W pakiecie override ids dostalem 2 rzeczy - pierscien zaciskowy + tulejke ktorej kawalek widac na dole (jest wewnatrz tej prowadnicy do linek trymowania)

Bubel? [/url]
BraCuru pisze:bartofslaves pisze: Moge sobie na maxa go zacisnac a on i tak jest luzny. Jedyny opor jaki stawia nie wynika z zacisniecia a z tulejki ktora wchodzi pod element prowadzacy linki do trymowania. Anyone?
Jesli masz nowy stoper i tulejke to pierwszy raz o tym slysze. Ciekaw jestem rowniez czy ktos ma podobne doswiadczenia.
Do tej pory takie objawy byly jedynie wynikiem zuzycia od tarcia - przede wszystkim tulejki a w drugiej kolejnosci samego pierscienia.
Wowczas najlepszym rozwiazaniem jest wymiana calego patentu.
Mozna bawic sie w odtworzenie startej powierzchni poprzez nalozenie odpowiedniej warstwy twardego kleju - ale to sa jednorazowe metody dobre, gdy nie ma sie dostepu do czesci zamiennych.
Maniek'75. Ja zwijam tak, ze powietrze z tub poprzecznych automatycznie jest wypychane podczas rolowania (oprocz srodkowej tuby).
Efekt taki uzyskasz jak zlozysz koncowke latawca z najmniejsza tuba i bedziesz rolowal latawiec zachowujac kąt prosty w stosunku do tuby glownej.
Zauwaz, ze w takiej sytuacji kolejne tuby zwijane sa od zamknietego konca.
Jesli bedziesz zwijal to srednio ciasno to powietrze automatycznie bedzie wypychane do tuby glownej.
Nastepnie skladam go na 3 i dosciskam zlozony tak latawiec wypychajac ostatni dech kajta.
Zamykam korek i wkladam go przez otwartą przednią kieszen plecaka.
Jakby to bylo nie jasne to moge zrobic foto prezentacje jak bede mial czas.
bartofslaves pisze:Bracuru gdzie sa 2 srubki i o jaka tulejke tobie chodzi?:)
tutaj nie ma śrubki, jest tylko dziurka ale śrubki w zestawie nie dali
toomaj pisze:w moim zestawie srubki nie bylo
OlaM. pisze:hej , mam pytanie jak z trymować linki sterujące w Crossbow IDS 2009?
Dzięki za odpowiedz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości