy sie z rodzinami.... :) i stad takie pytanko, bardzo prosze o info
pozdrawiam,
K
Ostatnio zmieniony 21 lut 2009, 19:29 przez KubaD, łącznie zmieniany 1 raz.

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post20 lut 2009, 22:25

KubaD pisze:Witam wszystkich!
byc moze temat ten byl juz poruszany ale niestety go na forum nie odnalazlem i w zwiazku z tym pytanie:
wiem, ze glwonie to praso ale wybieramy sie z rodzinami.... :) i stad takie pytanko, bardzo prosze o info
pozdrawiam,
K

Zdecydowanie na kite tylko Praso, ale wypożycz samochód i 30 jesteś na miejscu.
pzdr

KubaD

Post20 lut 2009, 22:35

evolutionVIII pisze:
pozdrawiam,
K

pzdr

to musze przyznac, ze mnie toroche zmartwiles.... wybieramy sie wlasnie w czerwcu duza grupa ( tym razem z rodzinami i dzieciarami ) do tego hotelu i mialem nadzieje ze da sie tam plywac, tym bardziej ze jest tam rowniez baza WS ProCenter. a tak z ciekawosci ile kosztuje wynajecue samochodu i ile km jest na praso ??
K

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post21 lut 2009, 07:19

KubaD pisze:
evolutionVIII pisze:
pozdrawiam,
K

pzdr

to musze przyznac, ze mnie toroche zmartwiles.... wybieramy sie wlasnie w czerwcu duza grupa ( tym razem z rodzinami i dzieciarami ) do tego hotelu i mialem nadzieje ze da sie tam plywac, tym bardziej ze jest tam rowniez baza WS ProCenter. a tak z ciekawosci ile kosztuje wynajecue samochodu i ile km jest na praso ??
K

Baza rzeczywiście jest ale z tego co pamietam, żwirowa plaż i troche małomiejsca żeby się odpalić, oczwiście możesz spróbować. Samochód nalepiej wypożyczyć na miejscu, wypożyczalni tyle ile na Marszałkowskiej budek z kebabami :D . korzystałem z największej ( Marathon) 30 euro za dzień Panda z klimą gratis dadzą relingi, żebyś sprzętu nie targał w środku, do Praso będziesz miał jakieś 60 km albo troche więcej, ale żadnych korków i dobry dojazd. Na praso parkujesz praktycznie na środku spotu i ogień,,,,,,,,, Od czerwca do września wieje praktycznie non stop :evil: wykup asekurację (50 euro na tydzień) jeżeli będziesz na płaskiej stronie to cię zwiozą jak się rozsypiesz. No i uważaj bo przy brzegu ciasno.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post21 lut 2009, 10:00

Plywac sie tam da na kajcie.. czemu nie. Natomiast to jest miejsce raczej bardziej dla WS. Poza tym brak jest tam tego 'czegos' co jest na Praso i dopiero jak tam pojedziesz to zrozumiesz co mam na mysli. Jezdzenie codziennie przez cala wyspe na spot na Praso jest delikatnie mowiac bez sensu... to po co brales tam hotel (poza tym to troche dalej jest niz kolega pisze wyzej). Moja rada: skoro juz tam masz hotel (wg mnie blad) to plywaj tam natomiast wez sobie bryke i przynajmniej 1 czy 2 razy pojedz na caly dzien na spot na Prassonisi. Nie mozna tam poprostu nie byc bedac na Rhodos.

Awatar użytkownika
Pedro
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post21 lut 2009, 12:27

A jak tam jest to nawet widać u Adasia w awatarze :D

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post21 lut 2009, 12:31

Pedro pisze:A jak tam jest to nawet widać u Adasia w awatarze :D

..hehe.. no dokladnie :)

