uczciwy sprzedawca

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

czy warto kupić kite w sklepie?

tak
19
54%
nie
16
46%

Liczba głosów: 35

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post16 sty 2008, 22:53

Okazje z allegro okazjami z allego, ale ja uważam żę ze sklepu nie warto jednak... nawet jak się dogadasz i ze zniżkami to sprzęt jest bardzo drogi (chociaż w tym roku niektóre firmy już lepiej)

Moim zdaniem najlepiej brać np z USA jak się jest ale to żadko, a tak to od kogoś kto płwa i sprzedaje, ale przed wcześniejszym obejrzeniem. Albo po znajomości, i tak ja odkąd pływam a to jakieś 4 lata zawsze jeżdże namodelach "zeszłorocznych" w w 2006 miałęm ravena 05 i potem zmieniłem na shockwave (co było błędem) w zeszłym roku śmigałem na vegasach o6 a w październiku kupiłem torche 07 i na torchach chyba już zostanie bo mogę co roku dostać "zeszłoroczną " rozmiarówkę po +- 1000 zł za komplet ;]

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 00:53

Hym...
Jak tak polecasz Cubano to i ja polecę ....

Wake.pl
RSZ

od nich tez mozna zeczy kupic ;p przyzwoite

(z wlasnego doswiadczenia)

Ehhh

Post17 sty 2008, 08:30

A ja polecam eBay.
Zwłaszcza przy obecnym mocnym kurcie złotówki.
Nowy sprzęt można kupić duuuuuuużo taniej niż w Polsce....

Awatar użytkownika
don Komorro
Latawiec: ss fuel
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post17 sty 2008, 10:29

Cygański król pisze:Okazje z allegro okazjami z allego, ale ja uważam żę ze sklepu nie warto jednak... nawet jak się dogadasz i ze zniżkami to sprzęt jest bardzo drogi (chociaż w tym roku niektóre firmy już lepiej)

Moim zdaniem najlepiej brać np z USA jak się jest ale to żadko, a tak to od kogoś kto płwa i sprzedaje, ale przed wcześniejszym obejrzeniem. Albo po znajomości, i tak ja odkąd pływam a to jakieś 4 lata zawsze jeżdże namodelach "zeszłorocznych" w w 2006 miałęm ravena 05 i potem zmieniłem na shockwave (co było błędem) w zeszłym roku śmigałem na vegasach o6 a w październiku kupiłem torche 07 i na torchach chyba już zostanie bo mogę co roku dostać "zeszłoroczną " rozmiarówkę po +- 1000 zł za komplet ;]

Cygański Królu! jesli bedą dwie takie rozmiarówki na stanie to daj mi znać :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
los bizonos
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 12:34

w Polsce??!!.....hahahha chyba bym musiał mocno na głowe upaść...(dolar kosztuje 2,45zł wiec....;)

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 13:20

Cubano pisze:..
kupiłem tam (kilka lat temu rzecz jasna) f-one mach 2..

..nawet już zapomniałeś że puszczała tuba :wink:

joke

w sklepie/firmie czy nie
jeśli sprzet (bo deski też :idea: ) jest używany
warto go obejrzec przed zakupem
czyli nie kupować/SPRZEDAWAĆ :idea:
przez internet
owszem - internet super służy - ale jako forma kontaktu obu stron
i WSTEPNEJ selekcji i wyboru

więc kite warto obejrzec , NAPOMPOWAĆ na kamień i ..zostawić na pół godziny (wystarczy)
jeśli ktoś chce jeszcze konkretniej - osobiście tak bym zrobił
to podłączyć bar i w miarę mozliwosci puścić kajta
sprawdzić jak lata

co do NOWEGO SPRZETU:
nie wyobrażam sobie zakupu bez uprzednich testów
sprawdzenia modelu
- kilka razy tak zrobiłem, dając się namówić przez "doświadczonych, znanych kolegów" (doświadczonych głównie w marketingu ;)
- hehe pamietam hasła:
- ziomek, ten kajt sam robi kiteloopy, albo: ziomek, kup sobie wreszcie prawdziwego, porządnego kajta , hehe dałem sie nabrać :wink:
..i potem ZAZWYCZAJ byłem bardzo niezadowolony - a kupione kajty (nie bede wymieniał nazw modeli ;) użyłem DOSŁOWNIE 1 RAZ :idea:
..nie chciałem sie męczyć - wolałem stare dobre konstrukcje..

pozdrawiam

:/

Post17 sty 2008, 15:12

Ziomek mysle uderzyl w sedno sprawy.
Co tu wiecej dodawac.
Kajty zza oceanu kusza tylko ze uzywki nijak nie sprawdzisz przed kupnem.

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 15:31

elo , kupilem 2 slingi z usa i bylo OK , wystarczy pare maili rzetelne info i dobre( szczegolowe) foty .
pozdro janek
ps. a tak na marginesie sprzedalem juz z 5 latawek ( swoich) i chyba wszyscy kupcy byli zadowoleni...

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 19:00

Kupowanie kajtów ze sklepu super sprawa!
O ile na taką przyjemność cię po prostu stać!
Ja pierwszą latawke kupiłem od dobrego znajomego i tak naprawde zdecydowałem się na nią nie próbując nawet na niej nawet pływać ale byłem tak podjarany że nawet z latającego prześcieradła bym się cieszył :lol:
Sezon potem ją pchnełem i od tamtej pory staram się kupować w sklepach po jak najbarzdziej kożystnych cenach bo jednak co nowe to nowe, a i gwarancje dają!
Choć teraz chodzi mi po głowie kupno jakiejś używanej szmatki C bo wiem że ją ostro skatuje a na nowy po prostu szkoda siana!
Tak więć ogólnie jestem "ZA a nawet Przeciw" !!! :twisted:
ALOHA!

