Something Stronger - snowkite DVD

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
rako
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 01:48

a_r_t_i pisze:Szczerze to dla mnie te 80 zł za 40 min filmu to PRZESADA !!! I to gruba przesada !!!

Film powinien być za darmo (albo za wypełnienie jakiejś ankiety w celach satystycznych), bo na youtube moża odszukać lepsze kawałki za free.

Sorry ale dla mnie Something Stronger nie jest warte 80 zł - jednym słowem ździerstwo :evil:

Sam film OK, ale za nic w Świecie bym nie wydał 2 zł za minutę tego filmu :roll:

Osobiście autora pomysłu brania takiej kasy za taki film powiesiłbym za jaja -
dla mnie jest to po prostu żerowanie na niszy rynkowej

Pozdrawiam

Dzizaz. A Ty skad sie urwales? Skad tyle frustracji? Za darmo? :roll: Faktycznie, straszliwie i przeokrutne to dranstwo ze nie chca Ci za frajer sprezentowac ...jeszcze moze powinni doplacic za to ze laskawie wyraziles chec obejrzenia i dorzucic quiver latawcow oraz bilet do Norwegii? :?

Zasada jest prosta - nie pasi nie ogladaj i nie kupuj. zje*** i skrytykowac jest banalnie prosto. Ciezej pomyslec ze ktos wlozyl w ten film kupe czasu i pracy, a na pewno na tej "niszy" nie zarobi milionow.

A najlepiej sam cos nakrec, znajdz sponsorow i rozdaj za darmo. Powodzenia.

Znam fajna instytucje w ktorej sie odnajdziesz z takim podejsciem, co prawda troche ostatnio podupada po przegranych wyborach, ale generalnie cud chlopaki...na bank znajdziesz wspolny jezyk

a_r_t_i
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post15 gru 2007, 03:12

rako pisze:
a_r_t_i pisze:Szczerze to dla mnie te 80 zł za 40 min filmu to PRZESADA !!! I to gruba przesada !!!

Film powinien być za darmo (albo za wypełnienie jakiejś ankiety w celach satystycznych), bo na youtube moża odszukać lepsze kawałki za free.

Sorry ale dla mnie Something Stronger nie jest warte 80 zł - jednym słowem ździerstwo :evil:

Sam film OK, ale za nic w Świecie bym nie wydał 2 zł za minutę tego filmu :roll:

Osobiście autora pomysłu brania takiej kasy za taki film powiesiłbym za jaja -
dla mnie jest to po prostu żerowanie na niszy rynkowej

Pozdrawiam

Dzizaz. A Ty skad sie urwales? Skad tyle frustracji? Za darmo? :roll: Faktycznie, straszliwie i przeokrutne to dranstwo ze nie chca Ci za frajer sprezentowac ...jeszcze moze powinni doplacic za to ze laskawie wyraziles chec obejrzenia i dorzucic quiver latawcow oraz bilet do Norwegii? :?

Zasada jest prosta - nie pasi nie ogladaj i nie kupuj. zje*** i skrytykowac jest banalnie prosto. Ciezej pomyslec ze ktos wlozyl w ten film kupe czasu i pracy, a na pewno na tej "niszy" nie zarobi milionow.

A najlepiej sam cos nakrec, znajdz sponsorow i rozdaj za darmo. Powodzenia.

Znam fajna instytucje w ktorej sie odnajdziesz z takim podejsciem, co prawda troche ostatnio podupada po przegranych wyborach, ale generalnie cud chlopaki...na bank znajdziesz wspolny jezyk

Wyraziłem swoje zdanie - forum jest właśnie od tego !

Chciałbym abyś zwrócił uwagę że wszędzie zaznaczam że chodzi jedynie o moją osobę - nikogo nie namawiam do nieoglądania albo niekupowania filmu.

Zgadzam się że ktoś z pewnością włożył pracę w nakręcenie tego filmu, ale 80 zł ??? Przecież tyle to kosztują DVD z 2 godzinami filmu z Hollywood gdzie zapewniam Cię że zostało włożone duuuużo więcej kasy i wysiłku !!!

Nie ironizuj z tymi biletami tylko podejdź do sprawy zdroworozsądkowo. Jak dla mnie filmy sponsorowane i promujące konkretne latawce powinny być za free ewentualnie za wypełnieni ankiety/wypowiedzenie się o produkcie...

Piszesz mi że zje*** i skrytykowałem - GDZIE ?????????

Napisałem przecież że film jest OK, ale nie jest wart 80 zł - czytaj proszę ze zrozumieniem...

Pozdrawiam,
Artur

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 10:59

a_r_t_i pisze:
Zgadzam się że ktoś z pewnością włożył pracę w nakręcenie tego filmu, ale 80 zł ??? Przecież tyle to kosztują DVD z 2 godzinami filmu z Hollywood gdzie zapewniam Cię że zostało włożone duuuużo więcej kasy i wysiłku !!!

