Kilka pytań do łukasza Końskiego

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
MirekS

Post17 sie 2004, 01:29

Crazy Horse pisze:hehe, czyzby team naisha nie mógł spokojnie spać.

Sam byłem w szoku kiedy sie dowiedziałem, o tym, ze zwyciezca całego pucharu uzyskuje równiez tytuł Mistrza Polski.

Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości tego typu, to prosze kontaktowac się z Mariuszem Czaplińskim lub Donatem Raczkowskim (dla tych którzy nie wiedzą ) - Redaktory "naszej" gazety kitesurf i organizatorzy pucharu polski.

Problem znowu tkwi w szczegółach i braku wczesniejszej informacji o tym, ze zwyciezca pucharu polski zostaje równiez oficjalnym mistrzem Polski.

Z niecierpliwością czekam na rewanż z gwiazdami z naisha w Rewie o ile mnie zechcą dopuściś za te moje jak to nazwałeś, cyt:
"dziwię się po prostu, że zaczynasz popadać w groteskę i śmieszność przypisujac sobie nie wywalczone tytuły!!!!! "

Przykro mi, że sam wystawiłeś sie do wiatru pisząc o rzeczach o któryhc nie masz pojęcia. Gdybyś był na jak to powiedział pewien wysoko postawiony kolega z Red Bulla: "ch*** zorganizowanych zawodach" to może byś nie zaczynał niepotrzebnych dyskusji.

Może również powstrzymałbys się od pisania tego posta w swoim i zapewne kolegów z mistrzowskiego teamu imieniu.

Z jaknajbardziej wyluzowanymi, gorącymi i bezwietrznymi pozdrowieniami
Koniu

iiiihhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Witam :D
jak zwykle pisze we wlasnym imieniu i troche sie dziwie, ze znajac mnie tyle lat w to watpisz!!!
Dzieki za tych kilka zdan wyjasnienia, choc mysle ze w kwestii tytułu Mistrza Polski wiedziałeś, że jest coś na rzeczy troche wczesniej niż niedzielna dekoracja! Chciałbym się mylić!!!
Jeśli chodzi o zdobycie Pucharu Polski to w świetle początkowych ustaleń które przewidywały iż zdobywcą PP będzie ten kto uzyska najwiecej punktów w trzech z pośród czterech edycji wywalczyłeś 1miejsce w rankingu. Mogę Ci pogratulowac równej formy we wszystkich zawodach!!!
Jest jednak drobny problem, o powstanie którego nie obarczam oczywiście Ciebie, ale o którym chciałbym wspomnieć!
Wskazani organizatorzy ww Pucharu Polski Mariusz Czaplinski i Donat Raczkowski zgodnie twierdzili co nastepuje:

Cytat z magazynu KiteSurf( pod redakcja Donata Raczkowskiego )nr6, str16:
"Organizatorzy (PP) rozważali dokończenia tej edycji w innym terminie, ale ostatecznie zrezygnowali z tego pomysłu. Taka sytuacja wymusiła pewne zmiany zasad w ogólnej punktacji Pucharu Polski. Zamiast trzech najlepszych wystepów z czterech edycji o zwycieztwie zdecyduja tylko dwa spośród trzech startów."
Podpisano; Donat
I jeszcze cytat znajdujacy się na str18 (pod tabela wyników Meżczyzn) w tym samym numerze KiteSurfa:
"W związku z odwołaniem trzeciej edycji zawodów do klasyfikacji Pucharu Polski uwzględniane beda dwa najlepsze starty z trzech edycji."

Jeśli więc ktokolwiek twierdzi, że przepisy wyłaniające zdobywcę Pucharu Polski były jasne, to zgadzam się z tym oczywiście, tylko które z ogłoszonych przez wspomnianych organizatorów zasady???
Te z początku sezonu, czy te zmienione, ogłoszone na piśmie i potwierdzone ustnie przez organizatorów???

Ktokolwiek wygrywa w swietle obowiązujących, jasnych przepisów, zasługuje na szacunek, brawa, gratulacje itd. Niezależnie od sprzętu jaki używa, teamu który reprezentuje!!! To jest jasne jak słońce.
Natomiast przyznawanie tytułów o których wczesniej nie było mowy jest co najmniej niezrozumiałym nadużyciem!
Zdobywca Pucharu Polski jest zwycięzca cyklu regat o Puchar Polski ( w tym roku zawody w: Chałupy3, Jastarnia, Chałupy5.5, Jurata).
Nie słyszałem aby w tym roku rozegrano Mistrzostwa Polski (choćby w ramach Pucharu Polski) i aby ktokolwiek został ich zwycięzcą czyli Mistrzem Polski!!!
Powtarzam, nie kwestionuję klasy sportowej zadnego z uczestnikow! Wszystkim należa sie wielkie brawa za włożony wysiłek.
Zdecydowanie sprzeciwiam się sytuacjom zakulisowych rozgrywek i przyznawaniu tytułów bez pokrycia!!!!! Bo dlaczego np nie przyznać przy okazji tytułu Mistrza Europy Środkowej? Startowali przecież równiez Czech i Rosjanin! Dlatego własnie, że podobnie jak w przypadku mistrzostwa polski nie było wcześn iej o tym mowy!!!
Przepraszam wszystkich za ten przydługi elaborat i pozdrawiam gorąco 8)

