Czy można popływać na Mazurach ?

Miejscówki Kitesurfingowe
tofel3
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 14:55

Tak jak w temacie, czy na Mazurach jest jakaś dobra miejscówka ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 15:04

Oczywiście!

1. Nowe Guty
2. Okartowo
3. Suchy Róg

i pewnie kilka innych :P

adam

Post21 cze 2008, 18:57

Nie pływałem na kite na mazurach, mazury znam tylko z żeglarstwa. Wiem, że na północ od giżycka, wschodni brzeg jeziora dargin, na wysokości wioski pieczarki jest bardzo fajnie długo płytko i nawet szeroka plaża (jak na mazury), nie mam pojęcia czy jest dojazd bo ja zawsze tam od wody parkowałem :D Co do warunków wiatrowych to nie pamiętam, więc niech się osoby lepiej znające tamte tereny wypowiedzą.

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 19:12

oo!! o jeziorze Dargin też słyszałem ale nigdy tam nie byłem. Więcej pewnie na ten temat będą wiedzieli Chłopaki z Mazur :D

zajrzyj do tego tematu:
:arrow: Pływanie Mazury

ALOHA :!:

maciekraz
Deska: SU-2
Latawiec: Neo
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 19:35

tofel3 pisze:Tak jak w temacie, czy na Mazurach jest jakaś dobra miejscówka ?
Pozdrawiam

Najlepiej, najczęściej i najwięcej ludzi jest w Nowych Gutach. Także zapraszamy! Z trasy Pisz - Orzysz mniej więcej w połowie drogi skręcasz w lewo i 3km dalej masz duuużą plażę i sporą płyciznę.

Chłopaki z giża pływają na Niegocinie, ale niech oni się wypowiedzą bo nie znam tej miejscówki.

Peace!

adam

Post21 cze 2008, 20:10

maciekraz pisze:
tofel3 pisze:Tak jak w temacie, czy na Mazurach jest jakaś dobra miejscówka ?
Pozdrawiam

Najlepiej, najczęściej i najwięcej ludzi jest w Nowych Gutach. Także zapraszamy! Z trasy Pisz - Orzysz mniej więcej w połowie drogi skręcasz w lewo i 3km dalej masz duuużą plażę i sporą płyciznę.

Chłopaki z giża pływają na Niegocinie, ale niech oni się wypowiedzą bo nie znam tej miejscówki.

Peace!

O to ciekawa informacja, a orientujesz się mniej więcej gdzie na Niegocinie pływają? wiem ze na samym południu przy przejściu na j. Boczne (k. Rydzewa) jest płytko, ale nie wiem czy ze względu na brzeg i przewężenie na jeziorze warunki wiatrowe nie są niekorzystne...

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2008, 20:52

Na Niegicinie wszystkie kierunki odkręcające na wschodnie - camping w Strzelcach 5 kilometrów za Wilkasami w stronę Mikołajek,

Na Darginie od północnych do zachodnich, wielka płycizna na Pieczarkach mało miejsca na start ale warunki super,

Jeżeli ktoś dobrze opływany to najlepsza miejscówka to plaża miejska w Giżycku, ale w sezonie trochę dużo ludzi i jachtów ale od września super, dużo miejsca na start .

Khamman

Post08 lip 2008, 09:46

Red jestem z Gizyka i zamierzam sprawic sobie jakis sprzet i zaczac uprawiac kitesurfing... i mam prosbe moglbys mi dac znac kiedy bedziesz plywal na plazy miejskiej?? chetnie przyjde i popatrze chcem zobaczyc jak to wyglada na zywo:) pozdrawiam

Awatar użytkownika
Red
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2008, 10:23

Na plaży miejskiej to dopiero po sezonie albo jak pada deszcz i wieje bo za dużo ludzi teraz jest , i jakieś imprezy . Obserwuj temat podany przez Peg'a to będziesz wiedział kiedy pływamy.

Jeśli masz jakieś pytania to wal na PW albo GG 3989330.

