deska north jamie pro 131 ???

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
sithijka

Post20 sty 2009, 20:57

czy ktoś z Was miał okazje pływac na northie jamie pro z 2008 ? jakie odczucia , czy jest wystarczajaco miekka? czy moze konkurowac z nobile 666 ? [/code]

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post20 sty 2009, 22:55

sithijka pisze:czy ktoś z Was miał okazje pływac na northie jamie pro z 2008 ? jakie odczucia , czy jest wystarczajaco miekka? czy moze konkurowac z nobile 666 ? [/code]

Śmigamy na takich też. Co masz na mysli mówiąc, czy jest miękka?
Chodzi ci o ladowania po skokach?
Najlepiej przepłyń się Jamie i na 666 wyrobisz własne zdanie.
Jak by co wal na PW
pzdr

Awatar użytkownika
nuusia
Kontaktowanie:

Post21 sty 2009, 09:33

ja pływałąm, ale nie mogę się wypowiedzieć jak w stosunku do 666 bo nie pływałam...

mitsu
Deska: fifty
Latawiec: gts3 xr7
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post07 kwie 2009, 12:27

sory, ze odgrzebuje stary temat, ale przymierzam sie do jamiego 08 129cm badz 131 i tu moje pytanie, bo nic nie wiem o jamiem, plywalem na 666 i odczucia mialem srednie,

przy wadze 75kg i helixie 12 08, dam rade na niej ruszyc od 11 wezlow ?

czy powinenem inwestowac w dluzsza ? rowniez ogolnie moze ktos napisac cos o deseczce, interesuje mnie jej ostrzenie, czy da rade do luznego freeridu jak 555 itd

pzdr

Angoola
Deska: North Pro Models
Latawiec: North For All
Lokalizacja: . Ustka . Rowy . Łeba . Słupsk . www.angoola.pl, Evo , Select , WHIP, NKB, 2011 .
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2009, 21:57

Witaj Czuri , niewiele udzielam się na forum ale jeśli chodzi o markę
NORTH KITEBOARDING oddam swój subiektywny głos ,otóż plyawm na tym
brand'dzie od 2004 r .Pierwszą moja deską była wlaśnie owa Jaime Pro .
Z braku wiedzy kupilem deskę o wymiarach 126/37,5 , była to bardzo fajna deska ale moje umiejetności nie dorastaly do jej możliwości więc bardzo szybko nie marnujac czasu dokupilem jej większa siostre ,wtedy NORTH wypuścił na rynek deskę o rozmiar wiekszą ktora do dziś funkcjonuje w tych gabarytach , jest to " L ".To byl bardzo dobry wybór , pochodze z nad morza na codzień pływam w USTCE , gorąco polecam ten spot ,ale nie o tym mowa ,czyli w promieniu 50 kilometrów lini brzegowej mamy dostęp do sporej liczby spotów tak paskich , z czopem jak i sporą baltic wave.
Dokladnie to właśnie ten rozmiar dał mi komfort w rozwoju a mamy podobną masę ciała . Deska w tym rozmiarze czyli " L" daje rade w mocnych hardcore'owych warunkach jak i przy słabym wietrze .Clue: bierz Elke ,co roku zmieniam dechę na nowszy model ,deski ewoluują ale nigdy nie biore mniejszego rozmiaru , jesli chodzi o miękkosć o którą pytasz to jest taka jaką powinna mięć deska uniwersalna ,ostrzenie zawsze bylo jej mocną strona ale od 2007 roku od momentu kiedy wprowadzono asymetryczną concave deska robi góre sama :) oczywiście zależy to od Ciebie ale jest naprawde przyjazna , skoki lądowania ok ,super trzyma krawędz. Jeśli chodzi o nowa szkole to proponował bym poszukać deski twardszej i szybszej w North'cie temat ten objedzie Ci Cesar Pro .Lecz jeśli nie jesteś prosem to Jaime Pro " L " jest baardzo dobrym wyborem , raz spróbujesz i nie będziesz chcial innej .Myslę że tych pare słów pomorze Tobie dokonać wyboru , jeśli nie kupić to napewno popływać . Ps .Dla wszystkich przeciwników tej opinii informuje ze jest to moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać .Pozdrówka dla wszystkich Pilar :wink:

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2009, 22:04

A tak off, mam ostatnią jaimie 09 132cm potestową w starej cenie.
pzdr

Wróć do „Recenzje & Opinie”