Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post22 lis 2008, 20:05

Jutro planuje spakować sprzęt i pojechać gdzieś w poszukiwaniu śniegu. Wstępnie chce odwiedzić Świebodziće i tamtejsze lotnisko. Może ktoś ma jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post22 lis 2008, 22:00

QBAepp11 pisze:Jutro planuje spakować sprzęt i pojechać gdzieś w poszukiwaniu śniegu. Wstępnie chce odwiedzić Świebodziće i tamtejsze lotnisko. Może ktoś ma jakieś pomysły?

Otworzyliśmy dzisiaj sezon w przyzwoitych warunkach.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Więcej fotek tutaj: http://www.flickr.com/photos/27294807@N00/sets/72157609731439972/show/

Obawiam się że jutro będzie problem ze zbyt mocnym wiatrem, dopiero póżnym popołudniem powinno się troche uspokoić.

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post23 lis 2008, 21:01

Bajerka ;) Jak to jest z tym lotnichem - może tam nas ktoś pogonić?

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post24 lis 2008, 17:50

michu_wrc pisze:Bajerka ;) Jak to jest z tym lotnichem - może tam nas ktoś pogonić?

Nie powinno być problemów, dyrektor Aeroklubu nie ma nic przeciwko temu żebyśmy korzystali z lotniska w zimie kiedy generalnie nie ma lotów.

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2008, 17:58

Waruneczki - bajka ;)
Zazdrość trochę zżera ;)
(mnie)

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post24 lis 2008, 18:10

patron pisze:Waruneczki - bajka ;)
Zazdrość trochę zżera ;)
(mnie)

Wczoraj niestety wywiało śnieg i pokrywa śnieżna zmniejszyła się, mimo że dopadało więcej śniegu, więc warunki nie są już fajne :( .

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post25 lis 2008, 09:48

Co powiecie na wypad do Ramzovej albo Pusty Hill? Z Wrocka chyba najblizej jest do Ramzowej. Kamerka pokazuje ze snieg jest i sie chyba utrzyma do weekendu.A jak by ktos byl w tych miejscach w tygodniu to dajcie cynk jak z warunkami.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 lis 2008, 11:35

QBAepp11 pisze:Co powiecie na wypad do Ramzovej albo Pusty Hill? Z Wrocka chyba najblizej jest do Ramzowej. Kamerka pokazuje ze snieg jest i sie chyba utrzyma do weekendu.A jak by ktos byl w tych miejscach w tygodniu to dajcie cynk jak z warunkami.

masz moze informacje jesli chodzi o ramzovą jak wygląda sprawa z wyciągami:)? czy bedą juz czynne

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post25 lis 2008, 12:12

bigfoot gt pisze: masz moze informacje jesli chodzi o ramzovą jak wygląda sprawa z wyciągami:)? czy bedą juz czynne

Niestety nie :(

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post02 sty 2009, 14:42

Wybiera się ktoś na SK w weekend? Może Ramzova lub Pusty Hill ewentualnie Zieleniec ale nie wiem jak tam ze sniegiem.Jakby co to moge zabrać 2 osoby

ArthuR
Postawił piwka: 1 raz

Post03 sty 2009, 12:14

jakie aktualnie warunki śniegowe w okolicach wrocka?
macie jakąś miejscówkę do polecenia, najlepiej w kierunku poznania?

Awatar użytkownika
michu_wrc
Kontaktowanie:

Post17 sty 2009, 09:04

Ktoś z Wrocka ma w planach pośmigać dzisiaj lub jutro po polach? Widziałem, że na buforowej jest wystarczająco śniegu + troszku wieje ;-)

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Kontaktowanie:

Post17 sty 2009, 09:19

Ja myśle żeby jutro do Ramzowej wyskoczyć albo do Turawy

Awatar użytkownika
Fikus
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 28 razy
Kontaktowanie:

Post20 sty 2009, 12:25

elou, powoli spływa śnieg z pól na nizinach, i teraz właśnie pytanko gdzie najbliżej wrocka jest w miarę wysoko jakieś płaskie pole do potrenowania... ramzową i równie oczywiście znam, ale to i daleko niedobrze na szlifowanie podstaw;)

to lotnisko przy świebodzicach wygląda bardzo ok, po drodze mam jeszcze lotnisko Mirosławice, ale pewnie zostały same zmrożone łaty śniegu, w sumie chyba najbliżej góry sowie ok 70km od wro, tylko że dokładnie nie znam tam wystarczająco bezpiecznego i płaskiego poletka do pofikania, a przy wyciągach trochę hardcore...

jadąc drogą 5 na lubawkę widziałem fajne otwarte tereny zarazza dobromierzem, może tam możnaby polatać?

Awatar użytkownika
sander
Kontaktowanie:

Post20 sty 2009, 22:59

Fikus pisze:elou, powoli spływa śnieg z pól na nizinach, i teraz właśnie pytanko gdzie najbliżej wrocka jest w miarę wysoko jakieś płaskie pole do potrenowania... ramzową i równie oczywiście znam, ale to i daleko niedobrze na szlifowanie podstaw;)

to lotnisko przy świebodzicach wygląda bardzo ok, po drodze mam jeszcze lotnisko Mirosławice, ale pewnie zostały same zmrożone łaty śniegu, w sumie chyba najbliżej góry sowie ok 70km od wro, tylko że dokładnie nie znam tam wystarczająco bezpiecznego i płaskiego poletka do pofikania, a przy wyciągach trochę hardcore...

jadąc drogą 5 na lubawkę widziałem fajne otwarte tereny zarazza dobromierzem, może tam możnaby polatać?

W tej chwili jedyny dobry spot z warunkami śniegowymi w okolicy to Równia, w Górach Sowich raczej nie znajdziesz dużego pola z otwartą przestrzenią i w miare równym wiatrem, mi się nie udało.
Na lądowisku w Świebodzicach śnieg wywiało zanim jeszcze zdążył się stopić, ale 10km dalej i troche wyżej mamy inny lepszy "secret spot" :wink: , na którym w niedziele jeszcze były niezłe warunki, ale w tej chwili już nawet tam większość śniegu popłynęła.
Pola za Dobromierzem w kierunku Jeleniej widziałem ale dobrego miejsca z otwartą przestrzenią nie wypatrzyłem, tam śniegu już na pewno też zostało niewiele.
Jeżeli Równia odpada to osobiście poczekałbym do następnych opadów.

Wróć do „Snowkiting Forum”