OZON Frenzy...Import

Snowkiting - wszystko związane z tą zimową odmianą kitesurfingu.
wŁOHatyy

Post01 wrz 2004, 23:48

Słyszałem że jest jakiś koleś z Krakowa co sprowadza tanie OZON-y Frenzy...
chyba z Korei. Jeśłi macie jakiś namiar proszę o pomoc?- lub inne namiary...
A może ktoś chce sprzedać używany ??? (54) 237-15-19
AgaguuK@interia.pl

Awatar użytkownika
yacol
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2004, 09:20

"Jako przedstawiciel OZONE Kites gorąco zachęcam do zapoznania się ze zjawiskiem zwanym SNOWKITE...

Pozdrawiam
Konrad Augustyniak
OZONE Kites Ltd."

Moze to ten czlowiek, ale nie jestem pewien.
W razie czego mail do niego to: konrad@15degrees.com.pl

pozdrawiam

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post03 wrz 2004, 23:52

ozony są fajniutkie - najwieksza konkurencja dla FS

Awatar użytkownika
wlad

Post11 paź 2004, 14:53

majer pisze:ozony są fajniutkie - najwieksza konkurencja dla FS

moim zdaniem ozon nie jest konkurencja dla flysurfera. to jest latawiec otwarty z wlotami powietrza bezposrednio skierowanymi do otwartego wnetrza przez co duzo latwiej startuje na ladzie, jest lzejszy i bezposrednio po wyladowaniu traci powietrze; wiec zupelnie nie nadaje sie na wode. :wink:

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post11 paź 2004, 15:49

Hej,

Jesli chodzi o Ozona to ścigaj Konrada www.carbon.com.pl
Zobacz jak ładnie Ozona można zdepowerować.

Pozdrawiam

Obrazek

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post11 paź 2004, 16:21

Czesc!!!

Jesli chodzi o Ozony to w zasadzie nie ma sie do czego przyczepic. Kitek wykonany bardzo solidnie, z dobrych materialow, uzda przy latawcu jest zrobiona na bloczkach (Wichard), posiadaja pelny zestaw do kontroli i depowerowania, kilka zrywek i inne. Ponoc do kazdego na byc portfel gratis ... Super kitek na zime i ląd. Jak widac na zdjeciu nie ma problemu z polozeniem go spowrotem na ziemi jak i z restartem, system linek jest tak zrobiony ze nie jestes go w stanie splatac oczywiscie jesli nie masz takiego zamiaru. Ma calkiem przyzwoita winde i dlugo i lagodnie opada ( firma Ozone szyje paralotnie i jest w tym w swiatowej czolowce).
Własnie wczoraj mielismy okazje potestowac troszke Ozony w Rewie, zdj. powyzej jest z dnia wczorajszego nie wiem tylko dlaczego Kamil nie wstawil skokow?! nie mowie o swoich bo ja to klocek jestem ale Marek poskakal calkiem calkiem, a kamil to chyba skromy i przystojny jest ...

Pozdro Apache
Ostatnio zmieniony 11 paź 2004, 16:48 przez apache_board, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post11 paź 2004, 16:39

No tak tylko Ozonki są dość drogie jak na kite'a tylko zimowego, bo nie oszukujmy się - ten kite wody zbytnio nie lubi. Przyjemna konstrukcja tylko chyba nie za te pieniądze. Jak chcesz czegoś dobrego na cały rok to zgadzam się z wladem - FS będzie najlepszym rozwiązaniem. Wyśmienity latem i zimą, posiada tzw jet-flapy, więc powietrze z niego nie schodzi nawet po długiej kąpieli w wodzie - tym samym nie tonie a wystartujesz go szybciej niż pompowanego bo ma własny system restartu i odwracania. Jeżeli planujesz wydać kasę na Ozone'a - rozważ FS. Jeżeli interesuje Cię jak się na tym skacze - równolegle na forum główym jest topic dotyczący najnowszej konstrukcji FS:
http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=1972

Wróć do „Snowkiting Forum”