PKRA Brazylia-eliminacje mezczyzn

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 lis 2004, 18:43

A co to flat5 :?:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 lis 2004, 18:47

laduje hp do `blind`.

ciezko to sobie nawet wyobrazic :shock:
Ostatnio zmieniony 25 lis 2004, 18:56 przez rolnik, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post25 lis 2004, 18:50

Ja wogóle nie kumam o czym ten Mirek pisze :roll: A gdzie detmeny i
360 które kiedyś były mega trikami. Co się dzieje Ja wysiadam i nie jadę dalej :)

Awatar użytkownika
rolnik

Post25 lis 2004, 18:59

rolnik pisze:
laduje hp do `blind`.

ciezko to sobie nawet wyobrazic :shock:

underloop ze slim chance

Jak to wyglada?

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post25 lis 2004, 19:17

W następnej relacji spodziewam się usłyszeć, że Janek właśnie wchodzi na orbirę Saturna a Hadlow jest już poza układem słonecznym i właśnie nawiązał pierwszy kontakt z obcymi - będzie ich przekonywał, że z czułkami też da się pływać... A mi wmawiali w szkółce, że w tydzień nauczą mnie kitesurfingu :roll: Mirku czy możesz popytać w Brazylii co oni tam mają na myśli mówiąc "KITESURFING"? Bo to - co my tutaj robimy jest w porównaniu tak excytujące jak spacer dookoła bloku z cierpiącym na zadyszkę starym jamnikiem :oops: Teraz tylko nie wiem czego mogę życzyć Jankowi i Ani bo trochę się zagubiłem :? Chyba żeby Janek przeskoczył Panamę a Ania przeczytała wszystkie dzieła Lenina kręcąc kite'loopy i jako Kite'revolucjonistka wyzwoli nas z panujacej tu ciemnoty i kułactwa! :shock:
A ja głupi chciałem sobie dokupić latawców... Kosiarkę sobie kupię :evil: I bedę kręcił nią 360tki na plaży :twisted:
OU YEEAA! You like that beach! Dont YA! 8)
Free Your Mind...
Pozdroo for all! :D

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post25 lis 2004, 20:06

sampan pisze:A ja głupi chciałem sobie dokupić latawców... Kosiarkę sobie kupię :evil: I bedę kręcił nią 360tki na plaży :twisted:

To musisz się pospieszyć bo jak konkurencja wzrośnie tak jak w kitesurfingu to wkrótce trzeba będzie też mykać z tą kosiarką jakieś hp, bladeloopy itp. ;)

Awatar użytkownika
rolnik

Post25 lis 2004, 20:54

Z kosiarkami uwazajcie bo nie wsystkim na spotach sie podobaja :wink:

MirekS

Post25 lis 2004, 22:06

Spokojnie, luz 8)
flat 3 to obrot wokol osi ciala o 360 z przelozeniem bara za plecami, oczywiscie podczas skoku (plaszczyzna deski jest rownolegla do powierzchni wody)-dokladniej juz nie umiem 8)
zatem flat 5 to obrot o 540 z hp, a flat 7 to 720 z hp.
Te wszystkie trudne triki, ktore czasem ciezko rozpoznac robi tylko czolowka, czyli ok 40 tutaj startujacych, a te najbardziej hard-core´owe czyli kiteloop hp, underloopy, downloopy `do blinda` i najtrudniejsze rodzaje hp `na powerze` tylko ok 10 najlepszych :notworthy:
To co Jasio zaprezentowal w Rewie na zawodach Redbulla to `male miki`w porownaniu z tym co pokazuje tutaj :shock:
Mam nadzieje, ze jutro zdola sie `odkuc`choc i tak uwazam, ze to fantastyczny wynik :clap:
Pozdrawiam wszystkich :hand:

Dr Eutanator

Post25 lis 2004, 22:15

MirekS pisze: a flat 7 to 720 z hp.

czyli podwójny hp !!

widziałem na filmiku, jak A.Philip próbował coś takiego w czasie jednej z edycji tegorocznej PKRA - masakra

