Wrocław Snowkite.

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
adam

Post16 sty 2008, 22:16

Planuje na poczatku lutego pojechac gdzies na pare dni na snowkite, gdzie najlepiej jechac, sniezka, ramzowa czy pusty hil? doradzcie cos prosze

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 00:11

zalezy od prognozy..
Jak kiepskie to na sniezke...
jak dobre to na pusty...

Awatar użytkownika
mizu

Post17 sty 2008, 09:06

To ja się bardziej rozpiszę od Zeda :)
jak dla mnie - nieważne gdzie, ważne z kim :) ale na serio - jeżeli nastawiony jesteś na mocne doznania sensoryczne ;) to proponuję Śnieżkę. Widoki - zwłaszcza jak jest lampa - na długo pozostają niezapomniane. Pusty Hill to tylko....hill jak sama nazwa wskazuje...nic specjalnego...
Śnieżka bardziej przewentyluje Ci płuca i rozgrzeje mięśnie (dojście na spot - ok 20 min. ze sprzętem z Domu Śląskiego), PHill - dojeżdżasz na parking pod samo wzgórze.
Na Śnieżce większe prawdopodobieństwo wystąpienia i utrzymania się śniegu ;) na Hillu już miejscami przebija trawa spod śniegu (patrz zdjęcia macsurfa).
Jak wieje to na Śnieżkę "krzesełko" nie hula ;) trzeba z buta....
Nooo i nie wiem skąd startujesz...ale jak z Wrocka to dystans do pokonania na Collinsa, wróć, na Philla i na Śnieżkę - podobny...
Aaaa i jeszcze nocleg - na Śnieżce pol. i czes. schroniska, Phill to rejon Ricky -> ośrodek narciarski (nie sprawdzaliśmy, ale pewnie większy wybór możliwości zakwaterowania...).

Awatar użytkownika
mizu

Post20 sty 2008, 17:08

adam pisze:Planuje na poczatku lutego pojechac gdzies na pare dni na snowkite, gdzie najlepiej jechac, sniezka, ramzowa czy pusty hil? doradzcie cos prosze

Po tym, co działo się w ten weekend, Twoje pytanie Adam traci trochę na aktualności. Śniegu w Ramzovej nie ma....na spocie oczywiście, bo przy wyciągach jeszcze ratują się armatkami... ale jak jest + 7 stopni :shock: to i armatki nie pomogą...

Jeżeli idzie o Karkonosze, to w Szpindlu w sobotę dostała nam się niezła "kąpiel"....ściana deszczu :shock: na plusie 2,5 stopnia... ale śnieg jest i można w związku z tym liczyć, że na Równi jeszcze polatacie.

Jak jest na Pustym Hillu? nie wiem... mam nadzieję, że lepiej niż w Ramzovej :pray:

Dorzucam fotkę z niedzieli, z Ramzovej, by nikt nie miał wątpliwości, co oznacza stwierdzenie: "Śniegu w Ramzowej nie ma":

Obrazek

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 sty 2008, 10:24

Kur...cze sie porobiło w tej Polsce z zimą jak zwykle...

Mam nadzieję że jak wrócę to się to trochę poprawi, heh

Na razie pozdrowienia z Afryki.

:wink:

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 sty 2008, 11:29

dajcie znać jak na Pustym Hillu bo chcemy sie wybras w weekend:) moze macie telefon do jakiegos zaufanego właściciela jakiejś chałupy z noclegami aby potwierdzic warooniki sniegowe:)

Awatar użytkownika
mizu

Post23 sty 2008, 11:50

jest nadzieja :D

kamerka w Ricky: http://www.holidayinfo.cz/kamera.php?la ... oc=2&prg=0

kamerka w Ramzovej: http://www.holidayinfo.cz/kamera.php?la ... m=29&pic=1

po spadku temperatury i wczorajszych opadach........2 cm świeżutkiego, bialutkiego śniegu w Ricky (to najbliżej Pustego Hillu) i ........10 cm w Ramzovej :lol: czekamy na więcej :wink:

Przemass tylko nie przywieź ze sobą pogody i bociana z tobołkiem... :wink:

P.S. dodam jeszcze stronę samego oś. narciarskiego: www.skiricky.cz

przemass
Kontaktowanie:

Post26 sty 2008, 11:44

sprobojcie znalezc chate zwana millhouse, jest link w komentarzach o pustym na stronie snowkiting.cz, niestety tu mi nie wchodzi ta strona:/ jest tam tez webcam i noclegi za 350 kc

pzdrv

adam

Post27 sty 2008, 18:20

Czy ktos byl moze w ten weeknd w ramzovej lub pustym? jakie sa tam warunki? kamerka na pustym pokazuje ze jest bialo, ale pytanie ile tego sniegu tam jest.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post28 sty 2008, 00:41

adam pisze:Czy ktos byl moze w ten weeknd w ramzovej lub pustym? jakie sa tam warunki? kamerka na pustym pokazuje ze jest bialo, ale pytanie ile tego sniegu tam jest.

wrzuc link na kamerke dla Pustego Hilla :)

Awatar użytkownika
mizu

Post28 sty 2008, 08:07

adam pisze:(...) kamerka na pustym pokazuje ze jest bialo, ale pytanie ile tego sniegu tam jest.

V nedaleké blízkosti chalupy....taaa....1,5 km...czyżby monitoring bezprzewodowy? yyhmm....a Świstak przeniesiony do centrali (ale nie Bober z Poznania, tylko ten co w Alpach siedzi...).... właściciel Milhouse raczej zamontował kamerę na swojej chalupie, więc widok raczej na sąsiadujące z chalupą pole niż na pusty kopiec...ale proszę mnie poprawić jak się mylę...

Obrazek
źródło: http://www.milhouse.cz/snowkiting.php?menu=3 (28.01.2008)

A tutaj masz bigfoot gt link na tę kamerę, którą to pewnie Adam miał na myśli: http://www.milhouse.cz/kamera.php
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, 14:11 przez mizu, łącznie zmieniany 1 raz.

adam

Post28 sty 2008, 13:25

Link Mizu już podała, ja dodam od siebie tylko tyle że pisałem do milhause wczoraj, odpisali że mają poniżej 10cm śniegu, a z archiwum kamery wynika że jeszcze 5 dni temu śniegu nie było nic a nic. Więc warunków nie ma.

przemass
Kontaktowanie:

Post28 sty 2008, 21:47

No właśnie o tą kamerkę mi chodziło. Brawo Ania;)

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Kontaktowanie:

Post31 sty 2008, 15:05

cos na pustym kamere przysypało bo od 2 dni nie ma aktualizacji :) ;)

macie moze jakieś info jak ze sniegiem bo z obserwacji stoków widze że troszke dopadało w polskich górach pytanie jak na Pustym :)

bo weekend sie zbliza:)

przemass
Kontaktowanie:

Post31 sty 2008, 23:25

Na pusty nie ma co jechac raczej... Bigfoot uderzasz na Ramzową? Chętnie się przyłączę do kogoś bo mam weekendowe problemos z transportem :/...

Wróć do „Snowkiting Forum”