:Think: Faaajna dyskusja.
Dlaczego F-One pojawia się dopiero na 29 miejscu w PKRA

To musza marniutkie kite'y być

Ozone

32 - Batman. Marniutko... jak na jednego z popularniejszych kite'ów w PL.
Testowałem zeszłoroczną Mantę - jak dla mnie baaardzo podobna do p3 była. P4 to coś zupełnie innego. Nie miałem w łapach tegorocznej Manty więc ciężko wyrazić opinię
Pływałem na P3 od 2 lat (tak bo to kite z 2006 roku) pływałem też na innych latawcach z 2006 roku. I już nie chcę. Ozone'y z 2006 przy Bestach 2008 to jakaś porażka.... nie chcę tego testować

Besty 2006 za to....
.
.
śmieszne te Wasze porównania
Czemu nikt nie pływa na p4 na pkra

Pomijając fakt, że latawiec jest dostępny od 2 miesięcy to też kwestia ilości prowadzonych zawodników przez jedną firmę. FS ma chyba 3 z czego Mathias i Sebastian startują a ten 3 dopiero zaczyna...
I ktoś tutaj ma rację - nikt nie zwraca uwagi na to co dla przecietnego człowieka jest najistotniejsze (bowiem ile osób tak naprawdę potrzebuje formuły 1 wśród latawców

większość znanych mi kitesurferów nie korzysta z połowy możliwości swoich latawców). A np we wszystkich dotychczasowych FS - tak jak napisał Rolnik - bardziej przeszkadzał mi ciąg podczas kiteloopów niż prędkość ich wykręcania. W p4 da sięto regulować, ale ja jednak wolę mocniejszą wersję, która jest jednak nieco większa niż w bow i nieco mniejsza niż w "starych" FSach.