RAFAŁ pisze:Szuwar Convert to 08.
Grzechu co do windy to w tych samych warunkach Rev ma najsłabszą,
dobrze napisał kiedyś Koniu skoczyć da się na wszystkim zależy jak się
przeżaglujesz. Chłopaki widzieli jak skakałem na Conwercie a jak na
Revie , do tego sam widziałem ile oni sami skakali.
Oni na Revie?
Mając pierwszy raz w rekach nowego kajta nie koniecznie musi udac się skok (inny moment wybicia, inna predkosc kajta przez zenit), tu tez upatruje dlaczego rev Cie zawiodł. Do ostrzenia mozna sie przyczepić faktycznie, ale
do lotów na szczescie nie.Jezeli chodzi o ostrzenie to rzeczywiscie (w moim odczuciu) trzeba optymalnie dobrac moc w latawcu. Jak juz sie jest lekko przezaglowanym, lub niedozaglowanym to ostrzenie (przynajmniej na dużych rozmiarach) nie jest już tak efektywne, ale idzie..
REVy 09 podobno są cieńsze tu i tam (o ile dobrze zrozumiałem prezentacje na Expo), a i tak zdziwił mnie taki wniosek dotyczący 2008.
Niech każdy sie wozi tym co lubi, ale pisanie opiniodajnych recenzji po jednej sesyjce przy granicznym wietrze to nie to.
Mi REV na początku kompletnie nie przypasował, strasznie byłem zniesmaczony. Teraz dla mnei jest mega, musiałem sobie dać kilka sesji aby wyczuć kajta (np wroć do pierwszego zdania).
jednak - jak widzisz - mimo że obiektywnie piszesz o woich odczuciach
na tym forum "NIE WYPADA" napisać nic złego na temat czegokolwiek
bo "zjedzą Cię"

zaraz, pisząc że sie mylisz, wlasciciele latawców o których piszesz nienajlepiej

Gdzie kto i kogo zjadł ?
Gdzie wycztyales jakies ataki?
Normalna rzeczowa dyskusja sredniozaawansowanych kiterów.
Aaa! no i wskaz palcem trzeciego aktorzyne.