A jeśli juz wspomniałes o zawodnikach teamu Naish, to myślę że spia spokojnie, trenuja na dużym luzie i taki właśnie luz zaprezentowali w każdych zawodach zaliczanych do PP-wygrywajac we wszystkich trzech edycjach, które udało się rozegrać :thumbsup:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post17 sie 2004, 09:24

dowalajcie sobie jak chcecie na RB pogodzi WAS jeden małolacik....a kto to jest to sami zobaczycie... :shock:
PEACE.....
Pozdrawiam fuu1

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post17 sie 2004, 09:26

Witam !

Szczere gratulacje ze zdobycia tytułu Mistrza Polski ! Życzę dalszych owocnych sukcesów !

Pozdrowienia z Ustki
P.S. Gdyby wiatry przywiały cię w naszym kierunku miło by było z Tobą popływać.

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post19 sie 2004, 00:13

no czesc :)

to ja sobie tu zastepuje..... <stepujący_Jancio> 8)

a tak bardziej na serio GRATULACJE KONIU!! :clap: ( JAKI JEST KON KAZDY WIDZI ) hue hue :)

paru kolesi (i nie tylko) strasznie cooś gryzie prawda jest taka ze lizak jest jeden i koniu go dostau :) a co do zasad organizator MA PRAWO zmieniac zasady jezeli sytuacja go do tego zmusi a jak np z wiatrem byuo to sami wiecie........

Miałem okazje ogladac czloowke na albatrosie i z tego co zauwazylem to Janek faktycznie ma mozliwości i jest fristajlowcem do szpiku kosci..... jest tez paru innych niesamowitych kolesi, ogoolnie poziom jaki zobaczylem napełniał mnie dumą ze Polak potrafi ale zauwazylem tez ze niestety paru szczeniakom (-rom) przewroocilo sie w tylkach i przebywanie w otoczeniu plebsu ich meczy....... zaczynam sie zastanawiac gdzie sie podziala ta radosc i pasja................. a to co tu czytam dobija mnie......

jescze raz KONIU GRATULACJE :beer:

POZDRO 4 all

Awatar użytkownika
Naz-T
Kontaktowanie:

Post22 sie 2004, 20:53

Ani duzo ani dlugo tutaj mi sie nie chce meczyc i tak juz wymeczonego tematu.... Krótko:

1. Jesli sa rozgrywane zawody i to jeszcze w kilku edycjach w danej dyscyplinie, bedac przy tym jedynymi takimi zawodami w kraju (RB nie licze bo to sa kwalifikacje na dalsza impreze) to niech to nawet bedzie granie na grzebieniu ale to chyba logiczne ze zwyciezca staje sie w tym momencie mistrzem polski, nie wpominajac o tym ze sami organizatorzy tak to ustalili. NAJLEPSZY W KRAJU = MISZCZ :)

2. Z Jankiem na ten tragiczny temat nie gadalem i mysle ze nie ma nawet po co, ale mysle ze wcale sie na Konika za to mistrzostwo nie obraził. Konik z drugiej strony napewno w kazdej chwili zamienil by ten tytul na piate miejsce na PKRA'e w Niemczech. Wszyscy wiedza jak jest. Po co tyle paplania ktore jeszcze do tego wychodzi od osob praktycznie trzecich?

3. Real Madryd tez jest zajebisty ale cos im ostatnio nie idzie... Co nie znaczy ze twierdze iz Jankersowi nie idzie 8)

Jedni poluja u nas na rysie i łosie, inni jezdza na safari na slonie i zebry, trofea rozne ale i tu i tu w koncu daje sie cos ustrzelic

Dziewczyny, mniej gadania i wiecej ka(j)towania!!!

Pozdrawiam wszystkich kajtujacych ziomów :twisted: HAAALA :!:

Awatar użytkownika
joosiboy
Kontaktowanie:

Post22 sie 2004, 22:31

Pani Mariola z Wa-wy wygrala w Totolotka tylko q-wa nie wiem czemu?
Ona grala na chybil-trafil, a ja mam wspanialy, sprawdzony system... 8)

... nie chce mi sie gadac... :cry:

Wróć do „Forum Główne”