Khamman

Post08 lip 2008, 15:35

dobra dzieki.Jak sie zdecyduje na kupno sprzetu to bede mial sie kogo doradzic.Dzieki..a podejrzewam ze jak zobacze na zywo to szybko sie zmotywuje.Pozdrawiam

czareka
Deska: SU2 Carbon foilboard
Latawiec: Flysurfer Peak4 i inne
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post16 sie 2008, 19:06

Hi, jak jestes z ostrody to najleblizej bedziesz mial nad zalew wislany. Slyszalem jednak, ze maja tam jakis zakaz plywania. W Tamtym roku probowalem w Krynicy na zatoce. Przyjechal jeszcze jakis koles z Ilawy. On poplywal niezle. Ja mialem Takoon Nowy i deepower byl do banii wiec w sumie sie pomeczylem i na tym sie skonczylo. Ale warunki sa niezle. Moim zdaniem. Co do Mazur i Twoich okolic to nad jeziorem Pluskim mieszka Mariusz z Su-2.com. Czyli najlepszy shaper na swiecie :). Mam jego deski i swietnie sie na nich plywa. Wiem, ze on czasami tam wychodzi z Kitem ale, ze jest jedyny to plywa czesciej na WS.

Ja jestem ze Szczytna i Plywam na jeziorze w miejscowsci Narty/Warchaly. Przy poludniowych i zachodnich wiartrach mozna poplywac. Szwkaly jak na jeziorach ale z Bowem mozna sie juz pobawic. Na jeziorze mozna nawet dobrze startowac, bo daleko jest plytko. Na razie jestem jedyny, ktory tam plywa i jest spoko. Mysle, ze na jeziorze zmiesci sie kilka kitow. Wiecej bedzie juz ciasno i pewnie zabronia, bo w koncu sie komus cos stanie.

Ostatnio bylem u Was w Ostrodzie i mysle, ze po Drweckim tez mozna poplywac. Ruchu na wodzie nie bylo sporo i jak sie pojdzie za plaze miejska to chyba to nie jest zle miejsce? WIdzialem z wody z daleka jakies miejsce, ktore chyba by sie nadawalo rowniez na start.

Ponizej moja fota z jeziora w Nartach.

Pozdrawiam

Obrazek

Mevlana

Post23 wrz 2008, 01:42

a powiedz gdzie na tych nartach startujesz? na plazy w samych warkalach czy gdzies indziej?

czareka
Deska: SU2 Carbon foilboard
Latawiec: Flysurfer Peak4 i inne
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post27 wrz 2008, 20:00

To zalezy, z ktorej strony wieje. Jak wieja zachdonie kierunki to za plaza w Warchalach kolo Rusalki. Jest dosyc daleko plytko. wchodze do wody po pas i startuje :) przy kierunkach polnocnych przy wodrolu lub po przeciwnej stronie na cyplu. bardzo duza plycizna mozna smialo startowac (uwaga na kamienie na cyplu i przy wodrolu!). Wlasciciel gospodrstwa zyczy sobie 10 zl za lake. Przy wiatrach wschodnich tylko na tym cyplu. Najlepsze sa jednak wiatry zachodnie. W tym roku dosyc czesto wialo od 10 wezlow wiec mozna bylo poplywac na kite. Jetsem na tym jeziorze od wielu lat jedyny :). Zaczynalem na Nartach juz w 2001 i kilka pierwszych lotow konczylem w lesie lub na lace :-).

Zapraszam przy najblizszej okazji :-) bedzie razniej. Mysle, ze do 10 kitow spoko sie zmiesci na tym jeziorze.

Jutro jade do L'almanarre i do Andory.

Pozdrawiam

Mevlana

Post28 wrz 2008, 08:22

czareka ja dzisaj bede u kulasa ;] to znaczy jak jedziesz na brajniki to masz holte kulas tam jest dobra laczka do startowania bede za jakies 2 godzine ;]

Wróć do „Spoty”