KubaD

Post21 lut 2009, 16:11

czolem,
odpowiedz na pytanie dlaczego wlasnie tam jest banalnie prosta:
wyjazd z zonami i dzieciarami.... czyli, basen, plaza, drinki ze slomka, wiecozrne romantis-fantastis po bulwarze itp..... sprobujcie wytlumaczyc naszym z.... aby kisily nic nie robiac na plazy w Praso.... - powodzenia!
Praso jest nam doskonale znane wlacznie z ludzmi , ktorzy tam biznaes prowadza i ten spot roniez zaliczymy ale 75% czasu spedzimy na Triandzie i stad pytanie: czy ktos tam plywal lub mam jakies doswiadczenia z tego miejsca i ew. co moze polecic ( oprocz praso , pls! :) )
Oczywisic bardzo dziekuje za wszytskie odpowiedzi ale postarajcie sie zrozumiec "o co kaman" :)
z kajtowym pozdrowieniem,
K

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post22 lut 2009, 00:31

To ja sie jeszcze tak podlacze do watku:) Powiedzcie najlbizej Praso taki hotel co bym mogl z zona i dzieciakiem jechac...to ktory??Co polecacie ,bo tak jak Kuba mowi zonie sie nie wytlumaczy bo to juz takie stworzenie a i corcia zbyt mala zeby kitowac.

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post22 lut 2009, 09:22

Jak potrzebujecie duzych luksusow i obfitego zycia nocnego to szukajcie hoteli w Lindos, a jak troche mniejszych to moze wystarczy w Genadi (ale to wiocha raczej). Natomiast ja tam bardzo lubie greckie wiochy.
Poza tym polecam odpalic Google Earth i poogladac sobie wszystko. Napewno wiecej zobaczycie i sie dowiecie niz z opisow i fotografii biur podrozy. Tak czy siak napewno nie trzeba brac hoteli na polnocy wyspy i dymac 1.5 godz przez cala wyspe. Do 30 min od Praso tez jest od groma wypasnych hoteli.

Awatar użytkownika
hahscilojanusz
Deska: S-Quad 5"7
Latawiec: Cabrinha Nomad 7 m
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post22 lut 2009, 12:42

Witam
wprawdzie zaczynam dopiero z kitem ale od wielu lat płwam na ws.Byłem pare razy ok 1km od tego hotelu w hotelu blue bay-500m od niego jest miejsce do kajtowania.Jak wieje pływało tam zawsze ok 30 kajtów.

KubaD

Post22 lut 2009, 14:18

hahscilojanusz pisze:Witam
wprawdzie zaczynam dopiero z kitem ale od wielu lat płwam na ws.Byłem pare razy ok 1km od tego hotelu w hotelu blue bay-500m od niego jest miejsce do kajtowania.Jak wieje pływało tam zawsze ok 30 kajtów.

witam,
i to jest dla mnie odpowedz - wielkie dzieki. mam nadzieje,ze bedzie ok. a praso pare razy odwiedzimy i pewnie nie tylko w celach sportowych... )
jesli ktos ma jeszcze podobne doswiadcznia to prosze o info bo tego nigdy nie jest za wiele!
Maslak - thks, za zrozumienie - zona, dzieci itd... :) a zon na wyjezdzie, ktore beda zmuszone "zrozumiec "bedzie zancznie wiecej.... :)
pozdrawiam,
K

Awatar użytkownika
Perelka

Post27 lut 2009, 22:28

Tam jest side shore lekko do brzegu wiec jak zlapiesz stopa pod wiatr to bedziesz mial piekna jazde z fala(czesto sie robia) a wtedy zapomnij o prasonisi bo tam bylo dobrze pare lat temu;)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post27 lut 2009, 23:44

Perelka pisze:Tam jest side shore lekko do brzegu wiec jak zlapiesz stopa pod wiatr to bedziesz mial piekna jazde z fala(czesto sie robia) a wtedy zapomnij o prasonisi bo tam bylo dobrze pare lat temu;)

:).. a co sie niby zmieniolo od tego czasu?? Fale sie pokrzywily czy co..

Awatar użytkownika
Perelka

Post01 mar 2009, 11:34

to ze jak sobie spokojnie mieszkasz na wydmach w namiocie to wbija policja i Ci wszystko rozpier... a hotele w samym praso sa drogie to raz a dwa to za duzy tlok na wodzie a po trzecie to dobre fale trafiaja sie rzadko:/

Wróć do „Spoty”