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post25 lis 2004, 22:49

aż miło poczytać... :clap:

MirekS

Post25 lis 2004, 23:37

zdjecia z zawodow-w tym z dzisiejszego dnia znajdziecie na stroniach:
www.divulgaacao.com/superkite/
www.superkite.com.br

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post26 lis 2004, 00:05

A w takim razie co to underloop :?:

Arek

Post26 lis 2004, 15:42

onzo pisze:A w takim razie co to underloop :?:

Underloop lub inaczej downloop, to kiteloop krecony do przodu tuz nad powierzchnia wody.
pzdr A.

MirekS

Post26 lis 2004, 17:11

Witam ponownie 8)
dzisiaj rozgrywana byla podwojna eliminacja, ktora dokonczona bedzie jutro z powodu slabnacego wiatru (zawodnicy na 11-14m kajtach :lol: ).
W pierwszym dzisiejszym heat`cie rozczarowal bardzo Heraiz ktory odpadl co na pewno nie pozostanie bez wplywu na jego miejsce w tegorocznym rankingu.
Bardzo dobrze radzili sobie dzisiaj Mark Shinn, Mark Doyle, Kevin Langeree, Cesar Portas i JoJo Carneiro, ktorzy wygrywali swoje heaty i poprawiali swoje pozycje.
Wlasnie zawodnicy: Carneiro, Doyle, Langeree i Portas zaatakowali pozycje 5-8 zajmowane po wczorajszych zawodach przez: Coon`a, Janka, Oneiv`e i Lombardo.
Janek w kapitalnym stylu pokonal Doyla demonstrujac wszystkie swoje triki na duzo wiekszym `powerze`niz Mark Doyle.
Jutro przeciwnikiem Janka bedzie Carneiro, ktory pokonal Denvera Coona. Langeree (pokonal Alvoaro Onieve) spotka sie z Cesarem Portasem, ktory wygral z Lombardo.
Jesli Janek pokona Carneiro spotka sie z Rubenem Lentenem-ale nie chce wybiegac za bardzo w przyszlosc. Jutro heat Janka bedzierozgrywany o 8.30 (12.30 czasu polskiego)
Ania dzisiaj nie startowala. Jutro przeciwniczka jej bedzie Bruna Kayia, a w rownoleglym heat`cie spotkaja sie Susi Mai (pokonala Anne Sparre) z Angela Peral.
Dzisiaj wiatr nie byl tak rowny jak zazwyczaj i zawodnicy mieli spore klopoty z dobraniem wlasciwej wielkosci latawcow, dzieki temu czasem mozna bylo zaobserwowac super widowiskowe`crash`e` poniewaz zawodnicy mimo sporego przezaglowania mimo wszystko probowali wykonywac triki na duzym `powerze` :shock:
Na szczescie sedziowie coraz wyrazniej dostrzegaja super umiejetnosci Janka i latwiej mu bedzie walczyc z zawodnikami o bardziej znanych `nazwiskach`
Po heat`cie Janka z Doylem podszedl do mnie glowny sedzia i powiedzial: ten Koryki jest niesamowity!!! Z heat`u na heat jest coraz lepszy, i pewnie to nie wszystko co potrafi :shock:
Nie zaprzeczylem, bo Janek pracuje nad kilkoma jeszcze trudniejszymi trikami, ktore z pewnoscia opanuje przez zime :twisted:
Pozdrawiam wszystkich 8)

Dr Eutanator

Post26 lis 2004, 17:29

MirekS pisze:Witam ponownie 8)

Janek w kapitalnym stylu pokonal Doyla demonstrujac wszystkie swoje triki na duzo wiekszym `powerze`niz Mark Doyle.

wprost nie do wiary !!!
pamietam jak jeszcze nie dawno wszyscy tak wychwalali Doyla i wróżyli mu podiumowe miejsca!!!

powtórze co napisałem kiedyś - Janek jest bogiem!!

Wróć do „Forum Główne”