Akurat tego to nie porównuj.

Polski dystrybutor sprzeda wiecej takiego 'filmu z Hollywod' jak ty to mówisz
niz Something Stronger sprzeda sie na całym świecie.

Chłopakom robiacym SS nawet sie koszta produkcji raczej nie zwroca.

Nie twierdze ze 80zł to mało jak za ten film ale nie porównuj Hollywood
do tego typu produkcji.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 14:28

A ja myślę, że arti po prostu chciał zwrócić uwagę na fakt, że filmik jest niewarty swojej ceny. Udało mi się go obejrzeć i powiem szczerze, ze widziałem lepsze produkcje. Ogólnie filmikowi trochę brakuje. 80zł za filmik to dużo, natomiast takie produkcje rządzą się swoimi prawami i tyle po prostu kosztują. Kwestia tylko taka, że akurat na ten filmik chyba nie warto wydawać aż tyle kasy.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 14:30

bo tak na prawdę z tego filmu to rządzi może 10 minut wszystkiego - gleby i sigve - reszta jak dla mnie lipa.

a_r_t_i

Post15 gru 2007, 14:55

Kosek pisze:
a_r_t_i pisze:

Akurat tego to nie porównuj.

Polski dystrybutor sprzeda wiecej takiego 'filmu z Hollywod' jak ty to mówisz
niz Something Stronger sprzeda sie na całym świecie.

Chłopakom robiacym SS nawet sie koszta produkcji raczej nie zwroca.

Nie twierdze ze 80zł to mało jak za ten film ale nie porównuj Hollywood
do tego typu produkcji.

No ale polityka tego rodzaju, że:
"Mało egzemplarzy sprzedamy więc muszą być drogie" według mnie nie jest dobrym pomysłem.

Uważam że jeżeli już chcą brać taką kasę to powinni troszkę dołożyć jeszcze do tego filmu np. porady dotyczące trików wraz z ich prezentacją i opisem - coś w rodzaju "Kiteboarding 101 i 201".

Tak jak pisałem na początku film można obejrzeć, ale z naciskiem na jego "zasyśnięcie z net'u" aniżeli kupno oryginału. Jest to moje prywatne zdanie i nikogo do niczego nie będę namawiał.

Pozdrawiam,
Artur

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 15:23

a mi sie wydaje ze po prostu ogladaliscie trailer 10 razy dziennie przez miesiac w oczekiwaniu na film zajarani jak zające i gdy w koncu
dostaliscie film to oczekiwania w stosunku do niego przerosły sam film

am I right or am I right?

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 18:28

cholera - zginął mój post... :evil:

Arti - z tym filmikiem instruktażowym to troche przesadziłęś moim zdaniem - nie każdy filmik musi być instrukcją jak latać.

Każdy filmik powinien mieć dwie rzeczy

- klimacik, wyjatkowy i niepowtarzalny dla konkretnej produkcji
- mega skoki i tricki na wypasie, robione bez spiny

I jednego i drugiego trochę mi tu brakowało.

Kosek - może masz trochę racji (chociaż ja akurat widziałem każdy trailer tylko 2x ;) ), ale to też często się zdarza przy średnich produkcjach - najlepsze kawałki umieszcza się w necie przed premierą i potem nie bardzo jest co oglądać...

Gumi$
Deska: Cabrinha Custom + LF Vantage
Latawiec: Torch
Kontaktowanie:

Post15 gru 2007, 20:27

Najgorzej było z Red Bull Storm Chase(wiem ze to ws :wink: ) Ale w trailerze były najlepsze akcje a w normalnym przez połowie pieprzyli głupoty :?

a_r_t_i

Post16 gru 2007, 03:37

Akurat ja nie widziałem trailera w ogóle :roll:

Co do flimika instruktażowego to nie chodzi mi przecież o podstawy tylko o opis właśnie wypasionych tricków i "tajemnic" z tym związanych...to oczywiście lekko rzucona przeze mnie propozycja która mogłaby podnieść wartość filmu :idea:

W powietrzu czuć brak śniegu wśród forumowiczów skoro wrze dyskusja na takie "luźne" tematy :twisted: - niech w końcu zabieli :!:

Pozdrawiam,
Artur

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 19:20

czy ktos ma moze soundtrack od filmu i moze mi podać ??

z góry dzieki :)

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 20:20

na końcu filmu są wypisane wykorzystane utwory.

Awatar użytkownika
zawodowiec
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2008, 22:32

Własnie oglądalem ten film ;/ ale nie mam go na kompie mozesz mi podac tytuły :)

Wróć do „Forum Główne”