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 19:05

primo04 pisze:Kupowanie kajtów ze sklepu super sprawa!
O ile na taką przyjemność cię po prostu stać!

w "sklepach" możesz się:
a) targować (zawsze lepiej live niż przez tel)
b) również kupić sprzet uzywany :idea: (w tym z danego sezonu np używany kilka dni)
często z duużą różnicą od ceny detalicznej

warto sie interesować

faktem też jest że jako pierwszego kajta niekoniecznie trzeba mieć nowego - "najlepszego" :roll:
ale słabo jest mieć bardzo nieudaną konstrukcję
a jeszcze słabiej zapłącić za nią porównywalnie lub więcej niż za uznany model

pozdro

Awatar użytkownika
primo04
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 19:44

W moim przypadku pierwszym latawcem był North Rihno w stanie bardzo dobrym który zakupiłem po sezonie za jakieś 1/3 ceny.
Trafiłem świetnie bo byłem z niego bardzo zadowolony!
Następnie Rebel 12m ze sklepu którego rostrzaskałem o wode i dość konkretnie się porwał.
Równocześnie z 12m kupiłem też nowego Rebela 9m od prywatnego sprzedawcy za troszke więcej niż połowa uwczesnej ceny sklepowej i z tym latawcem nie stało się nic i nie dlatego że na 12 pływałem więcej po postu pech tak chciał.
A co do cen sklepowych to masz Ziomek racje teraz naprzykład można kupić Norty 07 nowe lub potestowe duuuuuużo taniej niż ich cena początkowa!i takie kupowanie zdaje się najrozsądniejsze!
:lol:

Awatar użytkownika
primo04
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 20:55

Cubano pisze samą prawde!!!
Sprzęt za nas przecież nie pływa, a mi pływanko nawet na starej szatce sprawia ogromną frajde i o to chodzi.
Nie jednego magika-wymiatacza widziałem na pływających trupach :lol:
Przecież najważniejsze powinno być to jak śmigamy i jak to latamy, a nie na czym się rozbijamy :lol:
Respect dla wszystkich wymiataczy!

Ehhh

Post17 sty 2008, 20:55

A ja zachęcam do zakupów na eBayu - dzisiaj dostałem nowa Omegę 9m - komplet z barem - kosztowała mnie Z WYSYŁKĄ tylko 2300 PLN-ów.

Dostawa z Anglii kurierem w 3 dni.

Więc po co przepłacać?

:D:D

Awatar użytkownika
brunotti.pl
Kontaktowanie:

Post17 sty 2008, 22:35

Cubano pisze:w nazwiązaniu do wiadomego tematu, chciałby Was polecić firmę od której nabyłem już 2 latawce i z obu się cieszę,

firma mieści się na kempingu chałupy 3, a nazywa się akademia kitesurfingu,
kupiłem tam (kilka lat temu rzecz jasna) f-one mach 2, 3 lata później wymieniłem go na macha 4,
w firmei tej jest szalenie miła i kompetentna obsługa, ludzie tam pracujący, wiedzą czym jest kite, wiatr i że żeberka serfera w lokalu nieopodal

dlatego, ludzie: radzę; odpuście okazje z allegro i innego internetu i idźcie jak ludzie do sklepów, mniej będzie płaczu i zgrzytania zębami

i tez sie z tym zgadzam dawno dawno temu kupiłem jeszcze u Donata :D mojego pierwszego macha :D i teraz gdy jadę do chłopaków na chalupy 3 zawsze jestem pod wrażeniem ich profesjonalizmu a zarazem wiem ze podchodzą do tego z pasja :wink:
i milo słyszeć ze nie jest to tylko moja opinia pozdrawiam Cubano :wink:

^tommy^
Kontaktowanie:

Post18 sty 2008, 10:39

brunotti.pl pisze:
Cubano pisze:w nazwiązaniu do wiadomego tematu, chciałby Was polecić firmę od której nabyłem już 2 latawce i z obu się cieszę,

firma mieści się na kempingu chałupy 3, a nazywa się akademia kitesurfingu,
kupiłem tam (kilka lat temu rzecz jasna) f-one mach 2, 3 lata później wymieniłem go na macha 4,
w firmei tej jest szalenie miła i kompetentna obsługa, ludzie tam pracujący, wiedzą czym jest kite, wiatr i że żeberka serfera w lokalu nieopodal

dlatego, ludzie: radzę; odpuście okazje z allegro i innego internetu i idźcie jak ludzie do sklepów, mniej będzie płaczu i zgrzytania zębami[/quote

Hejka,od czasu mojego wejscia tutaj zaczełem obserwować ten zakątek netu i ciesze sie bardzo z poziomu jaki sie spotyka i rad,teraz juz bede postepował inaczej z zakupem sprzetu i nie kupie do póki nie dotknę,hehe,
ale wiecie jak sie widzi okazje to człowieka ciągnie,a jeszcze gozej jak latawek potrzebny na wczoraj,pzdr

i tez sie z tym zgadzam dawno dawno temu kupiłem jeszcze u Donata :D mojego pierwszego macha :D i teraz gdy jadę do chłopaków na chalupy 3 zawsze jestem pod wrażeniem ich profesjonalizmu a zarazem wiem ze podchodzą do tego z pasja :wink:
i milo słyszeć ze nie jest to tylko moja opinia pozdrawiam Cubano :wink:

Wróć do „Forum Główne”